bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Transfervinduet 2019: Danske spillere i 1. & 2. BL, 3. Liga og Regionalliga

Slut og forbi. Mandag den 2. september kl. 18:00 lukkede transfervinduet i Tyskland. Som hvert år bød det på rigtig mange rygter, flere langvarige transfersagaer, og til sidst også en hel del interessante og lovende handler. De sidste dage og timer før vinduets lukning drejede transferkarrusellen nok en gang rigtig hurtigt rundt, men nu er også alt — eller næsten alt — på plads.

Lad os kigge nærmere på de danske spillere, som fandt vejen til de tyske ligaer i denne her sommer.

Til Tysklands fineste række skiftede Robert Skov (fra FC København til TSG 1899 Hoffenheim), Marcus Ingvartsen (fra KRC Genk til 1. FC Union Berlin) og Mads Pedersen (fra FC Nordsjælland til FC Augsburg). Der møder de otte andre danskere, som allerede har spillet et stykke tid i det tyske: Yussuf Poulsen og Mads Bidstrup (begge RB Leipzig), Thomas Delaney og Jacob Bruun Larsen (begge Borussia Dortmund), Andreas Poulsen (Borussia Mönchengladbach), Frederik Rønnow (Eintracht Frankfurt) og Jakob Busk (1. FC Union Berlin).

Ny i 2. Bundesliga er Andreas Albers, der skiftede fra Viborg FF til SSV Jahn Regensburg, og Asger Sørensen, som kom til 1. FC Nürnberg fra RB Salzburg. Brian Hamalainen har allerede gang i sin anden sæson for SG Dynamo Dresden.

Også i den tredjebedste række er der nye spillere fra Danmark: Aalborg BK har sendt Rasmus Thellufsen på lejeophold hos Hansa Rostock. Der spiller han sammen med en anden dansker, som ikke er ny i tysk fodbold, men ny i 3. Liga — Nikolas Nartey, udlejet til Rostock fra VfB Stuttgart. Den tredje „rød-hvide“-spiller i den tredje tyske liga er Bjørn Paulsen, der i sidste sæson forår rykkede ned fra 2. Bundesliga med FC Ingolstadt. Andreas Maxsø havde kun et kort ophold i 3. Liga. I begyndelsen af juli måned var den tidligere Nordsjælland-spiller skiftet fra FC Zürich til KFC Uerdingen, men kort før transfervinduets lukning ophævede han kontrakten med klubben.

Sidst, men ikke mindst Regionalligaerne: her har vi to danskere i Sydslesvig, nærmere bestemt Flensborg. Casper Olesen er skiftet til SC Weiche Flensborg 08 fra Thisted FC. Vejle-profilen Jonas Andersen er ligeledes taget til Flensborg — på lejeaftale.

Så har vi to spillere, der blev udlejet til reservehold af henholdvis en Bundesliga- og en 2. Liga-klub: Magnus Kaastrup til Borussia Dortmund II (fra Aarhus GF) og Casper Tengstedt til 1. FC Nürnberg II (fra Midtjylland U19). Den tidligere Vejle- og Køge-profil Nicolaj Madsen skiftede til 3. Liga-klub SpVgg Unterhaching, hvorfra han er blevet udlejet til TSV 1860 Rosenheim.

Alt i alt spiller der for tiden 21 danskere i de fire bedste tyske rækker. Fra Flensborg til Rosenheim, fra Mönchengladbach til Dresden. På kortet får du et geografisk overblik (rød = 1. BL, sort = 2. BL, gul = 3. Liga, blå = Regionalliga). Ved at klikke på byerne får du også links til stadioner eller klubsider og en masse af stadionbilleder — måske en inspirationskilde til din næste fodboldrejse.

 

 

foto: www.achtzehn99.de

You may also like
Sådan går det danskerne i Bundesligaen: Oktober 2021
Quiz: De dyreste tyske handler nogensinde
Dortmund bekræfter: Jadon Sancho skifter til Manchester United
Marvin Schwäbe på plads i 1. FC Köln