bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Sådan går det danskerne i Bundesligaen: Oktober 2021

Landsholdspausen har ramt os igen, og det betyder, at vi endnu en gang dykker ned i de 22 danske spilleres præstationer i Bundesligaen og 2. Bundesligaen. Der er dog ingen, der for alvor skiller sig ud i dette overblik, da mange har præsteret på det jævne, men Asger Sørensen og Andreas Albers har med fuld spilletid i deres respektive klubber grund til at have armene over hovedet, mens flere skal stramme sig an. 

 

Skala:

1 Buli-bold: Carlos Alberto
2 Buli-bolde: Sven Schipplock
3 Buli-bolde: Marcell Jansen
4 Buli-bolde: Thomas Häßler
5 Buli-bolde: Franz Beckenbauer

 

Yussuf Poulsen – RB Leipzig

 

Kampe: 8
Mål: 1
Assists: 1
Buli-barometer:

Yussuf Poulsen er stille og roligt ved at arbejde sig ind i varmen hos Leipzig-træner Jesse Marsch efter en svær start på sæsonen for både danskeren og Leipzig. Men resultaterne begynder stille og roligt at komme, mens Yussuf Poulsen også begynder at få vist mere og mere tillid. Den tillid kvitterede angriberen også for, da han startede inde for første gang i sæsonen i 6. spillerunde hjemme mod Hertha Berlin, hvor Poulsen kom på tavlen i den imponerende 6-0-sejr. 

Det efterfølgende opgør mod VfL Bochum var angriberen igen at finde i startopstillingen, men denne gang uden mål til følge. Til gengæld bidrog Poulsen med et oplæg i den vilde 6-3-kamp mod Manchester City i Champions League, men den assist hjalp ikke meget i en af de mest underholdende kampe meget længe. 

Overordnet set er Yussuf Poulsen så småt ved at arbejde sig tilbage i startopstillingen igen, men der er også megen konkurrence mod André Silva, der dog heller ikke har imponeret synderligt i sæsonstarten.  

 

Robert Skov – TSG Hoffenheim

 

Kampe: 2
Mål: 0
Assists: 0
Buli-barometer:

Robert Skov har ikke fået nogen synderlig god start på sin tredje sæson i Bundesligaen hos Hoffenheim, hvor han sammenlagt har været på banen i noget, der minder om en halvleg. Hans første sæsonoptræden skete mod Mainz den 11. september, hvor Skov fik 17 minutter på banen, mens det blev til 34 minutter runden efter mod Bielefeld. 

Skov gjorde ikke det store væsen af sig i de to kampe, hvor træner Sebastian Hoeneß efterfølgende har udtalt, at han savner ro fra Robert Skov, når han får chancen. Overfor Kicker har Hoeneß forklaret: ”Måske tænker han, at han er nødt til at vælte verden i de minutter, han får, for at spille fra start”. 

Med andre ord skal Skov gøre det nemme, når han får chancen fremfor at ville imponere alt og alle hver gang. I stedet opfordrede Hoffenheim-træneren danskeren til at klø på til træning, hvilket så endnu ikke har udmøntet sig i en startplads for Skov. 

 

Jesper Lindstrøm – Eintracht Frankfurt

 

Kampe: 9
Mål: 0
Assists: 1
Buli-barometer:

Nyindkøbte Lindstrøm har været på banen i alle Frankfurt-opgør i Bundesligaen i indeværende sæson, hvilket må siges at være et kvalitetsstempel af den unge dansker. Han har dog endnu ikke været direkte kampafgørende, hvis vi skal se på statistikkerne, da han fortsat har sit første mål og sin første assist til gode i Bundesliga-sammenhæng. 

Til gengæld havde Lindstrøm næstsidste fod på 1-0-scoringen dybt inde i overtiden i Europa League, da Frankfurt mødte Royal Antwerp. 

