Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Sæsonoptakt: Freiburg – Streichs magi skal gøre op for profilflugt - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Sæsonoptakt: Freiburg – Streichs magi skal gøre op for profilflugt

Sæsonoptakt: Freiburg – Streichs magi skal gøre op for profilflugt

Sidste sæson:

8

Christian Streichs tropper kom flyvende fra land, og de havde efter syv spillerunder blot tabt en enkelt gang, og det lagde grundstenen for resten af sæsonen. De spillede i efteråret uafgjort mod Dortmund og Leverkusen, slog Leipzig og Hoffenheim, og tabte først til allersidst mod Bayern München, mens det kun var mod Gladbach, at de for alvor havde det svært.

Der var inden sæsonen store forventninger til Luca Waldschmidt, der ved U21 EM i 2019 blev tysk topscorer med syv scoringer og tangerede rekorden for flest mål af en spiller ved en U21 slutrunde nogensinde.

Waldschmidt gjorde det også hæderligt, men han var faktisk reduceret til reserve i en del kampe, da Streich i enkelte kampe valgte at spille med Höler og Haberer til at flankere gode, gamle Nils Petersen, der endte sæsonen som topscorer med 11 sæsonmål og undervejs flere gange satte en styk streg under sin evne til at score fra bænken, da fire af sæsonscoringerne faldt efter en indskiftning. En præstation kun overgået af Dortmunds Erling Haaland, der nettede seks gange som indskifter.

I defensiven var der også store præstationer at fremhæve, da Robin Koch i oktober blev udtaget til landsholdet for første gang i karrieren.

Freiburg kunne ikke helt holde dampen op i foråret, hvor de blandt andet tabte til både Paderborn og Köln, og selv en ellers fin afslutning på sæsonen kunne derfor ikke ændre på, at de lige akkurat sluttede uden for de europæiske pladser.

I pokalturneringen blev det til exit allerede i anden runde, da de røg ud efter et nederlag på hjemmebane til Union Berlin.

 

Transfers:

 

Uha, transfervinduet er selvfølgelig ikke forbi endnu, men hvis der sidder en del Freiburg fans og er nervøse forud for den kommende sæson, giver det god mening. For stammen på holdet er ganske enkelt blevet flået væk.

Alexander Schwolow har i mange sæsoner været en af ligaens mest undervurderede målmand, og han har været en vigtig brik i Freiburgs defensiv, men efter Hertha lagde 8 millioner euro for den 28-årige tysker, er han nu fortid i klubben.

Det samme er Robin Koch, der efter en flot sæson er skiftet til Leeds for 13 millioner euro, mens Luca Waldschmidt har taget turen til Benfica for en pris på 15 millioner euro.

Derudover er Pascal Stenzel skiftet til oprykkerne for Stuttgart for 1,3 millioner euro, efter han var lejet ud til die Schwaben i sidste sæson, mens Mike Frantz, Yoric Ravet og Jerome Gondorf er draget til henholdsvis Grenoble, Karlsruher og Paderborn.

Salgene af de tre profiler har givet penge i klubkassen, men det er ikke mange af disse, der indtil videre er blevet geninvesteret i nye spillere.

Ermedin Demirovic er ny angriber, der kommer til for 3,7 millioner euro fra spanske Alavés som en afløser for Waldschmidt, mens målmand Benjamin Uphoff er hentet gratis i Karlsruher. Han er dog udset som reserve, da Mark Flekken ligner manden, der skal udfylde handskerne i Freiburg.

Mohamed Dräger er vendt tilbage fra leje i Paderborn (men kan være på vej videre igen), mens Keven Schlotterbeck er vendt hjem fra Union Berlin, der til gengæld har fået brormand Nico Schlotterbeck på leje i den næste sæson.

Mest interessante navn er dog hollandske Guus Til, der er hentet på en lejeaftale i Spartak Moskva. Den 22-årige offensive midtbanespiller fik debut for landsholdet for to år siden, og han skal nu forsøge at bruge Freiburg til at spille sig ind i landsholdsvarmen igen.

