bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Officielt: Bundesligaen udsat til 2. april – ny beslutning træffes 30. marts
DFL, Bundesligaen

Mandag middag var der dømt krisemøde, da samtlige 36 klubber i 1. og 2. Bundesliga mødtes i Frankfurt, for sammen med DFL at diskutere, hvordan de sammen forholder sig til coronavirussen og den kommende tid.

Fredag i sidste uge blev det besluttet at udsætte runde 26 i de to bedste rækker, og på mandagens møde i Frankfurt blev det så besluttet, at også weekendens kommende runde udskydes.

Chef hos DFL, Christian Seifert offentliggjorde på det efterfølgende pressemøde, at Bundesligaen foreløbigt er suspenderet frem til begyndelsen af april, men han slog samtidig også fast, at han ikke forventer, at man allerede på det tidspunkt vil være i stand til at genoptage ligaen.

Efter denne weekend er der landskampspause, og den 30. marts vil DFL sammen med klubberne igen revurdere situationen og træffe en ny beslutning og denne sæsons fremtid. I pressen har der været spekuleret i, at DFL helt kunne finde på at annullere sæsonen, men det vil Christian Seifert ikke komme yderligere ind på.

“I øjeblikket ændrer situationen sig så hurtigt, at det ikke giver nogen mening at diskutere alverdens scenarier, før vi har mere klarhed. Derfor har vi heller ikke diskuteret helt at annullere sæsonen, og ellers venter vi på UEFA’s meldinger i morgen.”

Christian Seifert benyttede også pressemødet til at forklare, hvorfor DFL så relativt sent valgte at udsætte den seneste runde.

“Om torsdagen fulgte vi sundhedsstyrelsens anbefalinger, men situationen ændrede sig markant fra torsdag til fredag, og derfor tog vi først beslutningen fredag.”

På pressemødet gjorde DFL det også klart, at de ikke vil afvise kampe uden tilskuere, da det for mange klubber er den eneste måde som enkelte klubber kan undgå at gå konkurs.

Lidt mere klar i mælet vedrørende kampe for tomme tribuner var Dortmunds Hans-Joachim Watzke, da han i går i et interview med ARD fortalte, at ingen går ud fra, at der kommer til at være kampe med fans på stadion i denne sæson, hvis der overhovedet bliver spillet fodbold.

På mødet blev det også besluttet, at kvindernes Bundesliga foreløbigt er suspenderet frem til den 19. april.

Foto: dfl.de

You may also like
Bundesliga, Meisterschale
Så mange penge bruger Bundesligaklubberne på spilleragenter
Bundesliga, Bundesligaen, fodboldrejse, kampprogram, højdepunkter
Se alle målene fra 33. spillerunde i Bundesligaen
Bundesliga, Bundesligaen, fodboldrejse, kampprogram, højdepunkter
Se samtlige scoringer fra 30. spillerunde i Bundesligaen
Højdepunkter, RB Leipzig, Hertha BSC
Højdepunkter og mål: RB Leipzig – Hertha BSC 2-2