bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > Nationalelf > U21-EM: Rekordmand Luca Waldschmidt

U21-EM: Rekordmand Luca Waldschmidt

Hver U21-slutrunde har sine egne smukke historier og frembringer sine egne, unge helte. Ved den just afsluttede U21-EM i Italien/San Marino oplevede DFB-spillerne igen et lille sommereventyr. Desværre lykkedes det ikke med at blive det første tyske U21-landshold som forsvarede EM-titlen (det blev til et 2-1 finalenederlag mod stærke spaniere), men holdet vandt sølv og kvalificerede sig til de olympiske lege i Tokyo 2020. Ved hele slutrunden kørte Kuntz-kollektivet rigtig godt, så det er næsten synd at fremhæve én DFB-spiller. Men der er alligevel en profil, der fortjener lidt ekstra omtale, og det er Luca Waldschmidt.

Gennemsnitlig statistik før EM

Da Stefan Kuntz i begyndelsen af juni måned bekendtgjorte, hvem der skulle spille i angreb ved slutrunden, var der nogle, der løftede øjenbrynene. Rollen som frontangriberen var tiltænkt Luca Waldschmidt. SC Freiburg-profilen havde brugt 30 Bundesliga-kampe for at score ni mål. Og på U21-landsholdet var det i 10 kampe blevet til blot tre scoringer, kun ét i EM-kvalifikationen. Alt i alt ikke dårligt, bevares, men måske ikke ligefrem de statistikker, man går og ønsker sig på denne position.

Umættelig målhunger ved EM-forberedelsen og slutrunden

Men Luca Waldschmidt, der trods sin ung alder (han blev 23 i maj) allerede har tre Bundesligaklubber på sit CV (Eintracht Frankfurt 2014-16, Hamburger SV 2016-18 og siden 2018 SC Freiburg), skulle snart vise, at Kuntz ikke tog fejl. I testkampen mod Sydtyrol (12-0) brugte han kun 30 minutter for at lave et hattrick, og i den sidste kamp før EM mod Polen (3-2) var det hans to scoringer, der sikrede holdet sejren.

Med fem testkampmål i bagagen og selvtilliden tilsvarende stor, kom Waldschmidt så på banen ved slutrunden. Og det er ikke for meget sagt, at han overgik alle forventninger. Han scorede ikke kun mål på samlebånd, så at den italienske presse snart begyndte at kalde ham „Il Bomber”, men han viste også hele repertoiret frem. Fine chips, præcise afslutninger efter lange driblinger, benhårde distanceskud, et sikkert straffespark og et godt frispark.

Bedste målscorer ved en U21-EM nogensinde

Udtrykt i nøgterne tal. Et mål mod Danmark (3-1), tre mål mod Serbien (6-1), et mål mod Østrig (1-1) og to mål i semifinalen mod Rumænien (4-2). Summa summarum syv scoringer. Dermed slog han ikke kun Pierre Littbarskis målrekord fra 1982 (seks scoringer), men han blev også suverænt denne slutrundes topscorer. Desuden må Waldschmidt nu kalde sig bedste scorer ved en U21-EM nogensinde — sammen med svenskeren Marcus Berg, der scorede syv mål ved slutrunden i Sverige i 2009.

Tal om et sommereventyr. Det bliver rigtigt spændende at se, hvor meget af den nye selvtillid Waldschmidt vil tage med i den næste Bundesliga-sæson. Hvis han beholder lidt af den målhunger, han viste under EM, så har SC Freiburg-fans meget at glæde sig til, og så vil Jogi Löw før eller senere også ringe på en position, hvor tyskerne længe har søgt en værdig afløser for Miroslav Klose, da Timo Werner endnu ikke for alvor har formået at etablere sig som første angriber.

foto: dfb.de

 

You may also like
DFB, Nationalelf, landshold, Tyskland, EM 2024, VM 2022
Ville Thomas Hitzlsperger være velkommen i Qatar?
EM-manager, Nationalelf, EM 2020, Tyske landsholdsspillere, VM Managerhold
Quiz: Tyske landsholdsspillere siden 1995
Tyske landsholdstrøjer
Tyske landsholdstrøjer gennem tiderne
Sætter Youssoufa Moukoko flere rekorder ved U21 EM?