bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > Nationalelf > Tyske læringer ved EM efter de første to runder: Gegenpres og Gosens

Tyske læringer ved EM efter de første to runder: Gegenpres og Gosens

4-2-sejren mod Portugal var EM’s vel nok bedste kamp indtil videre, og det var samtidig også en af de bedste tyske kampe i flere år, hvor gegenpres og Robin Gosens var de store samtaleemner. Her er et overblik over, hvad det tyske landshold kan tage med sig fra de første to opgør i dødens gruppe ved EM.

Gegegenpressing er Gud
Er du under pres, så pres tilbage. Det må være mantraet, for efter i en lang årrække at have kørt en lidt tung boldomgang og mere afventende stil, så var det et aggressivt indstillet tysk landshold, der mod Portugal satte sin modstander under pres fra første fløjt af. De første 45 minutter af det opgør var en opvisning i gegenpres, og det er den bedste tyske halvleg siden 4-1-sejren i en testkamp mod Italien i 2016. Radio Müller var presminister og leverede en stor kamp, selvom han igen ikke kom på tavlen, og også Toni Kroos erobrede mange bolde på midten. Vejen til tysk succes ved EM består af vildskab og gegenpres.

Joachim Löws stædighed og back to basic
Præstationen mod Frankrig var god, men der blev ikke skabt det store, og offensiven skuffede især. Vi har set flere trænere lave udskiftninger efter en sløj første runde ved denne EM-slutrunde, men Joachim Löw gav genvalg til alle 11 og blev belønnet. Kai Havertz spillede en stor kamp, Thomas Müller var god i presset, og Serge Gnabry skabte flere gode chancer, selvom han ikke kom på tavlen. Det har taget noget tid, men det ser ud til, at Joachim Löw endelig har indset, at skal cirkelen sluttes godt af på landsholdet, så skal det ske med omtrent samme stil, som da han første gang stod i spidsen for Die Nationalelf. Den første turneringssejr siden sejren på straffespark mod Italien i 2016 skaber fornyet optimisme i den tyske EM-lejr.

Robin Gosens er den store EM-helt
Vi har med en spiller at gøre, der blev kasseret ved en prøvetræning hos Dortmund, fordi han med egne ord ikke kunne tæmme en bold den dag. Et meget anderledes karriereforløb for Robin Gosens, der aldrig har spillet i Bundesligaen, men fik chancen i Holland, inden han fik sit store gennembrud hos Atalanta. Tyskerne har de seneste mange år forsøgt sig med Jonas Hector, Philipp Max, Emre Can og Nico Schulz på den venstre back, men med Robin Gosens ankomst, så ser et ellers evigt svagt punkt ud til at være løst i de kommende år. Ausenbahn burde hedde Autobahn, for når først Gosens kommer frem i fuld fart, er der intet, der stopper ham. Han er ikke den store kombinationsspiller, men han kommer farende ind i feltet og var fuldstændig formidabel mod Portugal, ligesom det også var ham, der skabte et par farlige situationer mod Frankrig. Kontraktudløb med Atalanta til næste sommer. Kommer Robin Gosens endelig til Bundesligaen inden længe?

De dumme dødbolde
Ikke alt var godt mod Portugal. Defensivt blev det givet for meget ved dørene og ikke mindst efter dødbolde. Både dem som Portugal havde, og dem som tyskerne selv tog sig af. Det tyske restforsvar i den portugisiske kontrafase var ikke imponerende, og det skal tyskerne have løst, ligesom det generelt var for let at sætte dem under pres på dødbolde, hvor også Renato Sanches havde et brag af en afslutning på stolpen efter et kort hjørnespark.

Kan Tyskland levere mod mere kompakte hold?
Det spørgsmål mangler vi fortsat at få svar på. Tyskland havde svært ved at nedbryde den franske defensiv, og vi så senest mod Nordmakedonien, at de kan have svært ved at skabe chancer, når de møder hold, der står dybt. Ikke alle mandskaber byder dem op til dans, som Portugal gjorde det, så hvad kan landsholdet, når de møder Ungarn i næste gruppekamp? Ved VM i 2014 spillede de uafgjort mod Ghana i gruppespillet og i ottendedelsfinalen mod Algeriet, mens de som bekendt tabte til Sydkorea og Mexico ved VM i 2018, og kun en genistreg mod Sverige i det sidste minut sikrede dem en sejr ved den lejlighed. Det var en stor sejr mod Portugal, men (Löw)træerne, vokser ikke nødvendigvis ind i himlen af den grund.

 

Foto: www.dfb.de

You may also like
Tyskland, EM 2024, Managerspil
Gode råd til 2. runde ved EM-manager
Tyskland, Bundesliga, EM, VM EM-optakt, Sommermärchen, Major Tom
Major Tom – hvordan et 42 år gammelt hit blev Nationalelfs hymne
Tyskland, EM 2024, Managerspil
Gode råd til EM Manager 2024 – Fire tyske profiler og en joker
DFB, Nationalelf, landshold, Tyskland, EM 2024, VM 2022
100 dage til EM: Toni Kroos tilbage, men i hvilken rolle?