bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Har Jürgen Klinsmann licens til at træne Hertha?

Har Jürgen Klinsmann licens til at træne Hertha?

Det var halvpinligt, da Klinsmann ved sin præsentation ikke vidste, om Hertha stadig var med i pokalen, men det kan blive ekstra flovt, hvis han søndag må sidde på tribunen mod Bayern München, fordi han har rod i sine licens papirer.

Hertha BSC og træner Jürgen Klinsmann er havnet i noget uheldig situation. På søndag åbner de foråret mod Klinsmanns tidligere klub fra Bayern München, men det kan muligvis blive uden verdensmesteren fra 1990 på trænerbænken. Den tyske legende, der blev sat som træner i Berlin i november sidste år, ser nemlig ud til at have glemt  eller overset en væsentlig detalje. Det forholder sig nemlig sådan, at Klinsmanns trænerlicens ikke er kommet med til Tyskland, efter han var træner i USA.

Trænerlicensen, som Klinsmann fik af DFB i 2000, er altså i USA, og den havde han ikke selv tænkt på at tage med sig, da tilbage i november fløj mod Tyskland. Dengang var det nemlig ikke planen, at Klinsmann skulle være Hertha-træner. Han skulle blot være en del af bestyrelsen.

”Da jeg i slut november tog med flyet mod Berlin, havde jeg ikke tænkt på, at jeg havde brug for min trænerlicens, for på daværende tidspunkt viste jeg ikke, at jeg ville blive Hertha-træner”, forklarer han til Bild.

Da han så var tilbage i USA henover julen, var planen at han skulle tage licensen med her, men det glemte han ganske enkelt. Og som om det i sig selv ikke var problematisk nok, så er der opstået tvivl om, hvorvidt licensen overhovedet er gyldig for Jürgen Klinsmann til at træne i Bundesligaen.

En trænerlicens holder tre år, inden man skal have den fornyet. For at forlænge trænerlicensen, skal man ansøge om det, et halvt år før den udløber, ligesom det kræver 20 læringsenheder i videreuddannelse.

Lige nu og hersker der tvivl om, hvorvidt de kriterier er blevet opfyldt, men det er den 55-årige Hertha-træner dog ikke så nervøs for. Til Bild forklarer han nemlig, at han har sendt alle de nødvendige papirer på mail til DFB, og at han ved, at de ligger i hans hus i Californien.

Men hvis ikke han kan nå at fremvise den nødvendige dokumentation herfor inden søndagens kamp mod Bayern München, så kan det altså få den konsekvens, at Hertha skal klare sig uden Jürgen Klinsmann på sidelinjen mod Bayern München.

Foto: herthabsc.de

You may also like
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til 2023-2024 sæsonen i 2. Bundesliga: Er nedrykkerne oprykningsfavoritter?
Optakt, Hertha BSC, Berlin
Optakt: Hertha BSC – Union Berlin: Dansk målmandsduel i Berlin
Hertha BSC, Olympiastadion, Optakt, Berlin
Optakt: Hertha BSC – Borussia Dortmund: To sårede mandskaber jagter genoprejsning
Hertha BSC
Sæsonoptakt: Hertha BSC – Kan Tysklands kaosklub endelig finde ro?