Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Sæsonoptakt: Hertha BSC: Mere fokus, mindre facebook - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Sæsonoptakt: Hertha BSC: Mere fokus, mindre facebook

Sæsonoptakt: Hertha BSC: Mere fokus, mindre facebook

Hertha BSC var i mediernes søgelys i sidste sæson, hvor alt for mange kaotiske historier slap ud fra hovedstadsklubben. Bruno Labbadia kom dog ind og fik ro på tingene, men kan han også få Hertha til at være med i den sjove ende af tabellen?

 

Sidste sæson:

Nr. 10 i Bundesligaen

Det var noget af en rodebutik for Hertha BSC i den forgange sæson, hvor der var så høje forventninger til hovedstadsklubben, der også havde en stærk økonomi at gøre godt med takket være storinvestor Lars Windhorst. Man begyndte derfor at tale om, hvorvidt det var at være på tide, at Hertha skulle til at byde på europæisk fodbold på Olympiastadion. De tanker kunne de dog forholdsvis hurtigt skyde en hvid pil efter.

Hertha fik nemlig en katastrofal sæsonstart, for selvom de lidt overraskende indledte sæsonen med at få et enkelt point mod Bayern München, skulle de kigge meget langt efter succes. Vi skulle hen til 5. spillerunde for at finde første Hertha-sejr, der kom mod SC Paderborn. Herefter virkede det faktisk til, at Ante Covic havde fået vendt skuden, da de vandt de efterfølgende to kampe, men vi blev klogere.

Kampen efter fik de uafgjort mod Werder Bremen, men så tabte de efterfølgende de næste fire kampe. Det kostede Ante Covic jobbet som cheftræner, og i stedet ansatte Hertha noget overraskende koryfæet Jürgen Klinsmann som ny træner. Der opstod tvivl om, hvorvidt Klinsmann overhovedet havde licensen til at træne i Bundesligaen efter flere år i USA, men det viste sig at være en and, og licensen var vist nok i en skotøjsæske hjemme i USA. Og kunne man egentlig forvente, at Klinsmann sådan bare lige kunne huske det, når han tilsyneladende ikke vidste, om Hertha BSC stadig var med i pokalen, da han blev præsenteret som ny træner?

Måske var det derfor, at Jürgen Klinsmann havde så travlt med at filme det hele, da han mødte Dortmund i debuten. Det blev til et nederlag på 2-1, men der kom en trodsreaktion fra Hertha-spillerne, der fik syv point i de efterfølgende tre kampe. Jürgen Klinsmann fik dog kun lov til at sidde i trænersædet på Olympiastadion frem til den 11. februar, da han efter bare ti uger valgte at fratræde sin stilling. Der var store uenigheder med ledelsen, og Jürgen Klinsmann sendte en sviner til klubben, som han i øvrigt informerede om sin fratrædelse via en Facebook live video, hvor alle andre fik leveret nyheden samtidig.

Herfra begyndte kaosset for alvor. Alexander Nouri fik i stedet ansvaret, da han blev forfremmet, men heller ikke han holdte ret lang tid. Tanken var, at han skulle sidde frem til sæsonafslutningen, men det blev kun til fire kampe, da Coronapausen blev benyttet til at ansætte cheftræner nummer fire i sæsonen.

Bruno Labbadia kom til, men det var ikke ham, der tog overskrifter, mens fodbolden lå stille.

DFL og klubberne arbejde ihærdigt på at overbevise politikerne om, at deres hygiejnekoncept blev fulgt til punkt og prikke, og at man var klar til en genstart af ligaen, da Facebook Live nok en gang skulle blive Herthas fjende.

Salomon Kalou gik rundt i klubben og omklædningsrummet og filmede en video, hvor man kunne se, at Hertha forbrød sig mod noget nær samtlige corona-regler, ligesom spillerne svinede bestyrelsen til for at have skåret for meget i lønnen.

Kaosset var totalt, men der kom ro på, da sæsonen igen blev sparket i gang. Hertha ramte generelt en god periode efter corona-pausen, og da der manglede fem spillerunder, var de helt oppe på 9. pladsen. I de sidste kampe gik luften dog lidt ud af ballonen, men de endte alligevel på 10. pladsen i Bundesligaen, og brandslukker Bruno fik langt om længe lidt ro på hovedstadsklubben, der havde en sæson fyldt med kaos og Facebook Live.

 

Transfers: 

Hertha BSC var allerede ude og spille med musklerne i vinterens transfervindue, hvor de hentede Lucas Tousart og Krzysztof Piątek for sammenlagt €50 mio, ligesom også RB Leipzigs Matheus Cunha kom til. Tousart spillede dog sæsonen færdig i Lyon, så han er først stødt til Hertha-truppen denne sommer.

I dette transfervindue er de dog heller ikke gået helt stille med dørene i hovedstaden, selvom de ikke har hentet nogle helt store kanoner.

Ikke desto mindre har Hertha BSC sikret sig målmand Alexander Schwolow fra Freiburg for €9 mio, der er udset til at slå Rune Jarstein af som førstevalg mellem stængerne. Derudover har de også set mod Holland, hvor Deyovaisio Zeefuik, der spiller højre back, er hentet i FC Groningen for €4 mio.

Desuden har de valgt at trække flere unge spillere op fra ungdomsholdet, mens Ondrej Duda vender hjem fra sin lejeaftale hos Norwich.

Hertha BSC har dog også måtte vinke farvel til flere spillere, hvor størstedelen faktisk er røget af sted på en fri transfer. Det er tilfældet med den norske midtbanespiller Per Ciljan Skjelbred, der er skiftet hjem til norsk fodbold og Rosenborg, mens Salomon Kalou heller ikke fik forlænget sin aftale – og hans nye arbejdsgiver er brasilianske Botafogo.

