bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Bundesligaen suspenderet indtil 30 april, men sæsonen skal færdigspilles
DFL, Bundesligaen

Der går som minimum yderligere en måned, før Bundesligaen kan genoptages, og intet tyder på, at der kommer tilskuere til resten af kampene i denne sæson, som dog stadig forventes færdigspillet inden den 30. juni.

Tirsdag mødtes repræsentanter fra DFL igen for at drøfte situationen i Tyskland som følge af den krise, som udbrede af Covid-19 har skabt. Det tyske ligaforbund havde sat al fodbold i bero frem til den 2. april, og efter dagens møde står det klart, at alle må væbne sig med yderlige tålmodighed, da både 1. og 2. Bundesliga er blevet suspenderet frem til den 30. april. Håbet er, at man kan begynde enten i den føste eller anden weekend af maj.

Selvom Bundesligaen altså tidligst kan genoptages om en måned, så er det klare mål stadig at spille sæsonen til ende før den 30. juni, hvilket er den skæringsdato, som UEFA har sat. Det fortalte direktør for DFL, Christian Seifert, på dagens pressemøde, hvor han også havde bedrøvende nyt til de mange fodboldfans.

“Det er urealistisk at tro på, at vi i denne sæson kommer til at se fyldte stadioner. Og det er ikke usandsynligt, at vi også må påbegynde den kommende sæson uden tilskuere. Om det overhovedet er muligt (med tilskuere på stadion, red) i dette kalenderår er svært at sige noget om, da der er mange forskellige meninger.”

På pressemødet kom det også frem, at DFL har nedsat et medicinal task force bestående af læger og eksperter til at udvikle et system, der skal sikre spillernes sundhed, når ligaen genoptages, ligesom alle holdtræninger er forbudt frem til minimum den 5. april.

Enkelte hold som Dortmund, RB Leipzig, Augsburg og Wolfsburg har alle genoptaget træningen, men i mindre grupper. Hos Dortmund træner de eksempelvis i grupper af to, og de har den samme partner hver dag.

DFL understregede nok en gang, at når de er så forhippet på at færdigspille sæsonen, så skyldes det, at enkelte klubber kan risikere at gå konkurs, hvis ikke de får de tv-penge, de har budgetteret med. Skulle det ske, at nogle klubber vil få problemer med likviditeten, så er det blevet besluttet, at det ikke resulterer i fratrækning af point i indeværende sæson. I stedet vil klubberne påbegynde den kommende sæson med minus tre point på kontoen.

Læs mere om, hvad enkelte klubber i de mindre rækker har taget af kreative tiltag for at samle penge ind

You may also like
Arminia Bielefeld, rejse, fodboldsrejse, fodboldweekend
Spilletidspunkter fastlagt frem til runde 18 i 1. og 2. Bundesliga 
Magdeburg, fodboldrejse, stadion
Guide: Fodboldrejse til 1. FC Magdeburg
Leverkusen, stadion
Rejsereportage: Fem tyske kampe – en uge i Vesttyskland
Optakt, Borussia Dortmund, fodboldrejse, spilletidspunkter, sæsonkort, spillerunder
Spilletidspunkter for runde 9-13 i Bundesligaen fastlagt: Dortmund – Bayern lørdag aften klokken 18:30