bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Ugens duel – Christoph Kramer (Borussia Mönchengladbach) mod Matheus Cunha (Hertha BSC)

Ugens duel – Christoph Kramer (Borussia Mönchengladbach) mod Matheus Cunha (Hertha BSC)

Det er blevet tid til sæsonens sidste duel, og vi har valgt at rette fokusset mod Borussia-Park, hvor der er meget mere end tre point på spil for hjemmeholdet. De står over for Hertha BSC, som har nydt godt af deres brasilianske diamant, Matheus Cunha, der kan blive den helt store skurk for Gladbach.

”Die Fohlen” står i en fabelagtig position, hvor de blot behøver point på kontoen, for at sikre sig fjerdepladsen og Champions League deltagelse næste sæson, da Bayer Leverkusen skal besejre Mainz med ni mål for at overhale dem i tabellen.

Det kan dog meget vel ende med ingen point for Gladbach, da de i lørdagens kamp står over for Hertha BSCs Matheus Cunha, der er inde i en forrygende periode. Gladbachs defensive midtbanespiller, Christoph Kramer, skal bidrage til at neutralisere den farlige brasilianer, og det bliver med knopperne forrest.

Christoph Kramer elsker hårde dueller, og han misser sjældent muligheden for at smide sig ned i en tackling. Det er vigtigt, at hans tacklinger er præcise, ellers får han store problemer mod den lynhurtige Cunha. Statistikken taler dog imod Kramer, da han faktisk kun vinder 46.2 % af sine dueller. Det er et dårligere gennemsnit end Cunha, der har vundet 55 %.

Kramer skal være sikker i sine indgreb, ellers misser han Matheus Cunha, som kan meget mere end at løbe stærkt. Cunha mestrer også den brasilianske driblekunst, og i ti kampe for Hertha BSC, har han haft succes med 35 ud af 44 driblinger. Det er især på banens sidste tredjedel, at det kan blive farligt. Herfra er Matheus Cunha både en trussel med skud fra distancen og inde i feltet.

Christoph Kramer bliver nødt til at gå hårdt til Cunha. Han skal være konstant under pres og hele tiden føle, at en Gladbachspiller ånder ham i nakken. På den måde kan Kramer bidrage til at udstille Cunhas dårlige afslutningsevner.

Det er nemlig en af Matheus Cunhas største udfordringer. Han er ikke farlig nok foran kassen, og det skyldes blandt andet presset fra modstanderne, som påvirker ham i skudøjeblikket. Yderligere behager det ikke Cunha, at han sjældent går fra banen uden knubs. De fleste Bundesligaklubber ved udmærket godt, at han skal stoppes med hårdhed, og jo mere han bliver forsøgt sparket ned, jo mere daler hans niveau.

Det er Champions League deltagelsen, som er på spil for Borussia Mönchengladbach, når de lørdag møder Hertha BSC til sæsonen sidste opgør. Det bliver dog ikke en nem kamp, da Hertha BSC og Matheus Cunha er opsatte på, at de endnu engang skal drille topklubberne i Bundesligaen.

 

Ugens duel.

Statistik i Bundesligaen 2019/2020:

 

Christoph Kramer:
Kampe: 21.
Begået frispark: 30 (1.4 i gennemsnit per. kamp).
Tacklinger vundet: 43 af 72 tacklinger.
Dueller vundet: 46.2 % af 368 dueller.

 

Matheus Cunha:
Kampe: 10.
Mål: 5.
Skud på mål: 35 (3.5 per. kamp).
Dueller vundet: 55.0 % af 238 dueller.

Få spiltips til runde 34 i Bundesligaen hos SpilXperten

 

You may also like
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til 2023-2024 sæsonen i 2. Bundesliga: Er nedrykkerne oprykningsfavoritter?
Optakt, Borussia Dortmund, fodboldrejse, spilletidspunkter, sæsonkort, spillerunder
Optakt: Dortmund – Gladbach: Ny målfest i Borussia-derbyet?
Optakt, Hertha BSC, Berlin
Optakt: Hertha BSC – Union Berlin: Dansk målmandsduel i Berlin
Optakt, Bayern München, højdepunkter
Optakt: Bayern München – Borussia Mönchengladbach: Bundesligaens ægte Der Klassisker