bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Wolfsburg – Union Berlin: Danskermøder i Wolfsburg inden stor CL-aften for Union

Optakt: Wolfsburg – Union Berlin: Danskermøder i Wolfsburg inden stor CL-aften for Union

Bundesliga, Meisterschale, højdepunkter, podcast, optakt, bundesligaen, 1. og 2. Bundesliga, tysk mester

Der er Champions League-Vorfreude i luften i Union Berlin, der i næste uge indleder deres eventyr i den prestigefyldte turnering, men inden da skal Frederik Rønnow og co. op imod Jonas Wind og Joakim Mæhles Wolfsburg-mandskab i et åbent opgør, der kan gå begge veje. 

Kampfakta

Spillested: Volkswagen-Arena, Wolfsburg

Kamptidspunkt: Lørdag, kl. 15.30

Tv: Viaplay

Wolfsburg

Wolfsburg lagde fra start med en solid 2-0-sejr hjemme mod oprykkerne fra Heidenheim, inden Köln blev besejret i anden spillerunde. I begge opgør kom danske Jonas Wind på måltavlen, endda med en Doppelpack i begge opgør, men mod Hoffenheim vandt brandvarme Robert Skov over Wind og co. 

Wolfsburg kan dog stadig være fint tilfredse med de tre første runder, der har placeret dem på en foreløbig syvendeplads. Lørdag venter så endnu en svær modstander, når Urs Fischer og die Eisernen gæster Volkswagen Arena i et opgør, hvor det er svært at udpege en favorit. 

Die Wölfe ser dog generelt ind i et svært program, hvor de foruden Union også skal en tur til Dortmund, inden Frankfurt også kommer på besøg i den efterfølgende runde. 

Wolfsburg har dog haft god tur i den rent offensivt, hvor Jonas Wind har været den altoverskyggende stjerne i de første par runder, men hvor også Joakim Mæhle har vist sig frem fra sit udgangspunkt på backen. 

Danskerklanen skal lørdag forsøge at drive gæk med Frederik Rønnow, selvom Wolfsburg ikke har vundet et af de seneste tre indbyrdes møder mod Union Berlin. Omvendt vil det være et godt tidspunkt for Wind og co. at sætte kniven ind, da Union uden tvivl også har Champions League i baghovedet.

Niko Kovac må til lørdagens opgør se bort fra Fischer, Lange og Nmecha, der er ude med en knæskade. 

Union Berlin

Union Berlin har ligesom lørdagens modstander vundet to og tabt en enkelt kamp i de første tre spillerunder. Urs Fischers mandskab har for alvor spillet med musklerne i transfervinduet, hvor hovedstadsklubben også har haft et behov for at styrke truppens bredde og kvalitet. 

Det virker foreløbigt til at have givet pote, da Robin Gosens er vendt hjem til Tyskland i et usædvanligt godt spillehumør bl.a. med to scoringer mod Darmstadt, mens angriber Kevin Behrens har fået sit store gennembrud i denne sæson med fire scoringer allerede. 

På papiret ser det lovende ud, når man tager et kig ned over Union-truppen, men det er først de kommende uger, at vi får at se, hvad Union er lavet af. For efter lørdagens kamp i Wolfsburg venter noget af en europæisk mundfuld i die Eisernens første CL-kamp nogensinde. 

Ingen ringere end kongerne af Champions League, i hvert fald dem med flest trofæer, Real Madrid, venter nemlig for hovedstadsklubben på selveste Bernabeu onsdag aften. En smukkere debut kan man næsten ikke ønske sig, hvis man er Union-sympatisør. 

Og apropos Champions League, så har Urs Fischer udtaget sin trup til turneringen, og den er ikke overraskende uden Jakob Busk, mens også nyindkøbte Mikkel Kauffmann er udeladt. Kauffmann må sidde med en lidt bitter smag i munden, eftersom han heller ikke blev lejet ud i transfervinduet, der lukkede for over to uger siden. 

Union er i hvert fald klar til Champions League, da de torsdag annoncerede en CL-trøje, mens også anfører Christopher Trimmel har fået en tatovering med det ikoniske logo

Men inden den store opgave i Madrid venter altså en anden stor en af slagsen, når ulvene fra Wolfsburg står for skud. Den mentale kamp er allerede begyndt, for Union skal kunne holde fokus på en kamp af gangen, selvom det kan virke som en kedelig kliche. 

Opgøret i Wolfsburg bliver forhåbentligt med masser af mål, det har begge hold i hvert fald været garant for i de første par kampe. 

Urs Fischer kan endnu ikke få glæde af den rutinerede stopper Leonardo Bonucci, der ikke er på 100% endnu, mens det samme er billedet med Lucas Troussart, der dog nærmer sig et comeback. Derudover er Becker, Khedira og Schäfer ude med forskellige skader, der holder dem ude af truppen.

Vi får heller Kevin Volland at se det næste stykke tid. Angriberen fik rødt kort mod Leipzig efter klodset stempling på anklen af Mohamed Simakan, der også måtte lade sig udskifte efterfølgende. Vollands røde kort er efterfølgende blevet takseret til tre spilledages karantæne. 

Karantæner

Wolfsburg: Ingen

Union: Volland

Bud på startopstillinger

Wolfsburg: Casteels – Mæhle, Lacroix, Zesiger, Rogerio – Arnold – Svanberg, Majer – Cerny, Tiago Tomas – Wind

Union: Rønnow – Doekhi, Knoche, Diogo Leite – Trimmel, Kral, Gosens – Laidouni, Haberer – K. Behrens, D. Fofana

Vidste du, at..:

når Leonardi Bonucci får debut i Bundesligaen, så bliver han den femteældeste spiller i Bundesligaen i indeværende sæson? 

Spiltip

Union skal holde snuden i sporet og ikke tænke alt for mange dage frem, mens Wolfsburg kan spille lidt mere frit. Det er trods alt også die Wölfe, der er på hjemmebane, men det er to jævnbyrdige mandskaber. Vi tror på et kryds i Wolfsburg – og gerne med en danskerscoring. 

Få spiltips til Bundesligaen hos SpilXperten

You may also like
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!
HSV, Optakt, 2. Bundesliga 2021/22
Optakt til runde 28 i 2. Bundesliga: “En storkamp fra 80’erne”