Derudover var Lindstrøm også at finde i startopstillingen mod mægtige Bayern München, hvor Frankfurt noget overraskende snuppede alle tre point inden landsholdspausen. Her var Lindstrøm på banen i en times tid, og han har efterfølgende ikke lagt skjul på, at det var en af de største oplevelser i hans liv at møde Bayern – og ikke mindst det at bytte trøje med Leroy Sané var stort. 

Lindstrøm har på mange måder fået en god start på livet i Frankfurt, som også har vist ham tilliden, selvom han endnu ikke har spillet fuld tid endnu. Det skal dog nok komme, når danskeren får lagt de kampafgørende detaljer til sit spil, som vi ved han har qua tiden i Brøndby. 

 

Jacob Bruun Larsen – TSG Hoffenheim

 

Kampe: 8
Mål: 3
Assists: 1
Buli-barometer:

Der er kommet lidt mere ro på hos Jacob Bruun Larsen, der startede forrygende med to mål i de første to spillerunder. For godt nok har Bruun Larsen været på banen i alle kampe i denne sæson, men i de seneste to spillerunder har det været som indskifter. Det er dog ikke nødvendigvis en hæmsko for kantspilleren, der kom på tavlen, da han blev skiftet ind mod Stuttgart, hvor Hoffenheim godt nok tabte 3-1. 

Ikke desto mindre var det et godt signal at sende til Hoeneß, inden Bruun Larsen drog mod Danmark, hvor han har været en del af Kasper Hjulmands danske trup, der har kvalificeret sig til VM-slutrunden i Qatar. Bruun Larsen kom dog ikke på banen mod hverken Moldova eller mod Østrig i Parken tirsdag aften. 

Danskeren har også givet udtryk for, at han er glad for den tillid, som Sebastian Hoeneß har givet ham, og kantspilleren har altså på sin vis grebet muligheden, selvom Hoffenheim kun står noteret for to sejre i indeværende sæson. Bruun Larsen skal fortsætte i samme rille, når han drager tilbage til det tyske, og så håbe på at han ikke går i stå, som vi ellers har set ham gøre tidligere efter en god start. 

 

Marcus Ingvartsen – FSV Mainz

 

Kampe: 9
Mål: 2
Assists: 0
Buli-barometer:

Marcus Ingvartsen nåede på transfervinduets sidste dag at blive udlejet til Bo Svenssons FSV Mainz, og danskeren skulle ikke bruge mere end to minutter i sin debut på at komme på scoringstavlen for sin nye klub. 

Ingvartsen blev bragt i spil i opgøret mod Hoffenheim i 4. spillerunde efter 75 minutters spil, og to minutter senere bragede Ingvartsen sin første sæsonscoring ind. Det er den hurtigste scoring af en Mainz-debutant i klubbens historie, og så var Ingvartsen ligesom i gang i Mainz. 

I den seneste spillerunde kom danskeren også på tavlen i 2-1-nederlaget til Union Berlin, hvor Ingvartsen er udlejet fra, men i det opgør var han at finde i rollen som 10´er. Det er ellers planen, at han igen skal til at være 9´er, hvilket han også sigter efter at spille sig til VM som, men det er ikke helt nemt, når man kastes rundt på forskellige positioner. 

I Union var Ingvartsen både kantspiller, 10´er og enkelte gange også angriber, men nu skal han, ifølge Svensson og Ingvartsen selv, til at være fuldblodsangriber, som han også var tilbage i FC Nordsjælland. 

Det kræver tid og tilvænning, men Ingvartsen har givet sig selv gode forudsætninger med to scoringer i sine første fire kampe i Mainz-trøjen.  

 

Wahid Faghir – VfB Stuttgart

 

Kampe: 0
Mål: 0
Assists: 0
Buli-barometer: Uden for bedømmelse

Vejle Boldklubs store stjerneskud Wahid Faghir, der blev skudt af til Stuttgart i sommers har ikke helt fået den start på livet i Bundesligaen, som den talentfulde angriber kunne have håbet på. Faghir har endnu ikke været en del af Bundesliga-truppen til en kamp, men det skyldes, at han er blevet baglårsskadet. 

