Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Sæsonoptakt: Bayern München – Kunsten at overgå den perfekte sæson - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Sæsonoptakt: Bayern München – Kunsten at overgå den perfekte sæson

Sæsonoptakt: Bayern München – Kunsten at overgå den perfekte sæson

FC Bayern München, Champions League-finale, Højdepunkter, quiz

Sidste sæson:

Nummer 1 i Bundesligaen

Hvor skal man næsten begynde? Forud for sidste sæson stod Bayern München foran en større omvæltning, da klublegenderne Arjen Robben og Franck Ribery forlod klubben efter henholdsvis 10 og 12 år i det sydtyske. Derved anså flere det således også som værende sandsynligt, at konkurrenterne fra Borussia Dortmund, efter deres større oprustning, muligvis kunne byde Bayern München op til dans og fravriste dem deres 8. mesterskab på stribe.

Sæsonen blev skudt i gang med en forventet appetitvækker på den kommende titelkamp, da de to duellanter tørnede sammen i den tyske supercup, hvilket de sort-gule slap bedst fra, da Dortmund hjemme på Signal Iduna Park hev trofæet i land efter scoringer fra spanske Paco Alcacer og Jadon Sancho. Meget bedre blev sæsonstarten heller ikke for sydtyskerne, da Bundesligaen blev skudt i gang med blot ét skuffende point i premieren imod hovedstadsklubben Hertha BSC. Herefter blev det en anelse bedre, da Schalke 04, som vanligt fristes man til at sige, blev kørt over, hvilket også blev tilfældet i den efterfølgende spillerunde, hvor Mainz blev sendt hjem med et 1-6 nederlag trods en tidlig føring til udeholdet.

Herefter fortsatte det hakkende Bayern-mandskab, hvor en snæver udesejr over Paderborn i 6. spillerunde blev efterfulgt af en ydmygelse af Tottenham på eget græs, hvor Gnabry splittede Spurs ad med hele fire scoringer. Et absolut lavpunkt for Bayern og træner Niko Kovac indfandt sig dog i 10. spillerunde, hvor Kovacs tidligere klub, Eintract Frankfurt, udraderede Bayern med 5-1, hvilket blev kulminationen på en skuffende sæsonstart. Som en direkte konsekvens blev Kovac smidt på porten, og den på daværende tidspunkt ganske relativ ukendte assistent, Hansi Flick, blev indsat som en midlertidig afløser.

Den 55-årige tysker fik en sand drømmestart med overbevisende sejre imod Olympiakos, Dortmund, Düsseldorf og Røde Stjerne, som blev vundet 16-0 i målscore. Herefter fulgte to tætte 1-2 nederlag imod først Leverkusen og Gladbach dog, hvilket sendte Bayern-holdet ned på en yderst skuffende 7. plads i tabellen. Nederlagene blev dog startskuddet til en vanvittig stime som foreløbig tæller 30 kampe i træk på tværs af alle tuneringer, hvor kun RB Leipzig har formået at sætte en stopper i Bayern-sejrsmaskinen i 21. Spillerunde med uafgjort 0-0.

Som en naturlig konsekvens af de mange sejre blev det også mere tydeligt for enhver, at Bayern München naturligvis ville vinde endnu et mesterskab. Efter 34. og sidste spillerunde var status således også, sydtyskerne vandt mesterskabet hele 13 point foran vicemestrene fra Borussia Dortmund.

Som kulmination på en imponerende sæson hjemtog Bayern München klubbens sjette Champions League-trofæ, hvor særligt udraderingen af FC Barcelona med 8-2 står som sæsonens absolutte højdepunkt. I finalen besejrede tyskerne Thomas Tuchels mandskab, PSG, med 1-0 på en scoring af den tidligere PSG-spiller, Kingsley Coman.

 

Transfers:

Man fristes til at sige, der ikke umiddelbart har været behov for styrke Bayern-holdet yderligere ovenpå den overståede sæson, men ikke desto mindre har Karl-Heinz Rummenigge og sportsdirektør, Hasan Salihamidžić, fundet pengepungen frem for at hente Leroy Sané tilbage til det tyske, i en handel, der eftersigende, beløber sig til +300 mio. i overgangssum.

Anderledes billigt har de to andre handler, som Bayern München har gennemført, været, da det franske stortalent Tanguy Kouassi, er hentet i Paris Saint German, og Manuel Neuers mulige afløser i fremtiden, Alexander Nübel, er skiftet til rekordmestrene på en fri transfer. Særligt Kouassi bliver spændende at følge de kommende år, da forsvarsspilleren allerede i forrige sæson for Champions League-finalisterne PSG viste prøver på sit store talent, trods han først rundede de 18 år denne sommer.

