bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Sådan gik det danskerne i Bundesligaen 2021/22

Jesper Lindstrøm, Andreas Albers, Jonas Wind og Asger Sørensen stikker alle positivt ud, når vi ser tilbage på danskerne i Bundesligaen og 2. Bundesliga anno 2021/2022. Men der er også en del spillere, som ikke for alvor har ramt niveauet – eller fået den rette mængde spilletid – og derfor er der også en håndfuld danskere, der måske skal på klubjagt frem mod den kommende sæson. Vi evaluerer herunder alle de danske spilleres sæson i de to bedste rækker i Tyskland.

Skala:

1 Buli-bold: Carlos Alberto
2 Buli-bolde: Sven Schipplock
3 Buli-bolde: Marcell Jansen
4 Buli-bolde: Thomas Häßler
5 Buli-bolde: Franz Beckenbauer

 

Yussuf Poulsen – RB Leipzig

Det har været – fristes man til at sige – en typisk Yussuf Poulsen-sæson for den danske angriber i RB Leipzig. Der hersker ingen tvivl om, at den helt store historie i indeværende sæson er klubbens første titel, da Leipzig vandt DFB-Pokalen i en finale, hvor danskeren dog ikke kom på banen.

Ikke desto mindre er Yussuf Poulsen en kulturbærer i RB Leipzig, men det ændrer ikke på, at han har haft en lidt anonym rolle, hvor han har været meget inde og ude af holdet. Kontinuitet har ikke ligefrem rimet på Yussuf Poulsen.

Danskeren står godt nok noteret for 35 kampe, men i gennemsnit har han kun spillet 39 minutter pr. kamp. Det taler sit tydelige sprog, og det har heller ikke gjort tingene bedre, at han også har måtte slås med nogle skader i løbet af sæsoner.

Yussuf Poulsen ramte dog i starten af sæsonen en god stime med tre scoringer i træk, inden han så meget sigende blev skadet.

Det er dog alligevel svært at se Yussuf Poulsen forlade sit elskede RB Leipzig, selvom han altså ikke er første mand på holdkortet. En ting er dog sikkert, Yussuf Poulsen får altid en rolle på en eller anden måde, og man skal aldrig dømme ham ude, for han skal nok kæmpe sig tilbage.

Det sker efter alt at dømme også i næste sæson, hvor danskeren nok også er at finde i Leipzig.

 

Kampe: 35

Mål: 7

Assists: 3

Buli-barometer: ⚽️⚽️

 

Jesper Lindstrøm – Eintracht Frankfurt

Europa Pokal-Sieger og fast mand i sin første sæson.

Det er svært at skrive historien ret meget bedre for Jesper Lindstrøm, der har haft lidt af en drømmestart i Eintracht Frankfurt, hvor han fra dag et har taget taktstokken. Det er ikke unormalt, at en ny spiller skal køres i stilling i den første sæson med et par indhop hist og pist, men Jesper Lindstrøm har taget alle med storm.

Danskeren har været indblandet i 28 Bundesliga-kampe i indeværende sæson, hvoraf han er startet de 26, hvilket taler sit eget sprog.

Men Lindstrøm har ikke bare nøjedes med at være på banen, han har også været kampafgørende. Lindstrøm sluttede særligt kalenderåret 2021 godt af med tre scoringer i tre kampe samt to assist, hvilket gav ham vinger frem mod Rückrunden. For selvom Frankfurt ikke har imponeret nogle med deres Bundesliga-resultater i denne sæson, så skal man ikke glemme, at holdet vandt Europa League, og her spillede Lindstrøm også en rolle.

Der var meget tvivl op til finalen, hvorvidt danskeren blev sin skade kvit, men da der blev fløjtet op i Sevilla, var det et Frankfurt-mandskab med Lindstrøm på banen fra start. Danskeren havde sågar også flere fornuftige tilbud for at score, men han blev skiftet ud efter 70 minutters spil efter en mere end godkendt indsats, der også endte med en pokaltitel.

Jesper Lindstrøm har vist, at han kan sætte spillet op på en stor scene som Bundesligaen. Han er målfarlig selv, og så har han nogle milimeterpræcise afleveringer, der kan åbne et helt forsvar op.

Han kan bestemt være stolt af sin første sæson, og nu venter en nok endnu sværere opgave ved at bevare niveauet i sæson to. Det gør heller ikke ligefrem forudsætningerne nemmere, at Frankfurt netop har offentliggjort købet af Mario Götze, som er en direkte konkurrent til Lindstrøm.

Vi må se, hvad den kommende sæson bringer, men der er ingen tvivl om, at årets dansker i Bundesligaen er Jesper Lindstrøm.

