bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Freiburg – Borussia Dortmund: Er Edin Terzic fyringstruet?

Optakt: Freiburg – Borussia Dortmund: Er Edin Terzic fyringstruet?

Taktisk analyse, Driblestærke


Dortmund har langt fra fået den ønskede start på denne Bundesliga-sæson, hvor Edin Terzic’ mandskab på trods af et – på papiret – overkommeligt program ikke har ramt hovedet på sømmet. Det søm skal rettes op, når BVB lørdag gæster Freiburg lørdag eftermiddag. 

Kampfakta

Spillested: Europa-Park Stadion, Freiburg

Kamptidspunkt: Lørdag, kl. 18.30

Tv: Viaplay

Freiburg

Freiburg har kun scoret tre mål i de første tre kampe, men faktisk har Freiburg så også vundet to ud af de første tre kampe, hvilket må siges at være meget godt med kun tre mål til følge.

Senest fik Streichs mandskab dog en gedigen lussing, da Freiburg tabte 0-5 ude mod VfB Stuttgart. Freiburg-træneren var efter opgøret ude at fortælle, at hans hold slet ikke havde forsvaret sig, og så giver det pludselig god mening, at der stod fem på måltavlen ud for Stuttgart.  

Det betyder, at Freiburg er placeret på ottendepladsen, et enkelt point foran lørdagens modstander fra Dortmund. Men defensiven skal der hankes op i, selvom Dortmund ikke er lige så målfarlige, som de var i sidste del af den seneste sæson. For hvis de indkasserer lige så mange chancer som i Stuttgart, så kan det godt ende med at blive endnu en grim eftermiddag på kontoret i Freiburg. 

Streich gør nok også klogt i ikke at tage et kig i sin personlige scrapbog og slå modstanderen Borussia Dortmund op. Dortmund er nemlig det hold, der har gjort allermest ondt på Freiburg-træneren, som har tabt 16 ud af 21 møder. 

Efter afklapsningen i Stuttgart advokerede Streich også for flere ændringer, og det må derfor forventes, at der sker rotation i de bagerste geledder. Her bliver der efter alt at dømme plads til Kenneth Schmidt, der også blev skiftet ind senest. 

Freiburg-træneren må til gengæld se bort fra Matthias Ginter, der ville have pyntet i defensiven, da han har brækket armen, mens Yannik Keitel og Daniel-Kofi Kyereh også er ude med skade. 

Borussia Dortmund

Det var måske ikke så nemt lige at rejse sig oven på sidste sæsons skæbnesvangre sidste spillerunde for Edin Terzic, som man skulle tro. Dortmund har ikke sprudlet i indeværende sæson, hvor flere kritikere har peget på, at der mangler en plan med Dortmunds spillestil. 

Resultaterne har da heller ikke været, som die Schwarzgelben kunne have håbet på, da det kun er blevet til en enkelt sejr og to uafgjorte resultater. Det er ikke godt nok, når man hedder Borussia Dortmund og gerne vil byde Bayern op til dans igen. 

I første spillerunde fik BVB kørt en heldig og sen 1-0-sejr hjem mod Köln, mens det som altid, fristes man til at sige, var besværligt for Dortmund at møde bysbørnene fra Bochum. Et opgør, der endte uden vinder, og det var også tilfældet mod oprykkerne fra Heidenheim endda på Signal-Iduna-Park senest. 

Det gør ondt på selvforståelsen i Dortmund, og Edin Terzic er nærmest pisket til at få tre point på kontoen i denne runde, inden en udebanetur til Paris venter i midtugen. Selvfølgelig kan Dortmund mærke, at Jude Bellingham ikke længere bærer den sort/gule-trøje, men det var forventet. Men at man defensivt ikke kan holde stand mod Heidenheim på hjemmebane, når man er foran 2-0, det er ikke godt nok. 

Det er bekymrende, men sæsonen er trods alt stadigvæk ung. Man skal så samtidig også huske på, at Edin Terzic for alvor fik BVB tilbage på rette køl, da han overtog holdet i sidste sæson, og det taler også sit tydelig sprog, når det er første gang i 2023, at Dortmund ikke har vundet i to kampe i træk. De fire point efter tre kampe er dog alligevel historisk ringe, hvilket du kan læse mere om længere nede. 

Terzic har også selv påpeget, at Dortmund har manglet intensitet, kompakthed og genpres, så det bliver interessant at se, om BVB har fundet det frem lørdag eftermiddag. 

Det blev også tydeligt og understreget en gang for alle i sidste sæson, at hvert point tæller. En sejr, og en komfortabel af slagsen i Freiburg, vil dog vende humøret, inden Champions League står for døren for Terzic, hvis bredde også kommer på prøve. 

For under landsholdspausen måtte nytilkomne Nicklas Füllkrug nemlig lade sig udskifte af den tyske landsholdstrup med en mindre muskelskade, der gør, at han er tvivlsom til Freiburg-kampen. Det samme er Duranville og Thomas Meunier. 

Karantæner

Freiburg: Ingen

Dortmund: Igen

Bud på startopstillinger

Freiburg: Atubolu – Kübler, Ginter, Lienhart, Schmidt – Eggestein, Höfler – Sallai, Doan, Grifo (c) – Gregoritsch

Dortmund: Kobel – Ryerson, Süle, Schlotterbeck, Bensebaini – Sabitzer, Can (c), Brandt – Malen, Haller, Adeyemi

Vidste du, at…

fire point efter tre kampe er Dortmunds værste Bundesliga-start i 14 år? 

Dom

Dortmund har brug for tre point, hvis ikke Edin Terzic skal begynde at mærke en form for pres. Freiburg plejer dog at ligge godt til BVB, men intet er tydeligvis givet i indeværende sæson. Den offensive power med Malen, Adeyemi og Haller må dog kunne gøre ondt på en såret Freiburg-defensiven. 3-1 til BVB. 

Få spiltips til Bundesligaen hos SpilXperten

You may also like
RB Leipzig, Red Bull
Optakt RB Leipzig – Bayern München: Alle gode gange tre for Leipzig?
Schalke 04, maskot, Comebacks
Optakt til 8. runde i 2. Bundesliga: Klassisk HSV og Schalke under stregen
Fans, spilletidspunkter, kampprogram, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til 7. runde i 2. Bundesliga: Er HSV igen HSV?
Bundesliga, Meisterschale, højdepunkter, podcast, optakt, bundesligaen, 1. og 2. Bundesliga, tysk mester
Optakt: Wolfsburg – Union Berlin: Danskermøder i Wolfsburg inden stor CL-aften for Union