Til gengæld har Champions League-vinderne måtte tage afsked med den brasilianske kreatør, Philippe Coutinho, som ikke fik overbevist ledelsen om, at denne skulle sprænge banken for at udløse købsoptionen, som var indgået mellem tyskerne og FC Barcelona. Ligeledes formåede den spanske højreback, Álvaro Odriozola, heller ikke at overbevise med sit fodboldtalent, da det blot blev til spilletid i fem kampe og samlet 179 minutters bold i den røde trøje.

Lejeaftalen med den kroatiske kantspiller, Ivan Perisic, er ligeledes udløbet, men både Bayern og Perisic synes interesseret i en fast aftale, om end den kompliceres af manglende enighed mellem Bayern og kroatens arbejdsgiver Inter. Det virker dog ikke usandsynligt, de to klubber trods alt kommer til enighed, således Perisic kan forblive i det tyske fremover.

Vigtigst af alt synes det efterhånden også yderst sandsynligt, at ekvilibristen, Thiago Alcantara, efter syv sæsoner og syv mesterskaber takker af i det tyske, hvor spanierens fodboldkarriere meget vel kunne tænkes at fortsætte i det engelske, hvor særligt Liverpool og rivalerne fra Manchester United har været rygtet interesseret i Thiagos fodboldkundskaber.

Javi Martínez efter alt at dæmme også på vej hjem til Spanien, hvor hans tidligere klub Athletic Club skulle være ivrige efter at sikre sig spanieren, der altså indledte og sluttede sin formodede Bayern-karriere med en treple, mens det stadig er usikkert, hvad der sker med David Alaba.

 

Styrket/Svækket

Uændret

Leroy Sané ligner en klar gevinst og giver ekstra bredde på fløjene, mens det formodede salg af Thiago kommer til at koste. Til gengæld er det godt nyt, at de mange skadede spillere i defensiven er klar igen.

 

Sådan går det Bayern München i denne sæson:


Det bliver utrolig svært at følge op på den imponerende sæson, som Hansi Flicks tropper leverede i den netop overståede sæson, men omvendt virker det heller ikke til, at der er noget, som kan stoppe Bayern München, der synes usårlige for tiden, hvorfor Bayern naturligvis er storfavoritter til atter at hjemtage endnu et Meisterschale til det stopfyldte trofæskab.

Den imponerende offensiv anført af en storspillende Robert Lewandowski er mere end en håndfuld at håndtere for ethvert Bundesligaforsvar, og den bliver ikke mindre frygtindgydende af at Leroy Sané nu er en del af truppen. Læg dertil en sidste skanse bestående af Manuel Neuer, der har fundet fordums niveau igen, samt et bundsolidt forsvar med stortalentet Alphonso Davies, rutinerede David Alaba, den tilbagevendte krumtap Niklas Süle og verdensmester Benjamin Pavard, så har man ingredienserne til et altdominerende hold, hvor alt andet end sejr vil være en skuffelse både nationalt og internationalt.

Skal man finde et muligt hår i suppen (og det skal man jo), er det, at Bayern München synes en anelse tynde på den centrale midtbane, hvor der kommer til at blive trukket store veksler på særligt Joshua Kimmich og Leon Goretzkas skuldre med kun Corentin Tolisso og Michaël Cuisance som naturlige backups, hvor sidstnævnte endnu ikke har Bayern-niveau.

Med deres fornemme bedrifter i Champions League har de heller ikke på samme måde haft tid til at restituere som rivalerne fra eksempelvis Dortmund, og måske trætheden kommer til udtryk i en sæson, hvor vinterpausen er ikke-eksisterende.

Men uanset hvordan vi vender og drejer det, så burde Bayerns styrke være mere end rigelig til at hjemtage klubbens 31. – og det 9. i træk – Bundesligatrofæ.

 

Bud på placering: 

1

 

Bud på idealopstilling:

4-2-3-1
Neuer – Pavard, Süle, Alaba, Davies – Kimmich, Goretzka – Gnabry, Müller, Sané – Lewandowski

 

Hold øje med:

Leroy Sané

Det synes naturligt at vælge storindkøbet som en, man skal holde et særligt øje med i den kommende sæson. Det bliver utrolig spændende at se, hvordan Sané falder ind i sammenspillet med resten af den offensive kvartet bestående af verdens bedste Robert Lewandowski, fantastiske Serge Gnabry og assistkongen Thomas Müller. Formår Hansi Flick at integrere og sætte Sanés evner i spil, virker det ikke usandsynligt, Bayern kan overgå sidste sæsons vanvittige måltotal, hvor de scorede intet mindre end 100 mål i de 34 ligakampe.

 

You may also like
Højdepunkter, optakt, Bayern München, Borussia Dortmund, Optakt: Bayern – Dortmund
Optakt: Bayern München – Borussia Dortmund
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt Bundes Manager runde 10: Har du penge, så kan du få – dem fra Bayern som du peger på
Sæsonoptakt, Bayer Leverkusen
Optakt: Bayer Leverkusen – Bayern München: Den tidlige duel om die Meisterchale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til runde 2 i Bundes Manager: Dobbelt op på Bayern