bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Bayern München – Bayer Leverkusen: Mesterskabsduel i München 

Optakt: Bayern München – Bayer Leverkusen: Mesterskabsduel i München 

Optakt, Bayern München

Det er to hold, der begge to kommer til at slås om die Meisterschale, Bayern München og Bayer Leverkusen. Begge mandskaber er også startet med maksimumpoint, men fredag aften slutter den stime for en, ja måske begge, hold, når de mødes på Allianz-Arena. 

Bayern München

Bayern er kommet planmæssigt fra start i de første tre Bundesliga-runder, der har kastet tre sejre af sig. Senest formåede Tuchels mandskab endda også at tage til deres onde ånd fra Gladbach og hive en 2-1-sejr i land, men det krævede en sen scoring af indskifter Mathys Tel. Bayern dominerede dog opgøret, og sejren var fortjent, om end den kom lidt sent i hus.

Bayerns defensiv har også set intakt ud, hvor Min-Jae Kim er faldet godt ind i bagkæden, mens Sven Ullreich endnu ikke rigtig er blevet udfordret i Bayern-buret. 

Samtidig er Harry Kane også kommet godt i gang i det tyske, hvor den engelske stjerneangriber ikke har skulle bruge lang tid på at tilpasse sig Bayerns spillestil. Kane har scoret tre mål i de første tre kampe, og der er helt sikkert flere på vej. Måske allerede fredag aften på Allianz-Arena

Kane selv har også udtalt til Evening Standard, at der er et andet pres i Bayern, end han er vant til i Tottenham. I Bayern er det kostbart at smide point og næsten en katastrofe, det var ikke helt tilfældet hver gang i Tottenham. 

Opgøret mod Leverkusen kan også godt vise sig at gå hen og blive afgørende, i hvert fald ift. de forventninger vi har til begge mandskaber. Leverkusen har oprustet markant og meldt sig som en seriøs kandidat i mesterskabskampen, som Bayern pr. definition er en del af hver sæson. Bayern har derfor også behov for at vise, at de godt kan bide fra sig, når et storsatsende Leverkusen gæster det sydtyske. 

Bayern-anfører Joshua Kimmich er dog tvivlsom til opgøret med muskelproblemer, men han er i skrivende stund endnu ikke meldt helt ude af opgøret. Det vil gøre ondt på Bayern-mandskabet at miste Kimmich, der var tæt på bedste mand i Gladbach inden landsholdspausen, og hvis tilstedeværelse betyder meget for Tuchel og co. 

På nær tvivlen om Kimmich og en Manuel Neuer på vej tilbage har Thomas Tuchel alle mand til rådighed til fredagens Kracher, der sparker fjerde spillerunde i Bundesligaen i gang. 

Bayer Leverkusen

Xabi Alonso vender for første gang tilbage til Allianz-Arena, hvor han selv snørede støvlerne fra 2014 frem til sit karrierestop i 2017, så det er et sted, hvor den spanske Leverkusen-træner har gode minder fra. 

Sidst Alonso mødte Bayern endte det også med en 2-1-sejr til Leverkusen i Hinrunden i sidste sæson, men derfor bliver det uden tvivl specielt for Alonso at vende tilbage til München. 

Men nu skal det hele jo ikke handle om Xabi Alonso, han skal trods alt vælge 11 spillere, der skal afgøre tingene på banen. 

Leverkusen har fået en god start på sæsonen med ni point efter tre sejre over Leipzig, Gladbach og inden landsholdspausen Darmstadt. Særligt holdets offensive kræfter i form af angriber Victor Okoh Boniface og også midtbanespiller Jonas Hoffmann har imponeret i de tre første kampe. Boniface har også scoret fire mål og leveret to assist i sine tre første Bundesliga-kampe. 

Den nytilkomne nigerianske angriber vil med andre ord ikke bare lade Harry Kane stjæle showet i Bundesligaen i denne sæson. Leverkusen har generelt været farlige offensivt, og selvom man skal have respekt for Bayern, så må de ikke gå på kompromis med deres eget spil. For der er en grund til, at de eksempelvis slog Leipzig 3-2, og vi kan håbe på en lige så underholdende affære fredag aften. 

Det gode sæsonstart for die Werkself sender også Alonso og co. op på førstepladsen for første gang siden december 2020, da de har en bedre målscore end fredagens hjemmehold. 

Til opgaven i München må Alonso se bort fra Arthur og Schick, mens Fosu-Mensah er tvivlsom. Til gengæld råder Leverkusen igen over Aminie Adli, der er med efter karantæne senest. 

Rent taktisk må Alonso grundigt overveje, hvem der skal danne makker med Granit Xhaka på midtbanen, da hans ellers hidtil vante makker Exequiel Palacios først er landet fra Argentina i løbet af torsdagen. I stedet kan Alonso overveje sit sikre kort fra sidste sæson, nemlig Robert Andrich, som indtil videre har fået minimalt med spilletid. 

Spørgsmålet er så, hvorvidt Alonso vælger en spiller med friske ben, men som er ude af kampform, eller en spiller, der kan have tunge ben efter en lang flyrejse. 

Karantæner

Bayern: Ingen

Leverkusen: Ingen

Bud på startopstillinger

Bayern: Ulreich – Laimer, Upamecano, M.-J. Kim, Davies – Goretzka, Kimmich – L. Sané, T. Müller, Gnabry – H. Kane

Leverkusen: Hradecky – Kossounou, Tah, Tapsoba – Frimpong, Andrich, G. Xhaka, Grimaldo – Hofmann, Wirtz – Boniface

Vidste du, at..:

Xabi Alonso er den første Leverkusen-træner siden Erich Ribbeck i 1986/1987-sæsonen, der har stillet med de samme 11 i de første tre kampe? Never change a winning team. 

Spiltip

Vi håber på et festfyrværkeri mellem to af Bundesligaens mest seværdige hold, der samtidig også har kvalitet på alle pladser. En 2-2-kamp vil ikke være nogen katastrofe for begge mandskaber. 

Få spiltips til Bundesligaen hos SpilXperten

You may also like
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!
HSV, Optakt, 2. Bundesliga 2021/22
Optakt til runde 28 i 2. Bundesliga: “En storkamp fra 80’erne”