bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Er Bruno Labbadia Herthas nye træner?

Er Bruno Labbadia Herthas nye træner?

Bruno Labbadia, Hertha BSC

Noget overraskende tyder meget på, at Bruno Labbadia er på vej til at blive udnævnt som ny træner for ambitiøse Hertha. Labbadia bliver i givet fald den femte træner i hovedstaden på under et år.

Det har været et tumultarisk år for Hertha BSC. Efter flere år med stabilitet og Pál Dárdai ved roret besluttede ledelsen, at der i sommer skulle ske noget nyt. Ante Čović blev forfremmet internt i klubben, og han skulle forsøge at udvikle Herthas spillestil og derigennem klubben, hvor der blev tænkt store tanker i bestyrelsen.

Ante Čović fik en skidt start, så fulgte en opløftende periode, inden tilliden til ham og hans projekt i november måned ophørte efter en ny halvsløj periode. Kort tid forinden var Jürgen Klinsmann hentet ind som nyt bestyrelsesmedlem, men hans, på daværende tidspunkt, gode ven og storinvestor Lars Windhorst, besluttede sig for, at Klinsmann nu også skulle stå i spidsen for klubben.

Det gjorde han så i klubbens måske mest kaotiske 76 dage i dens moderne historie, hvor Jürgen Klinsmann kom med spøjse udtalelser, ikke vidste om Hertha var med i pokalen, og ikke helt havde styr på sine trænerlicenser, inden han til sidst via facebook offentliggjorde, at han trak sig tilbage uden i øvrigt at informere hverken bestyrelse eller spillere.

Ny mand på posten blev den tidligere Werder Bremen træner Alexander Nouri, der også fungerede som assistent under Jürgen Klinsmann.

Nouri har foreløbigt stået i spidsen for holdet i fire kampe inden coronoavirussen suspenderede Bundesligaen. Fire kampe der blot har budt på en enkelt sejr og som har placeret Hertha i nedrykningsfare i stedet for i nærheden af de europæiske pladser, som var den store målsætning for denne sæson, hvor Hertha i januar satte ny transferrekord ved at hente flere store navne til klubben.

Tanken var oprindeligt, at Alexander Nouri skulle føre Bundesligaens gamle dampskib sikkert i havn, men nu er der ikke længere noget, der tyder på, at det bliver til flere kampe. For i følge både BILD og kicker har sportschef Michael Preetz bruget den ufrivillige pause til at finde holdets kommende cheftræner.

Og der er tale om en gammel kending af Bundesligaen, da alt tyder på, at Bruno Labbadia inden længe bliver præsenteret som ny træner for Hertha BSC.

Kicker skriver, at Bruno Labbadia får en kontrakt frem til 2022, efter han har gået ledig siden sidste sommer. Det sidste job var et succesfuldt ophold hos Wolfsburg, men ellers er det ikke ligefrem stabilitet, som Bruno Labbadia har bragt med til sine Bundesligaklubber hidtil, hvor han i gennemsnit sidder lige godt halvandet år ad gangen.

Den tidligere tyske landsholdsangriber, der har en fortid som træner i blandt andet Bayer Leverkusen, Hamburger SV og VfB Stuttgart, har haft en imponerende evne til rage uklar med de fleste af sine spillertrupper efter et år til halvandet, og Bruno Labbadia fået ry for at være lidt af en brandslukker, i de klubber han har været.

I Hertha har de længe ønsket, at Niko Kovac skulle overtage tøjlerne, men den tidligere Bayern München træner skulle flere gange have takket nej, og derfor er valget faldet på Bruno Labbadia.

Endnu er intet officielt, men det forventes, at Bruno Labbadia bliver bekræftet som ny træner hos Hertha BSC inden for få dage på en kontrakt frem til 2022. Hans hans job bliver i første omgang at sikre behørig afstand til den nedrykningsstreg, som Hertha lige nu har seks point ned til med ni kampe tilbage af dette års Bundesliga.

Læs meget mere om Herthas turbulente år og de store ambitioner i den nyrige hovedstadsklub

You may also like
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til 22. runde i 2. Bundesliga: Nye trænere i Kaiserslautern og HSV
Hertha BSC, Olympiastadion, Optakt, Berlin
Optakt til runde 18 i 2. Bundesliga – Hertha i sorg og storkamp i Gelsenkirchen
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til 2023-2024 sæsonen i 2. Bundesliga: Er nedrykkerne oprykningsfavoritter?
Optakt, Hertha BSC, Berlin
Optakt: Hertha BSC – Union Berlin: Dansk målmandsduel i Berlin