bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: 1. FC Union Berlin – Fortuna Düsseldorf

Optakt: 1. FC Union Berlin – Fortuna Düsseldorf

Optakt, Union Berlin

Før Bundesligaens 34. og sidste spillerunde, er der stadig ganske meget på spil. Når Fortuna Düsseldorf lørdag eftermiddag besøger Union Berlin, lever risikoen for nedrykning stadig i allerhøjeste grad.

Kampfakta:

Spillested: Stadion an der Alten Försterei, Berlin
Spilletidspunkt: Lørdag 15:30
TV: Viaplay

Holdnyt:

1 FC Union Berlin:

I sidste spillerunde tabte Urs Fischers mandskab 4-0 på udebane til Hoffenheim,i en på alle måder uinspirerede indsats, hvor de havde svært ved at håndtere særligt Robert Skov.

Nederlaget til Hoffenheim var dog i den større sammenhæng ubetydelig, da Union Berlin allerede før kampen var sikret overlevelse. Kultklubben fra Tysklands hovedstad kan derfor se tilbage på en rigtig flot debutsæson, hvor de har taget fusen på folks forventninger. Mange havde forudset, at de ved sæsonens afslutning ville få returbilletter til 2. Bundesligaen, men i løbet af sæsonen har oprykkerne overrasket og vist, at de har kunne bide skeer med de bedste hold i Tyskland.

For at være helt ærlig har ”die Eisern” ikke andet end æren at spille for lørdag eftermiddag, men der sidder nok mange Werder Bremen-fans og håber, at de alligevel kan tage i hvert fald et point og allerhelst tre af slagsen.

Til sæsonens sidste kamp sidder holdets topscorer Sebastian Andersson ude med karantæne. Udover det er Arcones, Florian Hübner og Polter ude med skader.

Fortuna Düsseldorf:

Sidste lørdag missede Fortuna Düsseldorf chancen for at sende Werder ned i 2. Bundesligaen og snuppe Relegationsspiel-pladsen, da de på spillede et 1-1 mod Augsburg.

Selvom der stadig er fare på færde for Fortuna, så har dog helt klart fordelen i kampen mod Werder om at tage den 16.-plads, der giver mulighed for at undgå nedrykning. Hvis de slår Union lørdag eftermiddag, er de helt sikre på at skulle spille ”Relegationsspiel”, hvis de spiller uafgjort, skal Werder slå Köln med mindst fire mål, og selv hvis de skulle gå hen og tabe, så vil det stadig kræve tre point til Werder Bremen i deres kamp mod Köln, hvis Fortuna Düsseldorf skal rykke ned lørdag.

Fortuna Düsseldorfs kampe er hele tolv gange endt i en pointdeling, hvilket gør, at de sammen med Schalke og Leipzig er det hold, der har spillet uafgjort flest gange i denne Bundesliga-sæson, og endnu et remis til samlingen vil med al sandsynlighed sikre Fortuna midlertidig overlevelse i Bundesligaen.

Til lørdagens vigtige kamp mangler Fortuna Zachary Steffen, Johannes Bühler og Raphael Wolf.

Bud på startopstillinger:

Union Berlin: Gikiewicz; Trimmel, Friedrich, Schlotterbeck, Reichel; Prömel, Gentner, Andrich; Ingvartsen, Bülter; Ujah
Fortuna Düsseldorf: Kastenmeier; Ayhan, Hoffmann, Suttner; Zimmermann, Stöger, Bodzek, Berisha, Thommy; Karaman, Hennings

Vidste du, at…:

siden Fortuna Düsseldorf rykkede ned i 1986-87-sæsonen, er det aldrig lykkes klubben at spille mere end to Bundesliga-sæsoner i træk? Med et godt resultat mod ”die Eisern” kan klubben tage et flot skridt på vejen mod at sikre en tredje Bundesliga-sæson på stribe.

Spiltip:

At der ikke er noget på spil for Union Berlin gør måske, at de kan spille mere frigjort, og de er derfor måske ikke så bange for at gå efter alle tre point. Til gengæld er der heller ikke nogen tvivl om, at Fortuna Düsseldorfs motivation til kamp må være større end Unions. Vi tror på, at Fortuna Düsseldorf med en 1-3 sejr sender Werder Bremen ned i 2. Bundesligaen og giver dem selv muligheden for at sikre overlevelse i kampen mod det tredjebedste hold fra den næstbedste række.

Få spiltips til alle kampe i 34. spillerunde i Bundesligaen

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!