bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Yussuf Poulsen bør gå på jagt efter en ny arbejdsgiver

Yussuf Poulsen bør gå på jagt efter en ny arbejdsgiver

Flere tyske medier har meldt ud, at Yussuf Poulsen gerne vil væk til sommer, og måske det ikke er helt dumt, hvis RB Leipzigs kamprekordholder søger sig om efter en ny arbejdsgiver til sommer.

Den 1. april skrev det tyske medie Bild, at Yussuf Poulsen havde indgivet en transferanmodning i sin klub RB Leipzig. Danskeren er angiveligt træt af jokerrollen, som han har haft i denne sæson, hvor spilleminutterne er blevet færre og færre, jo længere sæsonen er skredet frem.

Dagen efter var Yussuf Poulsen dog ude at afvise rygterne, ligesom hans agent, Poul-Erik Petersen også var det. Det blev slået fast, at den danske angriber var glad i den tyske klub, som han har spillet for siden 2013.

– Jeg kan ikke sige det mere klart og tydeligt end, at Yussuf elsker at være i Leipzig, og som udgangspunkt er det der, han ser sig,” forklarede agenten til TV2.

Danskeren har, som en af de eneste, været med hele vejen fra 3. Liga og til succesen i øjeblikket. Han er den spiller med flest kampe for RB Leipzig, og derfor er han også meget velset hos Leipzigs fanskare, der ikke just er forvent med tradition og loyalitet.

Indtil nu har Yussuf Poulsen og RB Leipzig været et perfekt match. Der var ellers mange, der kaldte skiftet til den tyske 3. Liga useriøst tilbage i 2013, men Yussuf Pulsen og RB Leipzig har udviklet sig siden da og i noget nær synkront tempo.

Indtil nu. For mens RB Leipzig fortsat er en klub i rivende udvikling og nu tilhører de otte bedste hold i Europa efter en magtdemonstration mod Tottenham i Champions League, så er Yussuf Poulsens udvikling gået i stå. Måske endda gået tilbage.

Sidste sæson var en form for gennembrudssæson med 15 mål i Bundesligaen, men i denne sæson er danskeren gået fra at være første mand på holdkortet i front sammen med Timo Werner til nu at være en marginalspiller, der eksempelvis kommer på banen mod Bayern München, når stadionuret har rundet de 90 minutter.

I indeværende sæson har den 25-årige dansker godt nok optrådt 20 gange i Bundesligaen, men langt de fleste minutter har været som indskifter. Faktisk er det kun blevet til et enkelt opgør fra start i Rückrunden, da Patrick Schick var skadet. Danskeren har spillet 29 kampe i alt, og i de kampe har han kun fået nettet til at blafre sølle tre gange, selvom det dog retfærdigvis skal nævnes, at han også står noteret for 11 assists.

Selvom hans agent benægter et ønske om at komme væk, så har Julian Nagelsmann været ude og sige, at Yussuf Poulsen har kontaktet ham med bekymringer angående mængden af spilletid. Og Leipzig-træneren afviser ikke et skifte kan komme på tale, hvis ikke situation ændrer sig.

”Det er jo logisk, at hvis ikke hans situation bliver bedre, er det da en mulighed (at Yussuf kan skifte, red). Det er egentlig det samme med alle spillere, og i øjeblikket vil han bare gerne være stamspiller,” forklarede Nagelsmann for nyligt til Bild om den samtale de to havde, inden Bundesligaen blev suspenderet.

Bundesligaen eller Premier League?

Det er langt fra en optimal situation, som Yussuf Poulsen er havnet i. I fodboldverden kan det som regel gå stærkt, og konkurrent Patrick Schick er fortsat blot lejet i Roma, men det er alligevel svært at se situationen for alvor ændre sig i løbet af sommeren.

RB Leipzig er simpelthen blevet en for stor klub til danskeren, og derfor giver det god mening, hvis Yussuf Poulsen begynder at se sig om efter en ny klub.

For danskeren har simpelthen brug for at få kontinuerligt med spilletid, så er han bedst, som vi så det eksempelvis i sidste sæson. Hans styrke ligger ikke i rollen som super-sub, men i presspillet og rollen som selvopofrende holdspiller, der giver sine medspillere plads.

I RB Leipzig er presspillet stadig et vigtigt element, men den kommende generation af spillere skal kunne mere på egen hånd, og så er fart ikke længere den vigtigste egenskab, som indkøbet af særligt Dani Olmo er et godt eksempel på.

Så hvis vi fortsætter med på tanken om, at et skifte giver god mening for Yussuf Poulsen at søge væk til sommer, hvor går turen så hen?

En sub-top-klub i Tyskland vil ikke være noget dumt match, men spørgsmålet er, om han er interessant nok for de næstbedste hold i forhold til den løn og pris som både han og RB Leipzig kræver.

I de tyske medier spekuleres der i interesse fra Premier League og særligt West Ham, Everton og Newcastle nævnes. Økonomisk giver det fin mening, og han har også fysikken til at spille i England, men i en liga hvor angribere i endnu højere grad måles på antallet af mål, er det måske ikke sportsligt helt ideelt.

Det er ikke noget let valg, han står over for, men et valg der skal træffes, for Yussuf Poulsens kontrakt i Leipzig udløber i dommeren 2022. Han vil stadig få spilletid i den kommende sæson, men primært som indskifter og med en udskudt EM-slutrunde er der også en landsholdsfremtid at tænke på. Yussuf Pulsen har været fast mand under Åge Hareide, men nu hedder landstræneren inden længe Kasper Hjulmand, og hvis han også vil være i spil til en startplads her, så er et skifte nødvendigt.

For til trods for sin status som fanfavorit og kamprekordholder, er RB Leipzig vokset fra Yussuf Poulsen.

Foto: www.dierotenbullen.com

 

You may also like
RB Leipzig, Red Bull
Sæsonoptakt: RB Leipzig – Førsteudfordrer til mesterskabet?
RB Leipzig, Red Bull
Red Bull, RB Leipzig og den tyske 50+1 regel
danske spillere, danskerstatus, bedste danske spillere i Bundesligaen, danskerne i Bundesligaen
Sådan gik det danskerne i Bundesligaen 2021/22
danske spillere, danskerstatus, bedste danske spillere i Bundesligaen, danskerne i Bundesligaen
Sådan går det danskerne i Bundesligaen – april 2022