Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Andreas Albers – fra divisionsbomber til profil i 2. Bundesliga - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 2. Bundesliga > Andreas Albers – fra divisionsbomber til profil i 2. Bundesliga

Andreas Albers – fra divisionsbomber til profil i 2. Bundesliga

Han skiftede først som 29-årig til udlandet, hvor han blev den mest scorende dansker i 2. Bundesliga i 25 år. Andreas Albers ser tilbage på et mindeværdigt år, hvor han endelig har fået det gennembrud, han har jagtet i så mange år.

Der er spillet 84 minutter. Jahn Regensburg er bagud 1-2 hjemme mod HSV, og de på vej mod det tredje nederlag i træk. Danske Andreas Albers er kommet på banen et lille kvarter forinden, da han tager et løb i dybden og modtoger bolden fra Marco Grüttner. På kanten af det lille felt får han vendt sig rundt, og med højre foden får han glidende dirigeret bolden over i det lange hjørne til 2-2. Han løber ud mod de jublende fans, mens han med hænderne slår ørerne ud. Han kan høre fanskaren på ståtribunen, og Jahn Regensburgs fans kan i den grad høre Andreas Albers, der scorer sit første mål på hjemmebane for sine nye klub.

”Det var surrealistisk. Jeg har flere gange fortalt historien om, hvordan vi med Silkeborg tog på bødekassetur til Hamborg for blandt andet at se fodbold, og der sad vi jo øverst oppe på tribunen og så HSV og tænkte, at det var dygtige spillere, der løb rundt dernede. Det er selvfølgelig ikke de samme spillere, de har nu, men det er immervæk stadig en stor klub, så det var fuldstændig vanvittigt at score foran et udsolgt stadion, foran vores egne fans, og det gav en sportslig accept, som så igen gav ro til at arbejde videre,” fortæller Andreas Albers til Bulibold.dk

For Andreas Albers er scoringen begyndelsen på en stor historie, mens målet for HSV indleder en dårlig vane med at inkassere sene mål. Det har klubben gjort et utal af gange i foråret, og søndag gjorde de det igen, da de faldt sammen og tabte hele 5-1 hjemme mod Sandhausen og glippede oprykningen for andet år i træk.

”Jeg ved ikke, hvad de har gang i. Jeg vil ikke sige, at jeg er overrasket, men jeg er da ærgerlig over, at det går dem, som det gør, selvom jeg personligt gerne vil møde dem igen i næste sæson. Men de får ikke gjort tingene færdigt, og når jeg ser deres kampe over hele sæsonen, så er jeg ikke overrasket, for jeg har haft en følelse af, at de hellere vil køre bolden rundt end køre på mod mål. Spillede de for fuld knald, kunne de score fire mål i hver kamp, men det har de ikke gjort, og det har vi også kunne mærke, de to gange vi har mødt dem,” lyder det fra Andreas Albers.

Men det skal ikke handle om HSV. Det skal handle om Andreas Albers. Den måske bedste danske fodboldhistorie i 2019/20 sæsonen. For hvordan skal man ellers beskrive en divisionsbomber, der aldrig for alvor slog igennem i Superligaen, der som 29-årig skifter til 2. Bundesligaen og bliver den mest scorende danske spiller i en sæson, siden Mikkel Beck i 1994/95 scorede 12 mål for Fortuna Köln?

Det var der vel ingen, der havde troet på for godt et år siden. Ikke en gang Andreas Albers selv.

”Jeg er godt tilfreds med min første sæson. Det var et spring med visse ubekendte, for jeg vidste godt, at jeg nok ikke kunne få den afgørende rolle, som jeg så endte med at få. Det var et stort spring sportsligt og kulturmæssigt, men jeg faldt hurtigt til, og jeg tror matchet mellem mig og klubben var bedre, end hvad vi begge to egentligt havde troet og håbet på,” forklarer den danske angriber.

Og man må sige, at matchet har været godt. Otte mål, seks oplæg og spilletid i 33 ud af 34 kampe er de tørre tal for Andreas Albers, der indledte sæsonen med et mål og en assist i sine to første kampe, og som søndag lukkede sæsonen af med endnu et oplæg.

Udefra set kom handlen lidt ud af det blå. Jahn Regensburg skulle finde en afløser for Hamadi Al Ghaddiouim, der skiftede til Stuttgart, og gerne en af samme type og statur der rent fysisk kunne volde modstanderne problemer. Klubben, der blot havde to år på bagen i 2. Bundesliga og opererer med et af de mindste budgetter i ligaen, var tvunget til at se uden for de tyske grænser, og her havde de fået øjnene op for en dansk angriber, der rendte rundt i Viborg.