Endelig er Woo-yeong Jeong tilbage, efter han var med til at vende 3. Liga med Bayern i sidste sæson

 

Styrket/svækket:

Markant svækket

Ddt giver sig selv, at når man sælger hele sin akse og tre af sine absolut største profiler uden for alvor, endnu, at hente kvalificerede afløsere, så er man svækket. Freiburg kommer ganske givet til at være aktive på transfermarkedet helt frem til slutningen, men her og nu er der grund til bekymring, også selvom Flekken ligner en fin erstatning for Schwolow, ligesom de i Nils Petersen stadig har en mand, der kan score mål.

Der er flere gode midterstoppere i truppen, men spørgsmålet er, om der er nogen der kan overtage den rolle som Robin Koch havde som ubetinget Abwehrchef i sidste sæson.

 

Denne sæson:

I de sidste mange sæsoner har det næsten været mere reglen end undtagelsen for Freiburg, at efter en flot sæson, følger en dårlig sæson. Da de i 2014/15 sæsonen rykkede ud af Bundesligaen, var de blevet nummer fem året forinden, og ved den lejlighed havde de solgt ud af en del af deres profiler.

Der er altså en del lighedspunkter til 2014/15, foruden det at det stadig er Christian Streich, der står på sidelinjen, men det behøver ikke gå ligeså galt som dengang. For selvom truppen er markant svækket efter salg af flere profiler, så har den en bredde, der stadig bør sikre, at det ikke går helt galt, og Streich er om nogen en mester til at få meget ud af lidt.

Nils Petersen skal nok score i omegnen af to håndfulde mål, og selv hvis Ermedin Demirovic ikke leverer fra start, så kan både Haberer og Höler også byde ind med mål, ligesom Til ligner et rigtigt interessant indkøb.

Defensivt ser det også acceptabelt ud i bagkæden, selvom tabet af Schwolow kommer til at koste point. En af årsagerne til sidste sæsons flotte resultater var en god start på sæsonen, og det kommer også til at blive afgørende i år, hvor programmet dog ser en anelse svært ud.

Freiburg begynder ude mod Stuttgart, inden det i de næste to runder gælder Wolfsburg og Dortmund.

Streich vil gerne have sit mandskab til at spille offensivt fodbold, men styrken i denne trup ligger umiddelbart i defensiven, hvor et godt fundament skal sikre pointene, mens en Vincenzo Grifo helst skal ramme et lidt højere niveau som den kreative iværksætter, hvis Freiburg skal kravle højere op i tabellen.

 

Bud på placering:

11-16

 

Bud på idealopstilling:

4-4-2

Flekken – Schmid – Leienhart – Heintz – Günter – Sallai, Haberer, Höfler, Grifo – Petersen, Höler

 

Hold øje med:

Philipp Lienhart

Freiburg har en stolt tradition med at udvikle dygtige midterstoppere (Matthias Ginter, Çağlar Söyüncü, Robin Koch) og kigger vi ned over den nuværende trup kan østrigske Philipp Lienhart meget vel være næste mand, der tager springet til en større klub.

Han er uddannet hos Real Madrids ungdomsafdeling, hvor han på nær 12 minutter i en Copa del Rey kamp dog aldrig fik chancen på førsteholdet, men siden skiftet til Freiburg i 2017/18 sæsonen har han langsomt udviklet sig til en profil på holdet, og med Koch væk, er det ventet, at Philipp Lienhart tager over som den nye general i de defensive geledder.

 

Foto: www.scfreiburg.com

You may also like
Højdepunkter, optakt, Bayern München, Borussia Dortmund, Optakt: Bayern – Dortmund
Optakt: Bayern München – Borussia Dortmund
Optakt, Bayern München, højdepunkter
DFL fastsætter kamptidspunkter for runde 27 – 30 i 1. og 2. Bundesliga
Champions League finalen 2013, Borussia Dortmund, Bayern München, Højdepunkter, mål, Borussia Dortmund og Bayern München
Optakt: Dortmund – Bayern München: Får Dortmund endelig en sejr mod Bayern München?
Meisterschale, Bundesliga, Optakt
Optakt: Wolfsburg – Bayer Leverkusen: Business as usual for Leverkusen mod Winds Wolfsburg?