bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Gladbach – Hertha BSC: Lykkes det die Fohlen at sikre sig den sidste Champions League plads?

Optakt: Gladbach – Hertha BSC: Lykkes det die Fohlen at sikre sig den sidste Champions League plads?

Optakt, Gladbach

Kampfakta

Spillested: Borussia-Park, Mönchengladbach
Kamptidspunkt: Lørdag, kl. 15.30
Tv: Viaplay

 

Holdnyt

Gladbach har fortsat selv deres Champions League-skæbne i egne hænder. Marco Roses mandskab er placeret på 4. pladsen, der udløser en billet til den fornemme turnering, men for at holde fast i den – og for at være 100% sikker – kræver det efter alt at dømme en sejr over Hertha.

Gladbach kan også godt tåle at spille uafgjort, så længe Leverkusen ikke vinder med 9 mål over Mainz, hvilket må siges at være en smule usandsynligt. Men det afhænger altså også af Bayer Leverkusen, hvis ikke Gladbach selv formår at klare ærterne mod et stærkt spillende Hertha-mandskab.

I den seneste spillerunde hentede die Fohlen en 3-1 sejr ude mod Paderborn, hvor særligt anfører Lars Stindl var brandvarm. Stindl stod selv for to scoringer, mens han derudover var en evig trussel mod Paderborns – til tider lidt skrøbelige defensiv.

Der er også brug for, at Stindl fortsat er i form, da Gladbach stadig er uden topscorer Marcus Thuram, som er ude med en ankelskade.

Formår Gladbach at gøre arbejdet færdigt, som meget tyder på, vil de være i CL-gruppespillet for første gang siden 2016/2017-sæsonen, og det vil uden tvivl give klubben et boost.

Til opgøret mod Hertha må Marco Rose udover Thuram også undvære Denis Zakaria, ligesom det ikke forventes, at Plea når at blive klar.

Kampen mod Hertha bliver samtidigt også Raffaels sidste i Gladbach-trøjen, da klubben har bekræftet, at angriberen forlader klubben. Raffael har været hos die Fohlen i syv sæsoner og har generelt præsteret på et højt niveau, selvom gassen er gået lidt af ballonen de sidste par år.

 

Hertha

Selvom det har været et ekstremt turbulent år i hovedstadsklubben, kan de i Hertha prise sig lykkelige for, at Bruno Labbadia kom til klubben og reddede klubben fra en katastrofal placering. Labbadia er klubbens fjerde, ja du læste rigtigt, træner i indeværende sæson, og Brandslukker-Bruno har formået at leve op til sit navn.

Hertha befinder sig på 10. pladsen, og de formåede i sidste uge også at sætte en kæp i hjulet på Leverkusens CL-drømme med en 2-0-sejr. Hovedstadsklubben kan dog omvendt hjælpe die Werkself, hvis de vel og mærke formår at slå Gladbach lørdag eftermiddag, og skulle det ske, vil de i så fald kunne ende på 9. pladsen.

Hvis man bare ser på den placering, vil det betegnes som en stabil Hertha-sæson, hvor de ender i den øverste halvdel, men det er en falsk virkelighed. Denne sæson har været det rene ragnerok på Olympiastadion, hvor de i store perioder har været alt for meget i fokus for ting, der ikke foregik på grønsværen.

Fire trænere på en sæson er minimum to for mange, men formår de at få point i lørdagens opgør, vil de samtidigt også sikre sig, at de ender over bysbørnene fra Union Berlin, hvilket givetvis vil betyde en hel del for fansene.

Bruno Labbadia har dog grund til at være en anelse bekymret, da han og Hertha døjer med ekstremt mange skader. Ascacibar, Dilrosun, Kalou, Klünter, Mittelstädt, Pekarik og Wolf er nemlig alle ukampdygtige. Derudover meldte Hertha ud torsdag, at de ikke får forlænget Marko Grujics lejeaftale, mens også Salamon Kalou, Thomas Kraft, Alexander Esswein, og Marius Wolf alle forlader hovedstadsklubben efter denne sæson.

 

Karantæner:

Gladbach: Ingen
Hertha: Lukas Klünter

 

Ugens duel

Christopher Kramer – Matheus Cunha

 

Bud på startopstillinger

Gladbach: Sommer – Lainer, Ginter, Elvedi, Bensebaini – Kramer, Neuhaus – Herrmann, Stindl (c), Hofmann – Embolo
Hertha Berlin: Jarstein – Leckie, Boyata, Torunarigha, Plattenhardt – Stark (c), Grujic – Lukebakio, Darida, Cunha – Piatek

 

Vidste du, at..:
det er kun Bayern og Dortmund, der har fået flere point på eget græs end Gladbach i denne sæson? Die Fohlen har entet 35 point på Borussia-Park, mens Bayern har 41 og BVB har 36 point.

 

Dom:

Selvom Hertha har været godt kørende under Bruno Labidaba, så burde Gladbach vise klassen – selv uden Thuram. Gladbach gør arbejdet færdigt og spiller sig videre til Champions League-gruppespillet, 3-1-sejr til lørdagens hjemmehold.

 

Find spiltips til samtlige kampe i Bundesligaen hos SpilXperten

Foto: GHT

You may also like
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
DFB-Pokal, lodtrækning, DFB Pokal
Tåregas, stortalenter og 21 mål på 240 minutter: De vildeste 28 timer i DFB Pokal-historien
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!