”Det gik hurtigt. Så vidt jeg husker, så opstår kontrakten en uge før, at min kontrakt med Viborg udløber. De (Jahn Regensburg, red) har set videoer af mig og også set de sidste play-off kampe mod Hobro på stadion, da de inviterer mig ned en weekend. Det var ret tydeligt, at de ville se, hvordan jeg gebærdede mig på tysk, da jeg er den eneste udlænding i truppen. Det var som en jobsamtale, hvor de kiggede mere på personen Andreas Albers end fodboldspilleren. Ham havde de ligesom godkendt. Jeg talte det bedste tyske, jeg havde lært, og så gik der tre-fire dage, og så blev jeg valgt ud blandt de sidste, de havde til samtale, og så fløj jeg ellers ned på træningslejr.”

Andreas Albers underskriver en kontrakt med Jahn Regensburg den 3. Juli, og godt tre uger senere begynder 2. Bundesligaen. Han halter derfor lidt efter rent fysisk i starten, men den korte tid sammen med sine nye holdkammerater, og erfaringen hjemmefra med at skulle kæmpe sig ind i startopstillingen ender med at blive en fordel på den lange bane.

”Jeg forventede ligesom, at jeg ville få nogle udfald i løbet af sæsonen, og at jeg ville tilbringe en del tid på bænken. Derfor havde jeg også en rolig tilgang til det, og jeg satsede egentlig bare på at få en lille smule spilletid og så langsomt gøre mig fortjent til mere og mere. Det er den måde, jeg har arbejdet på i hele min karriere, hvor jeg ofte er begyndt på bænken, og så er endt med at spille og score. Jeg forventede, der ville komme nogle udfald i løbet af sæsonen, og det tror jeg var sundt. Hvis man kommer herned som 18-19-årig med store forventninger, så bliver de bølgedale, du ryger ned i undervejs også det dybere. Jeg tror i hvert fald ikke, jeg havde haft den samme succes, var jeg taget ud som 19-årig. Jeg har altid været et roligt gemyt, men 19-årige Andreas havde nok også været for rolig til at slå igennem. Der tror jeg, de ekstra otte-ti års erfaring fra Danmark har givet mig tilpas skarpe albuer, så jeg også kunne begå mig her.”

I 2016/17 sæsonen blev det til en god portion kampe for Silkeborg i Superligaen, men ellers er det på næstøverste hylde, at den nu 30-årige Andreas Albers primært har gjort sig bemærket. Først i Skive, siden i Vejle og dernæst Silkeborg og Viborg i sin jyske rundtur i divisionerne, og han omtaler også selv delstaten Bayern, hvor Regensburg er placeret, som ”det tyske Jylland, hvor man har begge ben på jorden”.

”Jeg har haft en lang karriere primært i 1. Division i Danmark, og et eller andet sted higet efter at kunne etablere mig i Superligaen, for jeg har altid selv vidst, at jeg havde niveau til at kunne være afgørende i den bedste danske liga, men et eller andet sted er jeg gennem mange år blevet vejet og fundet for let af både trænere og sportschefer. Og så er det selvfølgelig bare en glæde at kunne vise, at jeg har niveau til at være afgørende på det der måske er et endnu højere plan end den danske Superliga, og samtidig give noget tilbage til en klub, der har troet på mig og taget mig ud af 1. Divisionen.”

Med 43 point sluttede Jahn Regenbsurg i behørig afstand fra den nedrykningsstreg, som var målet at undgå før sæsonstarten. Den lille klub i det sydlige Tyskland håber på at kunne bygge på fra år til år, og det samme gør sig gældende for Andreas Albers, der har kontrakt med klubben i yderligere en sæson.

”Jeg har haft en fin udvikling,  og jeg håber, jeg i næste sæson kan få samme mængde spilletid som i år, men det kræver noget mere stabilitet. Mine indsatser skal blive mere stabile, og det kræver noget mere rent fysisk, så jeg forventer, at jeg skal bruge sommeren på at arbejde på fysikken. Min fysiske form skal ganske enkelt blive bedre,” lyder det afslutningsvist fra Andreas Albers.

 

Foto. www.ssv-jahn.de

 

Læs også: Albers – Es gibt nur ein Gas, Vollgas

 

You may also like
Hansa Rostock, fodboldrejse, guide, Ostseestadion
Optakt til 34. og sidste runde i 2. Bundesliga – Hansa eller Wehen og dåseølsderbyet
Holstein Kiel, fodboldrejse, rejseguide, optakt
Optakt til 33. runde i 2. Bundesliga: Holstein Kiel i Bundesligaen?
Kampprogram, 2. Bundesliga 2022/23
Andreas Albers og St. Pauli kan rykke op på Volksparkstadion: – Det kunne ikke være skrevet bedre
Optakt, Højdepunkter, HSV, St Pauli, Simon Makienok, Hamborg
​​Optakt til runde 32 i 2. Bundesliga – oprykningsfest på Volkspark?