bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 3 Liga > Interview: Bjørn Paulsen, FC Ingolstadt 04

Interview: Bjørn Paulsen, FC Ingolstadt 04

Efter Ingolstadts nedrykning til 3. Liga var der rygter om et muligt skifte af Bjørn Paulsen til FC St. Pauli eller til hans forrige svenske klub Hammarby. Men Bjørn Paulsen valgte at forblive en „Schanzer“, som spillere (og indbyggere) af Ingolstadt bliver kaldt. Den tidligere SønderjyskE- og Esbjerg-profil har det godt i Oberbayern, både på og uden for banen.

I den nye sæson har Ingolstadts træner, Jeff Saibene, tiltænkt ham rollen som forsvarschef. Men Bjørn Paulsen har også offensive kvaliteter, som han tidligere har vist i både Superligaen og Allsvenskan, hvor han var kendt som allroundspiller og altmuligmand. Både hans defensive og offensive evner vil spille en vigtig rolle i Ingolstadts mission, der hedder oprykning. En mission, der er kommet godt fra land med syv ud af ni mulige point i de første tre kampe.

Lige før Ingolstadts udekamp mod 1. FC Kaiserslautern på den legendariske Betzenberg (det blev 0-0) fik vores skribent Frank Gabel fat i Bjørn Paulsen og stillede ham nogle spørgsmål — om valget om at forstætte med Ingolstadt i den tredjebedste række, om niveauet i 2. Bundesliga og 3. Liga i forhold til Superliga, om kontakten til andre danske spillere på tyske hold og om Ingolstadts sæsonmål.

 

Efter nedrykning til den tredjebedste række forlod 1spillere klubben. Du valgte at blive og tage ansvar som forsvarschef, viceanfører og medlem af „Mannschaftsrat“. Hvad var baggrunden for din beslutning om at blive i Ingolstadt?

Jeg valgte at blive af flere årsager. Efter vi rykkede ned, var det en tom følelse i kroppen. Selvom jeg kun havde været der i nogle måneder, så bliver man hurtig en del af truppen og alle menneskerne omkring klubben. Så da Ingolstadt gerne ville have mig til at blive, var jeg ikke i tvivl om, at jeg gerne ville tage ansvar og hjælpe klubben. En af overvejelserne var også, at min familie og jeg er kun lige flyttet herned, og at vi er glade for det hernede, vi venter barn nummer to og har brug for,at alt går som det skal, og at vi har ro.

Og så er jeg bare ikke et menneske, der giver op. Selvom det nemme ville være at tage til en ny klub, så tror jeg, at jeg om mange år ville kigge tilbage og fortryde, at jeg bare smuttede fra en rigtig fed og spændene klub.

Du har allerede spillet i fire forskellige ligaer. Hvordan vurderer du den næstbedste og tredjebedste tyske række rent niveaumæssigt i forhold til Superligaen?

Altså, i Sverige vil jeg sige, man spiller flottere fodbold. Der er ikke så meget taktisk, det er bare udover stepperne, i hvertfald i Hammarby hvor jeg spillede. Man kan også se nu, at de bare laver en masse mål. Men rent taktisk og fysisk er ligaen generelt et stykke fra Superligaen.

Den næstbedste tyske række er helt anderledes. Den handler om rigtig meget fysik, taktik og dueller. Hold som Köln, Hamburg, Union, Paderborn og Heidenheim ville uden tvivl spille om medaljer i Danmark. Og resten er også rigtig godt med, så jeg tænker, at generelt er ligaen stærkere end Superligaen. Den tredjebedste har jeg kun spillet to kampe i, så den er svær at sætte ind endnu, men der er jo hold hernede, der er gamle storhold.

For tiden spiller der 17 danskere i Tysklands tre bedste rækker. I Bayern er I fire (Asger Sørensen/Nürnberg, Andreas Albers/Regensburg, Mads Pedersen/Augsburg). Holder I som udenlandsdanskere lidt kontakt med hinanden?

Jeg ved ikke, om de andre gør, men jeg har ikke snakket med dem endnu. Nu har det også været nogle hektiske måneder hernede med nedrykning, trænerskifte og udskiftning af spillere, så dem skal man også lærer at kende, men vi søger egentlig ikke hen mod andre udlændinge. Vi har det fint med mine holdkammerater, som har taget rigtig godt imod mig og min familie.

FC Ingolstadt 04 er jo en oplagt kandidat til oprykning. Men sidste år snakkede man i Ingolstadt også om oprykning, og så blev det til en nedrykning. Hvordan ville du formulere holdets og dit personlige sæsonmål?

Ja, jeg hørte godt, at de håbede at spille med om toppen af 2. Bundesligaen sidste år, og da jeg kom til, var klubben også meget overrasket over, at de lå, hvor de lå. Vi gav virkeligt alt, vi havde for at overleve, men det var desværre ikke nok. Og det har alle taget til sig og accepteret, så vi kan komme videre. Man kan vel godt sige, at vi er lidt bange for at bare melde ud, at vi skal op med det samme. For så kan man ende med to skuffelser i træk. Men vi vil spille med i toppen og gøre alt for, at klubben får et godt år. Vi har fået mange unge op, nogle nye spillere og så er vi lidt gamle fra sidste år, så jeg synes, vi har en god trup med lidt af hvert.

FC Ingolstadt 04 spiller sin næste Liga-kamp på fredag den 2. august mod Würzburger Kickers (kl. 19, Audi Sportpark, Ingolstadt). Og en uge senere, fredag den 9. august, er der igen Bayern-derby i Sportparken, hvor FC Ingolstadt 04 møder 1. FC Nürnberg i første runde af DFB-pokal med potentielt danskeropgør mellem Bjørn Paulsen og Asger Sørensen.

Foto: www.fcingolstadt.de

You may also like
Bayern München, Pyro teknik, FC København
Thomas Müller efter sejren mod FC København: ”Vi er blevet mere stabile”
Tyske ord, udtryk, sprogblomster
David Wagner – godt humør, men også god træner?
Mathias Olesen
Interview med Mathias Olesen — 1. FC Kölns dansk-luxembourgske midtbanetalent
Fodboldcitat, ejerforholdene
Historien om Uwe Rösler – En Manchester City legende indtager Aarhus