bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Jürgen Klinsmann er færdig i Hertha efter bare 76 dage

Jürgen Klinsmann er færdig i Hertha efter bare 76 dage

Hertha, Jürgen Klinsmann

Sølle 76 dage fik Jürgen Klinsmann i Hertha, inden han valgte at trække stikket. Klinsmann skriver selv på sin Facebook-profil, at han manglede opbakning fra centrale personer, og derfor er han nu færdig som træner i hovedstadsklubben.

Så gik den ikke længere. Jürgen Klinsmann er færdig i Hertha Berlin efter bare 76 dage i trænersædet hos hovedstadsklubben. Det var ikke en tastefejl, du læste rigtigt – sølle 76 dage var Klinsmann i spidsen for hovedstadens fodboldflagskib.

Den tyske legende har manglet opbakning fra ledelsen, og derfor har han altså meddelt på sin Facebook-side, at han er færdig i klubben. I hvert fald som træner da han vender tilbage til sin oprindelige post som bestyrelsesmedlem, hvor tillid op opbakning åbenbart ikke er noget problem.

”Som cheftræner har jeg brug for tillid fra de involverede til projektet, som endnu ikke er færdigt. Sammenhold og fokus er de vigtigste elementer, specielt i nedrykningskampen. Hvis de ikke kan garanteres, kan jeg ikke udleve mit potentiale som træner eller leve op til mit ansvar” forklarer Jürgen Klinsmann i opslaget.

Optimismen var ellers stor i Berlin, da de den 27. november annoncerede, at Klinsmann kom hjem fra USA for at træne byens fodboldstolthed.

Hertha var i store problemer, og de lå og rodede helt nede i bunden efter en forfærdelig sæsonstart, hvor de efter 12 spillerunder var placeret på 16. pladsen. Det tog man konsekvensen af, da man fyrede Ante Covic, mens man altså hentede Klinsmann ind.

Den tyske legende fik dog kun ti kampe i spidsen, selvom det ellers startede godt. Godt nok tabte de forventeligt til Dortmund i Klinsmanns første kamp, men så ramte de en stime, hvor holdet slog både Freiburg og Leverkusen, mens de også fik et point mod Gladbach. Herefter tabte de til Bayern, inden de slog Wolfsburg, fik point mod Schalke, inden det i seneste spillerunde noget skuffende blev til 1-3 på hjemmebane mod Mainz.

Selvom det blot blev til 76 dage i Herta, så nåede Jürgen Klinsmann at sørge for en del overskrifter. Ikke mindst da der var tvivl om, hvorvidt han overhovedet havde den fornødne licens til at træne Hertha, da hans papirer måske, måske ikke, lå i en skotøjsæske i USA.

Det har uden tvivl været sidstnævnte opgør mod Mainz, der har fået bægeret til at flyde over, da Hertha spillede langt under niveau. Klinsmann er dog overbevidst om, at han efterlader et Hertha-mandskab, der nok skal overleve i Bundesligaen.

”Vi var på relativt kort tid på rette vej, og vi havde også opbakning fra mange, og selvom der har været svære kampe, var vi alligevel seks point fra Relegations-pladsen (16. pladsen, red.). Jeg er overbevist om, at Hertha nok skal nå målet (om overlevelse, red.).

Det bliver dog ikke med Klinsmann ved roret, da Hertha nu skal ud og søge sin tredje træner i sæsonen, og den fjerde på under et år.

Med sine 76 dage på posten skriver Jürgen Klinsmann sig dermed ind på listen af trænere, der har siddet kortest tid i en klub. En liste der dog stadig føres af Robert Körner, der i 1969 blev fyret efter 18 dage i spidsen for FC Nürnberg.

Afskedigelsen med Klinsmann er dog ikke rekord i Hertha, da Michael Skubbe i 2012 blev fyret efter blot 52 dage og fem nederlag i træk med en målscore på 1-12

Top 5 over de korteste trænerperioder i Bundesligaen:

1 Robert Körner, Nürnberg 18 dage

2 Jürgen Sundermann, VfB Leipzig 33 dage

3 Rudolf Kröner, Nürnberg 41 dage

4 Bernd Hollerbach, Hamburger SV 49 dage

5 Michael Skibbe, Hertha BSC 52 dage

Foto: herthabsc.de

You may also like
Hertha, Jürgen Klinsmann
Podcast: Klinsi-kaos, Haaland-Hype og stor forårs gennemgang
Hertha BSC
Nyt årti og nyt Hertha – urealistiske drømme eller fremtidens førerhold?
Hertha BSC, Olympiastadion, Optakt
Optakt: Hertha BSC – Bayern München
Hertha, Jürgen Klinsmann
Har Jürgen Klinsmann licens til at træne Hertha?