bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Werder Bremen – FC Köln: Farvel og tak til Werder Bremen?

Optakt: Werder Bremen – FC Köln: Farvel og tak til Werder Bremen?

Optakt, Werder Bremen, tilskuere, 2. Bundesliga

Kampfakta

Spillested: Weser-Stadion, Bremen
Kamptidspunkt: Lørdag, kl. 15.30
Tv: TV3 MAX

Det kan blive en skæbnesvanger og ikke mindst historisk dag, når sidste spillerunde af Bundesligaen-sæsonen, løber af stablen. Werder Bremen er truende tæt på klubbens anden nedrykning, og de har på grund af sidste rundes 1-3 nederlag til Mainz, ikke længere skæbnen i egne hænder.

Regnestykket for Werder er relativt simpelt. De skal simpelthen have en sejr over Köln, mens de samtidigt skal håbe på, at Union Berlin ikke hviler på laurbærrene, da oprykkerne skal slå Fortuna Düsseldorf, hvis Werder Bremen skal formå at bevæge sig op på 16. pladsen. Hvis det skulle ende med en pointdeling mellem Union og Düsseldorf, vil Werder skulle vinde med fire mål for at sikre sig 16. pladsen og dermed to Relegationskampe.

Læs også: Optakt: Union Berlin – Fortuna Düsseldorf 

Det er altså bestemt ikke spænding, vi mangler på sidste spilledag, selvom de to øverste pladser i Bundesligaen er fordelt. For i bunden kan alt stadig ske.

Generelt set har det bare været en katastrofal sæson for Werder Bremen, der dog har valgt at fastholde Florian Kohfeldt sæsonen igennem. Kampen mod Köln kan ikke bare gå hen og blive den sidste for Werder Bremen, det er faktisk også Bundesliga-legenden Claudio Pizzaros sidste i Tysklands bedste række.

Den 41-årige angriber sætter fodboldstøvlerne på hylden efter sidste spillerunde i Bundesligaen, og Pizarro kan se tilbage på en flot- og mindeværedig karriere, der bl.a. har budt på seks mesterskaber og seks pokaltitler.

Det bliver på mange måder en speciel kamp for Werder Bremen.

Florian Kohfeldt må se bort fra topscorer Milot Raschia, mens Nuri Sahin heller ikke blive klar til det livsvigtige opgør mod Köln. Kevin Vogt bliver heller ikke sin skade kvit, mens det samme også er tilfældet for Gebre Selassie og Möhwald. Til gengæld er Omar Toprak tilbage på træningsbanen igen efter sin skade – men han er dog tvivlsom til opgøret.

Derudover ville det til gengæld være noget af en Kracher, som muligvis er i spil, hvis Werder formår at spille sig op på 16. pladsen. Her er det nemlig muligt, at HSV vil blive modstanderen, og så vil der være et Nordderby på programmet om en plads i Bundesligaen. Ærgerligt det i så fald vil blive uden tilskuere…

 

FC Köln

Nedrykning er ikke længere et tema for Köln, der i værste tilfælde blot kan ende på 15. pladsen, mens de omvendt også kan nå 11. pladsen, hvis alt flasker sig. De kan – modsat lørdagens modstander – spille fuldstændig frit, og generelt skal de i Köln være glad for det flotte efterår, som de præsterede.

Vi skal nemlig helt tilbage til den 6. marts for at finde den seneste Köln-sejr, og siden Bundesligaen blev genoptaget, har Die Geißböcke endnu ikke formået at sætte tre point ind på kontoen. I den seneste runde fik de et enkelt point hjemme mod Eintracht Frankfurt,

Köln-fansene vil nok have det lidt svært med denne kamp mod Werder Bremen, da den i det store hele ikke betyder alverden – om man bliver nr. 14 eller nr. 11 – og dog. For det vil helt sikkert more de fleste Köln-tilhængere, hvis de kunne se naboerne fra Düsseldorf rykke ned – en lidt speciel situation trods alt.

Ser man på statistikkerne, skal man som Werder-fan nok kigge væk, da Köln kun har tabt en enkelt ud af de seneste 10 indbyrdes opgør.

Markus Gisdol må til opgøret undvære Terodde og Jonas Hector, mens Kainz er ude med karantæne i Bundesligaens sidste spillerunde.

Karantæner:

Werder Bremen: Ingen
Köln: Florian Kainz

 

Bud på startopstillinger:

Werder Bremen: Pavlenka – Veljkovic, Vogt, Moisander (c) – Gebre Selassie, M. Eggestein, Klaassen, Augustinsson – Bittencourt, Sargent, Osako
Köln:  Horn (c) – Ehizibue, Bornauw, Czichos, Katterbach – Skhiri, Höger – Drexler, Uth, Jakobs – Cordoba

 

Vidste du, at..:

Werder Bremen er kun rykket ud af Bundesligaen én gang tidligere? Det var i sæsonen 1979/1980.

 

Dom:

Det bliver næsten uanset udfaldet af lørdagens kampe ekstremt spændende, men vi kan virkelig ikke se, hvem det er fra Werder Bremen, der skal score de nødvendige mål. Alligevel må vi forvente, at Werder-spillerne kommer til at dø med støvlerne på, en 2-1-sejr til dem – og så må de afvente situationen i Berlin.

Få spiltips til samtlige kampe i Bundesligaen hos SpilXperten

 

You may also like
Kaiserslautern, Optakt
Optakt: Kaiserslautern – Dynamo Dresden – Kaiserslautern øjner mulighed for oprykning til 2. Bundesliga mod slagent Dresden-mandskab
1. FC Kaiserslautern, Relegation
Relegation til 2. Bundesliga: Dynamo Dresden mod Kaiserslautern
Hertha BSC, Olympiastadion, Optakt
Optakt: Hertha BSC – Hamburger SV: Relegationskamp med alt på spil
HSV, Hamburger SV, Mikkel Kaufmann, 2. Bundesliga
Optakt til 34. runde af 2. Bundesliga: Hvem følger Schalke op i Bundesligaen?