Den 21-årige keeper Dennis Smarsch har også søgt nye græsgange i form af en transferfri aftale hos St. Pauli, mens Hertha har fået €800.000 i kassen for Pascal Köpke, der har skiftet hovedstaden ud med FC Nürnberg.

31-årige Thomas Kraft har indstillet sin aktive fodboldkarriere, mens Vedad Ibsevic heller ikke har fået forlænget sin kontrakt, og han er i stedet skiftet til Schalke 04. Desuden er Marko Grujic vendt tilbage til Liverpool – efter to sæsoners lejeophold i Hertha – og det virker ikke umiddelbart til, at de to klubber kan blive enige om en aftale, der sender serberen tilbage til Berlin.

Sidst, men ikke mindst, er Marius Wolf også vendt tilbage til Borussia Dortmund efter sit lejeophold, hvor kantspilleren ikke var helt så afgørende, som man kunne have håbet på.

På rygtebørsen er der i skrivende stund faktisk ikke det store at berette om fra hovedstadsklubben, der dog fortsat virker opsatte på at få fingrene i Marko Grujic på en permanent aftale.

Derudover melder det italienske medie Corriere dello Sport faktisk, at Fiorentina skulle være interesseret i at hente Piatek tilbage til Italien efter bare syv måneder i det tyske.

 

Styrket/Svækket:

En smule styrket

Det er svært at sige, hvor Hertha BSC står efter en rodet sæson, men det endte trods alt med at blive en fornuftig afslutning. Lucas Tousart  ligner en klar gevinst, ligesom Schwolow er et fint indkøb, og Kalous og Ibisevic’s sportslige betydning i klubben var efterhånden reduceret til et minimum, så truppen fremstår en a anelse styrket.

 

Sådan går det Hertha BSC i denne sæson:

Der er blevet – og bliver stadig – investeret rigtig mange penge i hovedstadsklubben, og der kan ikke være nogen tvivl om, at Lars Windhorst og co. gerne snart vil se resultater.

Der er derfor også et vis pres på Hertha-spillerne, der skal ud og præstere fra første dag i den kommende sæson, for ikke hurtigt at ende ud i et kaos i stil med det vi så i sidste sæson.

Det er dog heller ikke utænkeligt at tro, at Hertha BSC vil kunne blande sig i sub-toppen, som vi har set det før, for truppen er så afgjort til det. Schwolow løser formentligt et lidt halvømt punkt hos Hertha i målet, og defensiven krydret med Labbadias vanlige disciplin ser også ud til at kunne holde tæt.

Offensivt var Matheus Cunha en  af de største nydelser i ligaen i foråret, og med Lukebakio, Dilrosun og Piatek omkring sig bør der være gode chancer for, at der kommer mål, og også gerne flere end i sidste sæson, hvor Ibesevic og Lukebaio blev topscorere med syv mål hver.

Men det kan blive lidt både fugl eller fisk med Hertha, som ikke har fået nogen synderlig god start på pre-season. De tabte til Ajax med 1-0, mens de også måtte se sig slået med hele 4-0 mod hollandske PSV Eindhoven. Naturligvis er disse kampe præget af en masse udskiftninger, men det giver desto mindre grund til en anelse bekymring, selvom der bare er tale om træningskampe.

Hertha BSC er en klub, hvor der ikke er langt fra optimisme til kaos, og Labbadia har det ry, som han nu engang har, så det handler for alt i verden om at komme godt fra start og sikre sig arbejdsro.

Hertha spiller den første betydelig kamp den 11. september, hvor de møder Eintracht Braunschweig i DFB-Pokalen. Her skulle de meget gerne vise klasseforskellen, så de trods alt kan få lidt selvtillid ind på holdet, inden de åbner Bundesligaen ude mod Werder Bremen den 19. september.

Det bør under ingen omstændigheder kunne gå ligeså galt som forrige år, og hvis alt klapper er Hertha endda en kandidat til at blande sig i kampen om de europæiske pladser.

Derudover fortjener Herthas nye hjemmebanetrøje også, at klubben får en sæson, som huskes for andet end trænerfyringer og spillere med hovedet under armen.

 

Bud på placering:

6-10

 

Bud på ideal-startopstilling:

4-2-3-1

Schwolow – Zeefuik, Boyata, Torunarigha, Plattenhardt – Tousart, Ascacibar – Cunha, Lukebakio, Dilrosun – Piatek

 

Hold øje med:

Lucas Tousart

Hertha købte tilbage i vinters Lucas Tousart i Lyon for €25 mio., men de valgte med det samme at udleje Tousart til netop Lyon sæsonen ud. Det betyder, at Tousart ikke har været igennem det cirkus, som der mildest talt har været i Hertha siden årsskiftet, hvilket på mange måder har været fornuftigt.

Tousart ligger gerne i rollen som 6´er, og han minder faktisk på mange måde om Chelseas N´golo Kanté i måden at spille op. Han er god til at komme med i felterne, og han er ikke mindst rigtig god på bolden. Tousart skal være med til at beskytte Herthas defensiv og på den måde sikre en mere stabil sæson.

 

Foto: www.herthabsc.de

You may also like
Hertha BSC, Olympiastadion, Optakt, Berlin
Optakt til runde 18 i 2. Bundesliga – Hertha i sorg og storkamp i Gelsenkirchen
Hertha BSC, Dardai
Pal Dardai – når familien gør jobbet umuligt
Hertha BSC, Olympiastadion, Optakt, Berlin
Optakt til 4. spillerunde i 2. Bundesliga: Den synkende skude i Berlin
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til 2023-2024 sæsonen i 2. Bundesliga: Er nedrykkerne oprykningsfavoritter?