Det er altid en dårlig start på sin tid hos en ny arbejdsgiver, og det er heller ingen hemmelighed, at det samme er tilfældet for Faghir. Han forventede dog ikke, at det var noget, der voldt ham de store problemer, men han måtte alligevel melde fra til U21-landsholdssamlingen. 

Hvor lang tid, der går, før Faghir igen er kampklar er endnu uvist. 

 

Frederik Rønnow – Union Berlin

 

Kampe: 1
Clean sheets: 1
Buli-barometer: Uden for bedømmelse

Rønnows jagt på spilletid har i denne sæson bragt ham til hovedstaden og Union Berlin, hvor det dog lige umiddelbart ikke ser ud til, at den mission går helt i opfyldelse. Rønnow er endnu ikke førstevalg i Union-målet, hvor man også må tage hatten af for Andreas Luthe, der også har været udtaget til rundens hold tidligere på sæsonen. 

Rønnow knokler i kulissen, og det bar langt om længe frugt, da han fik debut i Europa Conference League mod israelske Maccabi Haifa, hvor den danske keeper holdt clean sheet.

Det var et vigtigt signal at sende til Urs Fischer, som altså råder over to rigtig gode målmænd, der også presser hinanden på træningsbanen, men hvor Luthe i øjeblikke trækker det længste strå. 

 

Oliver Christensen – Hertha Berlin

 

Kampe: 0
Clean sheets: 0
Buli-barometer: Uden for bedømmelse

Oliver Christensen har endnu sin Hertha-debut til gode, men det betyder ikke, at den unge målmand har mistet modet. Tværtimod. 

Keeperen har arbejdet stenhårdt på træningsbanen og endda i så høj grad, at han har udtalt, at Hertha Berlin faktisk er positivt overrasket over danskerens kvaliteter og kompetencer. Arbejdet kan med fordel også belønnes, for uden at forklejne Alexander Schwolow, så har han ikke imponeret i fraværet af Rune Jarstein. 

Oliver Christensen skal fortsætte det hårde arbejde, og så skal det nok udmønte sig i en debut indenfor en realistisk fremtid. 

 

Nikolas Nartey – VfB Stuttgart

 

Kampe: 2 (heraf en for 2. holdet)
Mål: 0
Assists: 0
Buli-barometer:

Nikolas Nartey startede sæsonen skidt ud, da han var ude med corona-smitte, men faktisk fik danskeren Bundesliga-debut i 7. spillerunde mod TSG Hoffenheim. Nartey kom på banen de sidste 14 minutter, og selvom det omvendt er begrænset, hvor stor indflydelse, som man kan have på 14 minutter, så må det være en forløsning for Nartey langt om længe at få Bundesliga-debut. 

Det er et kæmpe skulderklap til midtbanespilleren, som senest også er blevet udnævnt som anfører på det danske U21-landshold, der er endnu en fjer i hatten. 

Nartey må håbe, at en god træningsindsats kaster flere minutter af sig, og vigtigst af alt så er han i det mindste i gang nu efter en træls og uheldig start på sæsonen. Stuttgart kæmper en del med skader, så der bør være muligheder for mere spilletid i de kommende kampe.

 

Mads Valentin Pedersen – FC Augsburg

 

Kampe: 7
Mål: 0
Assists: 0
Buli-barometer:

Intet er så skidt, at det ikke er godt for noget andet. 

Sådan lyder det gammelt udtryk, men ikke desto mindre er det stadig i relevant, når vi snakker om Mads Pedersen. 

Danskeren i Augsburg har nemlig været at finde i startopstillingen de seneste to spillerunder, da Iago i opgøret mod Gladbach måtte udgå med en skade. Det betød, at Mads Pedersen måtte på banen og spille anden halvleg, mens han altså er startet inde mod både Freiburg og senest også Dortmund. 

Faktisk har danskeren været på banen i alle kampe i Bundesligaen i denne sæson, og der er særdeles positive takter at spore hos Pedersen. De seneste par kampe har han gjort sig på venstrekanten i fraværet af Iago, men han har også tidligere prøvet kræfter som 6´er, hvilket han selv var positivt overrasket over. Mads Pedersen er med andre ord ved at udvikle sig til lidt af en all-round-spiller, som altid er god at have på sit hold, hvilket også indbyder til mere spilletid. 

Han har dog endnu ikke været kampafgørende endnu, men det er også en proces, hvor der skal lægges på uge efter uge, og hvor Mads Pedersen skal vænne sig til at spille flere forskellige positioner. Men alt i alt ser det bedre ud end længe for den 25-årige dansker, der har kontrakt med Augsburg frem til sommeren 2024. 

 

Jacob Barrett Laursen – Arminia Bielefeld

 

Kampe: 7
Mål: 1
Assists: 1
Buli-barometer:

Jacob Barrett er heldigvis kommet sig uden videre mén fra det grimme uheld med egen keeper i 3. spillerunde, hvor danskeren fik slået en tand ud, og der var tegn på piskesmæld. Men nu er danskeren ved at være tilbage igen i fuld vigør, og siden sidste overblik har han igen været at finde i startopstillingen, selvom han dog måtte se hele opgøret mod Leverkusen fra bænken i den seneste spillerunde. 

Det var dog ikke nogen synderlig positiv oplevelse for Arminia Bielefeld, der tabte hele 4-0, og Barrett og co. har fortsat sæsonens første sejr til gode, hvorfor alarmklokkerne også ringer i Bielefeld i øjeblikket. 

Danskeren har ikke spillet bedre end sine holdkammerater endnu, men han har dog holdt et relativt kontinuerligt niveau, og derfor må det også forventes, at han er at finde tilbage i startopstillingen mod Augsburg i den kommende spillerunde. 

 

Frederik Winther – FC Augsburg

 

Kampe: 0
Mål: 0
Assists: 0
Buli-barometer: Uden for bedømmelse

Frederik Winther har endnu sin Bundesliga-debut til gode for FC Augsburg, hvor han indtil videre har set alle kampene fra første parket på bænken uden at komme i kamp. Han har dog været i ilden i pokalturneringen, hvor han også scorede, men Winther har selv givet udtryk for, at han har fint med tålmodighed, da han fortsat er ung. 

Han har overfor bold.dk forklaret, at han tager små skridt af gangen, og så skal spilletiden nok komme på et tidspunkt. Det er ellers ikke, fordi forsvarspræstationerne har været prangende hos Augsburg i indeværende sæson, hvor man kun har formået at holde buret rent to gange. 

 

Emil Berggreen – Greuther Fürth

 

Kampe: 5 (På andetholdet)
Mål: 2
Assists: 0
Buli-barometer:

Den danske angriber er blevet meddelt, at han ikke har nogen fremtid hos Bundesliga-oprykkerne, men han fandt ingen ny klub inden transfervinduet smækkede i. Til gengæld er han så nu en del af Greuther Fürth II, der spiller i Regionalliga Bayern, hvor Berggreen har nettet to gange i fem optrædener. 

Det er ikke helt optimalt for en angriber med Berggreens kvaliteter, at han skal spille på så relativt lavt niveau, men omvendt er det fint, fordi han får en masse minutter i benene. Og så skader det jo aldrig for en angriber at få lidt mål på kontoen, selvom det ikke ændrer ved, at han skal på græs et andet sted i januar, når transfervinduet åbner. 

 

Jakob Busk – Union Berlin

 

Kampe: 0
Mål: 0
Assists: 0
Buli-barometer: Uden for bedømmelse

Vi skal tilbage til april måned 2018 for at finde den seneste gang, at Jakob Busk var i aktion for Union Berlin. Det taler egentlig for sig selv. 

Busk er mildest talt ude i kulden i Union, hvor han senest blev vraget til fordel for en 17-årig keeper som tredjevalg i Europa Conference League-truppen. Busk, der har været i klubben, siden 2016 har heller ikke lagt skjul på, at han vil forsøge at finde en ny klub.

 

Zidan Sertdemir – Bayer Leverkusen

 

Kampe: 8 (På U19-holdet)
Mål: 6
Assists: 2
Buli-barometer:

Zidan Sertdemir bomber videre for Bayer Leverkusens U19-mandskab, hvor han efter otte kamp står noteret for seks scoringer. Det må siges at være godkendt, og det er derfor heller ikke utænkeligt, at der ikke går længe, før Gerardo Seoane skal overveje, hvorvidt danskeren skal kaldes op i Bundesliga-truppen. 

Sertdemir kan ikke gøre sig meget andet end at fortsætte med at præstere, som han gør i øjeblikket, og så er det op til Seoane, om han vil kalde ham op til die Werkself-truppen eller ej. Uanset hvad gør danskeren opmærksom på sig selv i øjeblikket. 

 

Mikkel Kaufmann – Hamburger SV

 

Kampe: 8
Mål: 0
Assists: 0
Buli-barometer:

Minutterne hænger ikke ligefrem på træerne for Kaufmann, der er lejet ud til HSV i denne sæson, da det i otte kampe er blevet til beskedne 90 minutters fodbold for den danske angriber. Omvendt har Kaufmann heller ikke åbnet sin målkonto endnu, men forudsætningerne er heller ikke på angriberens side, når man kommer ind med hhv. to, et eller tyve minutter tilbage af en kamp. 

Starten i havnebyen har altså langt fra været, som Kaufmann havde håbet på, men han må holde hovedet højt i en svær situation. 

 

Mikkel Kirkeskov – Holstein-Kiel

 

Kampe: 6
Mål: 0
Assists: 0
Buli-barometer:

Mikkel Kirkeskov har været lidt ude og inde af Holstein-Kiel-mandskabet i denne sæson, hvor han er startet inde fire gange ud af ni mulige opgør i 2. Bundesliga, mens han er kommet ind fra bænken en enkelt gang. 

Venstrebacken har ikke for alvor slået sit navn fast i startopstillingen, hvor han er i konkurrence med Johannes van den Bergh, der dog spillede en horribel kamp mod Hansa Rostock inden landskampspausen, hvor Kirkeskov kom ind og gjorde en god figur. 

Kirkeskov skal blive ved med at klø på, så skal minutterne nok komme, hvis han vel og mærke leverer varen, hvis ikke, så har træner Marcel Rapp vist, at han ikke er bange for at skifte ud. 

 

Andreas Poulsen – FC Ingolstadt

 

Kampe: 2
Mål: 0
Assists: 0
Buli-barometer:

Andreas Poulsen kæmper fortsat for sin berettigelse i Borussia Mönchengladbach, hvorfor han i denne sæson er udlejet til FC Ingolstadt. Det har dog indtil videre ikke været en succeshistorie for venstrebacken, der har spillet to kampe, hvoraf den ene var fra start. 

Men de to seneste kampe har Poulsen ikke været at finde i Ingolstadt-truppen af ukendte årsager, men man kan håbe på, at han er at finde i startopstillingen igen her efter landsholdspausen. I netop den spillede Ingolstadt en træningskamp mod Nürnberg, og her kom Andreas Poulsen trods alt på banen dog kun med 11 minutter tilbage. 

Et skridt frem og to tilbage for danskeren… 

 

Asger Sørensen – FC Nürnberg

 

Kampe: 10
Mål: 0
Assists: 0
Buli-barometer:

Asger Sørensen er sammen med Andreas Albers de to eneste danskere i Bundesligaen og 2. Bundesliga, der indtil videre har spillet fuld tid i sine respektive kampe. Forsvarskaptajnen har spillet samtlige 900 minutter i indeværende sæson, og det har han gjort med bravur. 

Indtil videre har Sørensen og Nürnberg-defensiven holdt buret rent fem gange ud af ni mulige, hvilket er godkendt, og her har danskeren bestemt en hovedrolle. Han er bundsolidt, og så er han faktisk også skarp i sine dueller, hvor hans højde på 1,91 meter også kommer ham til gode. 

Det er en fornøjelse at se en dansk spiller spille fuld tid, og det bliver vi aldrig trætte af – slet ikke, når Asger Sørensen samtidig spiller på et solidt niveau uge efter uge. Det kan vi kun belønne med fire ud af fem Buli-bolde, da der alligevel skal noget udover det sædvanlige til for at blive sammenlignet med selveste Beckenbauer. 

 

Andreas Albers – SSV Jahn Regensburg

 

Kampe: 9
Mål: 2
Assists: 1
Buli-barometer:  og en halv

Andreas Albers og Asger Sørensen er duoen i danskerklubben med spillere, der har spillet alle minutter i indeværende sæson. Albers har spillet fuld tid i alle Jahn Regensburgs kampe, og han har tilmeld også været særdeles afgørende. 

Han blev bl.a. matchvinder mod Erzegebirge Aue, da Albers i dommerens tillægstiden dukkede op og sikrede Regensburg en sejr på 3-2. Senest holdt Albers også hovedet koldt fra 11-meterpletten, da han scorede i opgøret mod Karlsruher, hvilket har været sæsonens to eneste scoringer fra danskeren. 

Han er generelt meget vellidt i Regensburg, som også har belønnet danskeren med en kontraktforlængelse frem til 2024, hvilket er noget, som begge parter et godt tilfredse med. Danskeren selv har fortalt til klubbens hjemmeside, at det var en nem beslutning at forlænge, da han føler sig godt tilpas i klubben. 

Albers har spillet i Regensburg siden 2019, hvor han har spillet 81 kampe, lavet 23 mål, mens han også har haft næstsidste fod på 10 mål. SSV Jahn Regensburg er fortsat med helt i toppen af  2. Bundesligaen efter ni spillerunder. 

 

Simon Makienok – FC. St. Pauli

 

Kampe: 8
Mål: 2
Assists: 2
Buli-barometer:

Makienok blev i 3. spillerunde den store helt i Stadtderbyet mod HSV, hvor han med to scoringer sørgede for en 3-2-sejr til St. Pauli. Men siden da har angriberen ikke fået nettet til at blafre, men han har trods alt stadig startet på banen i fem ud af ni kampe i indeværende sæson. 

Den sidste skarphed har dog manglet for den store angriber, der dog kun har fået seks minutter på banen i de tre seneste opgør i 2. Bundesligaen. Herfra har han kunne se sine holdkammerater skrabe tre sejre på stribe sammen, hvilket bringer St. Pauli op på en aktuel  1. plads i 2. Bundesligaen. 

Og hvem ved, hvis Makienok igen rammer en god periode, hvor langt St. Pauli så kan bære det? Lige nu er faktum dog, at danskeren er marginalspiller, da angrebskollega Guido Burgstaller er startet sæsonen rigtig godt med syv mål i ni kampe. 

 

Martin Hansen – Hannover 96

 

Kampe: 1
Clean sheets: 1
Buli-barometer: Uden for bedømmelse

Martin Hansen har endnu sine første 2. Bundesliga-minutter til gode i denne sæson, da han lige nu lever det kedelige liv som andetvalg i Hannover 96. Det er dog noget, som man som målmand er klar over følger med, men det ændrer ikke på, at det er en frustrerende situation at være i. 

Det er bare at klø på, og hvis chancen opstår pga. nogle omstændigheder, så skal danskeren gribe den. Martin Hansen stod tidligere på sæsonen en pokalkamp, hvor han holdt clean sheet.

You may also like
Danskere, Bundesligaen,
Sådan går det de danske spillere i Bundesligaen – oktober 2022
Sådan gik det danskerne i Bundesligaen 2021/22
Sådan går det danskerne i Bundesligaen – april 2022
Optakt, Werder Bremen, tilskuere, 2. Bundesliga
Optakt til runde 27 i 2. Bundesliga: Simon Makienok i storform og topbrag i Bremen