Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
RB Leipzig i problemer - for få tyskere i truppen - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > RB Leipzig i problemer – for få tyskere i truppen

RB Leipzig i problemer – for få tyskere i truppen

RB Leipzig lever ikke op til DFL’s krav om antallet af tyskere i truppen og kan muligvis se frem til en bøde.

I et forsøg på at fremme tysk talentudvikling indførte det tyske ligaforbund DFL forud for 2006/07 sæsonen, at samtlige hold i Bundesligaen skulle have minimum 12 spillere med tysk pas på kontrakt. En lov som samtlige hold har levet op til lige siden, men nu er RB Leipzig så havnet i problemer. For i øjeblikket kan den østtyske klub kun mønstre ti tyskere, og det endda efter de for nyligt hentede Hannovers reservemålmand Philipp Tschauner til.

RB Leipzig har fortsat lidt over en uge til at få styr på problemet, da skæringsdatoen er klubbens første gældende kamp i den nye sæson, hvilket for Yussuf Poulsen og holdkammeraterne er søndag den 11- august, når de møder VfL Osnabrück i den første runde i DFB Pokal.

Slovenske Kevin Kampl har ansøgt om tysk pas, da han er født og opvokset i landet, men det når næppe at gå i orden før næste uge, og derfor skal klubben finde en måde at indlemme yderligere to tyskere i truppen. Udover at købe spillere udefra kan de dog vælge at udstyre ungdomsspillere med profesionelle kontrakter for på den måde at leve op til kravene. Det er dog næppe noget, der falder i god jord hos konkurrenternes fans, der blot får leveret mere brænde til bålet om, at RB Leipzig er en klub uden de traditionelle, tyske værdier, da deres Red Bull ejerskab som bekendt også er en måde at undgå 50+1 reglen på.

Da ingen hold endnu har brudt reglerne, er spørgsmålet, hvad det i givet fald vil få af konsekvenser for RB Leipzig, skulle de ikke nå at få styr på situationen inden 11. august.

Udover reglen om de 12 tyske spillere, skal klubben desuden også have otte spillere, der har har været i klubben i tre sæsoner mens de var mellem 15 og 21 år. Her har RB Leipzig dog ingen problemer, da passet ikke spiller ind.

Læs mere om DFL’s regler

foto: dierotenbullen.com

You may also like
Arminia Bielefeld, rejse, fodboldsrejse, fodboldweekend
Spilletidspunkter fastlagt frem til runde 18 i 1. og 2. Bundesliga 
RB Leipzig, Red Bull
Optakt RB Leipzig – Bayern München: Alle gode gange tre for Leipzig?
Borussia Dortmund, Hvornår bliver spilletidspunkterne i Bundesligaen fastlagt
Hvornår bliver spilletidspunkterne i Bundesligaen fastlagt
RB Leipzig, Red Bull
Sæsonoptakt: RB Leipzig – Koster filosofien en plads i Champions League?