bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Schalke – Gladbach
Schalke 04

Kampfakta

Kamptidspunkt: fredag 20:30
Spillested: Veltins Arena (Gelsenkirchen)
TV: ZDF

 

Schalke 04:
Julepausen er nu overstået for den tyske bundesliga, og det var med blandede følelser Schalke spillere og fans gik på pause. Med fem point i de seneste tre kampe, og med en uafgjort kamp mod Freiburg i kalenderårets sidste 90 minutter, så kunne man have ønsket mere, af die Königblaune.

Når kampen fløjtes i gang mod Mönchengladbach, bliver det blandt andet uden den faste målmand, Alexander Nübel. Det unge talent er fortsat karantæneramt efter sit voldsomme overfald, og så har han desuden benyttet vinterpausen på at forhandle kontrakt med Bayern på plads. Det skifte finder først sted næste år, men det er endnu uvist, om han overhovedet kommer til at spille i dette forår.

Inden de resterende 17 spillerunder i Rückrunden, ligger die knappen på femtepladsen, med gode muligheder for at spille sig i Europa i næste sæson og måske kæmpe med om podiepladserne, hvis alt flasker sig. De får dog en svær start på foråret, da Bayern venter i næste runde, inden de skal en tur til Berlin og møde Hertha.

Schalke 04 må undvære både Stambouli og Salif Sane, der begge først forventes retur omkring marts. Derudover  må også Mckennie se på fra tilskuerrækkerne.

 

Borussia Mönchengladbach:

Historien om Borussia Mönchengladbach’s efterår må siges at være noget af en fortælling. Holdet har spillet sig helt op i toppen af ligaen, hvor de endda har været på førstepladsen det meste af efteråret. Dog kunne man have håbet på en større pointhøst i kalenderårets sidste kampe, hvor pointhøsten lyder på fire point i tre kampe, hvilket i sidste ende gav RB Leipzig titlen som Herbstmeister.

Det gode efterår i ligaen havde dog også sin pris, da holdet har udspillet deres rolle i Europa League efter en skuffende kampagne, ligesom DFB pokalen også er passé.

Marco Rose har noget nær hele hans mandskab til rådighed, men han må dog undvære Bensebaini, som i stedet ventes erstattet af Oscar Wendt, der måske kan være i gang med sin sidste halvsæson, da kontrakten udløber til sommer

 

Bud på holdopstillinger:

Schalke 04:, Schubert – Kenny, Kabak, Nastasic, Oczipka – Mascarell – Caligiuri, S. Serdar – Harit – Raman, Gregoritsch
Borussia Mönchengladbach: SommerLainer, Ginter, Elvedi, WendtKramer, ZakariaStindlThuram, Embolo, Plea

Vidste du, at:

Schalke 04 ikke har formået at besejre Gladbach, i alle turneringer siden 2016? Siden da er det blevet til tre sejre til Gladbach og fem uafgjorte resultater. Så mon ikke det snart er på tide at bryde denne kedelige statistik for David Wagner og co?

 

Dom:

Når spillerne træder ind på Veltins Arena, bør det være to topmotiverede mandskaber, der begge har mulighed for Europa og endda medaljer. Gladbach har set stærke ud i efteråret, og hvis de trækker det med ind i denne kamp er der gode muligheder – dog er intet givet på forhånd. Vi tror det bliver en dynamitkamp at starte foråret på, men hjemmeholdet får en fordel af de 60.000 i ryggen. Vi tror på en hjemmesejr på 2-1, og derved et brud på statistikken i deres indbyrdes opgør.

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
DFB-Pokal, lodtrækning, DFB Pokal
Tåregas, stortalenter og 21 mål på 240 minutter: De vildeste 28 timer i DFB Pokal-historien
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg