bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Asger Sørensen: Genopstart med blandede følelser

Asger Sørensen: Genopstart med blandede følelser

Asger Sørensen

Den danske forsvarsspiller hos Nürnberg håber på en snarlig og klar udmelding om, hvornår Bundesligaen kan genoptages. Han ser frem til endelig at kunne spille fodbold igen efter to måneders pause, om end det bliver under noget andre omstændigheder.

Onsdag forventes det, at Angela Merkel sammen med sine ministerpræsidenter træffer en afgørelse om, hvornår Bundesligaen kan genstarte sæsonen.

De seneste meldinger går lige nu på, at ligaen kan begynde igen den 15. maj – præcis to måneder efter den blev sat på pause. Enkelte spillere i både 1. og 2. Bundesliga har udtrykt bekymring ved at genoptage ligaen allerede nu, mens en undersøgelse foretaget af DW viser, at et flertal af tyske fans foretrækker at vente, til der igen kan komme tilskuere på stadion.

”Jeg glæder mig til at spille fodbold, men det bliver en anderledes oplevelse. Bare det at der ikke kommer tilskuere på stadion, som jo er en stor del af tysk fodbold, bliver specielt. Jeg har ærligt talt lidt blandet følelser omkring det, for det kommer langt fra til at minde om det, vi var vant til. Vi har fået udleveret en protokol med alle mulige regler, der kommer til at gælde, så det bliver specielt, men det bliver også kanon dejligt bare at kunne spille nogle kampe igen,” siger Asger Sørensen til Bulibold.dk

Den danske forsvarsspiller fik coronavirussen helt tæt på, da hans holdkammerat Fabian Nürnberger som en af de første spillere i tysk fodbold blev testet positiv, hvorefter resten af truppen røg i to ugers karantæne.

”Vi spillede en kamp mod Hannover om fredagen, onsdag havde vi træning og forberedte os til den kommende kamp, da den her test blev foretaget, og torsdag fik vi så at vide af klubben i en WhatsApp gruppe, som vi har, at vi ikke skulle møde op til træning, men i stedet skulle i 14 dages karantæne og ikke måtte forlade vores lejlighed. Det var dagen før, vi skulle være rejst til Hamborg for at møde St. Pauli, så det var meget specielt.”

Nürnberg bad DFL om at udskyde kampen mod St. Pauli, men ellers var det tyske ligaforbund langsomme om at lukke ligaen ned, og først få timer før at fredagens kampe i 2. Bundesliga skulle være spillet, blev der truffet en endelig beslutning om, at de tyske ligaer som nogle af de sidste i Europa også skulle indstilles.

”Jeg har en god kammerat i Heidenheim, der var kørt seks timer med bus til Bochum, hvor de skulle spille fredag aften, da de får det at vide, og så kunne de ellers bare vende om igen.”

Engelske uger i vente
I de to uger Agser Sørensen og holdkammeraterne var i hjemmekarantæne, måtte de få folk fra klubben til at handle for dem og stille varer uden for deres hjem, mens klubben udleverede en kondicykel og et træningsprogram, så de kunne holde sig i form.

45-60 minutter på cyklen efterfulgt af en halvt times styrkeprogram var det, som Asger Sørensen fik dagene til at gå med i to uger, som karantænen stod på. Efter de 14 dages isolation skulle spillerne stadigt træne individuelt, og derfor overvejede han ligesom blandt andre klubkammerat Casper Tengstedt og hans gode ven fra Hoffenheim, Robert Skov, at tage hjem til Danmark.

”Jeg talte med vores læge og vores sportsdirektør om det, men de mente, at det var bedst at blive her, så jeg blev, selvom jeg gerne ville have været hjem.”

Siden er Asger Sørensen og resten af Nürnberg-holdet vendt tilbage på træningsbanen. I første omgang i små grupper af fire og uden nogen form for intensitet, men fra på onsdag af kan de meget vel få lov til at træne normalt igen, og det er også nødvendigt, hvis de skal nå at blive fysisk klar til det formegentlig hårde kampprogram, der venter forude.

”Vi har jo holdt os i form, så godt som vi nu kunne med løb og så videre, men det er jo ikke det samme som at spille 11 mod 11. Hvis vi kun får en uges forberedelse med fuld træning, inden ligaen igen begynder, så er kampformen ikke 100 procent, og det bliver hårdt at køre Englische Woche med to kampe om ugen, men det må vi jo tage, som der kommer,” lyder det fra Asger Sørensen, der dog håber, at der snart kommer en endelig udmelding.

”Det er lidt svært at forholde sig til at skulle i gang igen, indtil der ligger en fast dato klar. Der er blevet snakket om den ene og den anden dato, og hvad der så skal ske, men man har jo ikke haft noget at forholde sig til, så det bliver rart, når der kommer en dato, og man kan arbejde hen imod det.”

En af kravene til en genoptagelse af ligaen er, at klubberne gennemfører test af samtlige spillere og personale tæt på holdet, og i Nürnberg er coronatest da også allerede blevet en del af den nye hverdag.

”Vi bliver testet hver anden eller tredje dag, og vi har allerede haft de to første tests. Vi møder ind i forskellige grupper, og så går vi hen foran vores læges kontor. Han sidder indenfor, og gennem vinduet stikker han så en lille vatpind ind i munden og næsen på os for at tage en prøve.”

”Det giver da en form for utryghed, for man ved jo ikke, om man selv har virussen. Du kan jo godt være uheldig at få det, hvis du er ude at handle, eller hvad ved jeg. Det er en underlig følelse, men vi kan bare ikke gøre så meget ved det.”

Uanset hvornår fodbolden igen genoptages, venter der Asger Sørensen og resten af Nürnberg mandskabet en stor opgave. Holdet har kun fire point ned til stregen med ni kampe igen. Den seneste kamp inden pausen blev tabt med 3-0 hjemme mod Hannover, men Asger Sørensen mener ikke, at man kan tale om, at pausen derfor kom på et godt tidspunkt.

”Bortset fra den Hannover kamp, så var vi spillemæssigt i bedring og i en bedre forfatning. Vi spillede nogle gode kampe og fik også point, så det var ikke helt skidt. Når der er spillet 2-3 kampe, kan man vurdere, om pausen har været god for os, men det er svært at sige nu. Ingen af holdene ved rigtig, hvor de står, og det er først, når vi igen kommer i gang med kampene, at vi finder ud af det.”

You may also like
Optakt, Gladbach
Rocco Reitz – Stutteriets nye stjerneskud
Tyske ord, udtryk, sprogblomster
David Wagner – godt humør, men også god træner?
Holdet,dk
Optakt til Bundesliga Manager runde 10: Corona og anførerskifte
Mathias Olesen
Interview med Mathias Olesen — 1. FC Kölns dansk-luxembourgske midtbanetalent