bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Grønt lys fra Merkel – Bundesligaen kan genoptages
Meisterschale, Bundesliga, Bundesligasæson

Rygterne har svirret de seneste par dage, og nu er det også officielt. Bundesligaen og 2. Bundesligaen har i dag på et pressemøde fået grønt lys af den tyske kansler Angela Merkel til at begynde igen. Der er dog nogle strenge forholdsregler, som skal overholdes.

Endlich!

Så kom meldingen, som vi i de seneste par dage har gået og ventet på i Bundesligaen og 2. Bundesligaen. Der er nu givet grønt lys fra Bundeskansler Angela Merkels side til, at der igen kan spilles fodbold i Tysklands to øverste fodboldrækker, der har været suspenderet siden starten af marts måned. Angela Merkel har, sammen med sine ministerpræsidenter sagt god for, at bolden igen kan rulle – vel og mærke uden tilskuere.

Fra politisk side er der give tilladelse til at Bundesligaen kan genoptages i anden del af maj måned, og det er nu op til klubberne og DFL at finde ud af, hvornår ligaen præcis skal genoptages. Flere medier, herunder kicker, skriver, at tanken er at begynde i midten af denne måned, mere præcist i weekenden den 15.-17. maj.

Der er dog nogle forholdsregler, som spillerne og klubberne skal overholde, når fodbolden igen genoptages. Spillerne skal testes hver anden eller tredje dag for virussen, som Asger Sørensen fortalte i et interview med Bulibold, og så skal spillerne undgå omklædningsrummet efter en kamp, ligesom der før og efter en kamp fortsat skal holdes god afstand, hvilket Salomon Kalou tydeligvis havde svært ved, da han i en livevideo viste, hvordan der stadig bliver givet håndtryk i omklædningsrummet i Hertha.

De nye regler foreskriver, at alle de resterende kampe i Bundesligaen og 2. Bundesligaen skal færdigspilles inden den 30. juni, og derfor er det også nødvendigt at komme i gang relativt hurtigt, hvis man skal nå de ni resterende spillerunder.

Bundesligaen bliver således den første store liga til at genåbne, og allerede i morgen torsdag har DFL indkaldt klubberne til et videomøde, hvor der blandt andet skal diskuteres hygiejneregler, og hvordan man mere konkret får fodbolden i gang igen.

Udover Bundesligaens afslutning mangler man også fortsat semifinalerne og finalen i DFB Pokal. Her er der lagt op til, at semifinalerne kan afvikles den 16. og 17. juni, mens finalen spilles den 27. juni.

You may also like
Union Berlin
Kampprogrammet for Bundesligaen 2020/21 offentliggjort
Bjarne Goldbæk
Interview: Bjarne Goldbæk – Ros til DFL, mentale udfordringer og problemer i Werder
Corona, reglerne, Bundesligaen
Podcast: Bundesligaen er tilbage!
Ivan Marko Benes, Zanka, Frederik Rønnow, Robert Skov, Jacob Bruun Larsen
Interview: Ivan Marko Benes – Danskerudvikling, Bayern som mester og Rønnows fremtid