bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > Nationalelf > Joachim Löw stopper som tysk landstræner efter EM

Joachim Löw stopper som tysk landstræner efter EM

Siden 2006 har den tyske landstræner heddet Joachim Löw, men når EM er overstået til sommer, så skal det tyske fodboldforbund, DFB, finde en anden mand til at stå i spidsen for nationens landshold. Joachim Löw stopper nemlig som tysk landstræner.

Han bragte VM-titlen til Tyskland i 2014, vand efterfølgende Confederations Cup og har været en hjørnesten i genrejsningen af tysk landsholdsfodbold. Men de seneste par år har det tyske landshold ikke kunne levere samme flotte resultater, og Joachim Löw har måtte lægge øre til stor kritik. Ved VM i 2018 røg de ud allerede i gruppespillet, siden fulgte frasorteringen af verdensmestrene Mats Hummels, Thomas Müller og Jerome Boateng, og nederlaget i Nations League mod Spanien på hele 6-0 skabte ramaskrig i Tyskland.

Nu har Joachim Löw så taget konsekvensen og trækker sig som tysk landstræner, når EM er overstået.

“Jeg tager fuldt bevidst dette skridt, fyldt med stolthed og enorm taknemmelighed, men fortsat med stor motivation i forhold til den kommende EM-slutrunde. Stolthed, fordi det er noget ganske specielt og en ære at arbejde for mit land. Og fordi jeg i snart 17 år har været i stand til at arbejde med de bedste fodboldspillere i landet og støtte dem i deres udvikling. Jeg forbinder det med store sejre og smertelige nederlag, men først og fremmest vidunderlige og magiske øjeblikke – og det er ikke kun VM i 2014 i Brasilien. Jeg er og vil for altid være taknemmelig over for DFB, der altid har givet mig og holdet et optimalt arbejdsmiljø,” siger han til DFB.

Den 61-årige træner kom i første gang til som assistent for Jürgen Klinsmann, men siden 2006 har det altså været Joachim  Löw, der har stået i spidsen for det tyske landshold.

Ved EM til sommer er Tyskland i gruppe med Frankrig, Portugal og Ungarn.

Hør også denne podcast om Joachim Löws store krise

Foto: www.dfb.de

You may also like
Tilskuersnit for Bundesligaen
50+1 reglen og Bayer Leverkusen – Pandoras pilleglas?
Fodbold i hagekorsets skygge – Tyskland og nazismen
Bundesliga, Meisterschale, højdepunkter, podcast, optakt, bundesligaen, 1. og 2. Bundesliga, tysk mester
Vokuhila: Det bedste Bundesligahår og skæg
Lodtrækning til 2. runde af DFB Pokal