Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
UEFA vil åbne sag mod det tyske landshold på grund af støtte til homoseksuelle - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > Nationalelf > UEFA vil åbne sag mod det tyske landshold på grund af støtte til homoseksuelle

UEFA vil åbne sag mod det tyske landshold på grund af støtte til homoseksuelle

Homofobi, Tyskland, Regnbuens farver, One Love

Det kan muligvis komme til at koste det tyske landshold, at Manuel Neuer spillede med regnbuefarver på sit armbånd mod Portugal, men tyskerne varsler flere politiske budskaber med fokus på homoseksuelle og deres rettigheder forud for kampen mod Ungarn, der meget vel kan blive et politisk anliggende.

Equal Game. UEFA prædiker ofte om respekt og signalerer udadtil ingen tolerance overfor diskriminering, men det gælder åbenbart ikke for alle. I hvert fald forlyder det nu ifølge tyske RTL, at det europæiske fodboldforbund åbner en sag mod DFB og det tyske landshold, fordi Manuel Neuer til kampen mod Portugal bar et anførerbånd i regnbuens farver. Et signal om, at de tyske spillere ikke tolererer homofobi, men hos UEFA tolerer man ikke politiske budskaber, og derfor indleder de altså nu en sag mod DFB.

Manuel Neuer bar også regnbuebindet til venskabskampen mod Letland, og når Tyskland møder Ungarn i den sidste gruppekamp ved denne EM-slutrunde, så ønsker man fra tysk side, at Allianz Arena skal lyses op i regnbuens farver. Det har Overborgmester i München, Dieter Reiter, tilkendegivet, og han vil mandag tage fat i UEFA for at drøfte muligheden.

Juni er pride måned, og det er bestemt ikke tilfældigt, at det tyske fodboldbund og München ønsker at sætte fokus på homoseksuelles rettigheder lige præcis til kampen mod Ungarn, da landet med præsident Viktor Orbán i spidsen netop har vedtaget en lov, der i bund og grund sidestiller seksuel diversitet og kønsdiversitet med pædofili, og hvor al materiale målrettet børn, der omhandler homoseksualitet eller kønsskifte, bliver forbudt. Tidligere har Ungarn også gjort det umuligt for homoseksuelle par at adoptere.

Det er endnu uvist, hvilken konsekvens en sag eventuelt vil få for det tyske landshold, men der bliver næppe tale om meget andet end en økonomisk straf, hvis ellers UEFA tør følge sagen til dørs.

UPDATE: UEFA har nu meddelt det tyske landshold, at de alligevel ikke vil gå videre med sagen.

 

Foto: www.fcbayern.com

You may also like
Tilskuersnit for Bundesligaen
50+1 reglen og Bayer Leverkusen – Pandoras pilleglas?
Fodbold i hagekorsets skygge – Tyskland og nazismen
Lodtrækning til 2. runde af DFB Pokal
Tyskland og England med regnbuearmbånd til kampen på Wembley