 

Kampe: 38

Mål: 5

Assists: 9

Buli-barometer: ⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️

 

Jonas Wind – VfL Wolfsburg

Nøjagtig ligesom Jesper Lindstrøm så satte Jonas Wind sig også på en startplads fra dag et, han kom til Volkswagen-klubben, VfL Wolfsburg. Wind, der skiftede i januar fra FCK til Wolfsburg, fik få dage efter sit klubskifte debut mod Greuther Fürth, hvor han startede på toppen.

Wind scorede også i sin bare anden hjemmekamp, og den danske spidsangriber er hurtigt blevet et hit i det tyske. Han har således spillet samtlige kampe fra start sind sin ankomst, hvilket også fortæller, at der er tillid til danskeren.

Wind har også takket for tilliden ved at vise sin målnæse foran kassen, hvor han har fået nettet til at blafre fem gange og leveret en enkelt assist i 14 kampe. Det må siges at være godkendt i sin første halvsæson i Bundesligaen, og det bliver kun endnu bedre i den nye sæson, må man formode. For Jonas Wind har vundet tillid ved at lade fødderne tale, og det er aldrig helt skidt at have lidt ekstra hår på brystet inden en ny pre-season, hvor man for alvor kan træde i karakter.

Det er håbet for Jonas Wind, som også får bygget endnu mere fysik på, og han har gennem året indtil videre bevist, at Kasper Hjulmand kan regne med ham til VM i Qatar til vinter. I hvert fald har han hos Wolfsburg vist sig at være lidt af en gevinst, selvom man sluttede på en lidt skuffende 13. plads.

Det har bestemt været et godkendt første halve år for Jonas Wind, som stadig har mulighed for at suge til sig af både indtryk, fysik og kvalitet henover sommeren, inden en ny sæson står for døren inden alt for længe.

 

Kampe: 14

Mål: 5

Assists: 1

Buli-barometer: ⚽️⚽️⚽️⚽️

 

Robert Skov – TSG Hoffenheim

Det har været lidt af en turbulent og ustabil sæson for Robert Skov, der dog trods alt sluttede af med et smil på læben. For det har været en sæson, der har været præget af usikkerhed, skader og corona-smitte for danskeren, som ikke spillede en kamp fra den 6. november til den 10. maj grundet en baglårsskade.

Det har taget hårdt på Skov, som har gjort sig på hhv. højre- og venstrekanten i de seks sidste kampe, hvor han fik velfortjente minutter i benene. Store dele af sæsonen har således været ødelagt af skader, og derfor var det opløftende for Robert Skov, som fik vist tillid ved at spille de sidste par kampe. Samtidig blev han også udtaget til landsholdssamlingen i juni måned, hvilket også er et skulderklap til Skov, som for alvor er tilbage.

Nu må alt krydses for, at Robert Skov går en skadesfri sæson i vente, for alle er klar over, hvor højt et topniveau, danskeren besidder, selvom det efterhånden er ved at være et stykke tid siden, at han for alvor har vist det, da sæson to og tre i Hoffenheim ikke har været en dans på roser.

 

Kampe: 14

Mål: 1

Assists: 4

Buli-barometer: ⚽️⚽️

 

Jacob Bruun Larsen – TSG Hoffenheim

Jacob Bruun Larsen har i flere sæsoner søgt fast spilletid, og han ser nu ud til endelig at have fundet den rette hylde. I hvert fald har han haft en relativ stor rolle hos TSG Hoffenheim i indeværende sæson, hvor han har spillet 25 kampe.

Faktisk er der kun to kampe, hvor Bruun Larsen har været til rådighed, hvor han ikke er kommet i spil, hvilket også vidner om, at han er en, som man kan stole på. Godt nok blev kantspilleren ramt af muskelproblemer midt i sæsonen, men det har han lagt bag sig.

Bruun Larsen har langt om længe ramt noget kontinuitet i sit spil, mens han også i momenter har budt ind med både mål og assist. Der er dog heller ingen tvivl om, at når man spiller en kantposition som Bruun Larsen,  så kræver det også, at man bidrager med enten mål eller assist, og den kampafgørende del skal danskeren gerne hæve et niveau, hvis han vil være fast mand i startopstillingen.

Det er naturligvis lettere sagt end gjort, for danskeren har ikke været indblandet i et mål siden den 25. februar, og det er for længe, når man er offensivspiller. Ikke desto mindre kan Jacob Bruun Larsen se tilbage på en godkendt sæson i Hoffenheim, hvor danskeren uden tvivl har mere at byde på i den kommende sæson.

For potentialet er stadig ikke helt blevet forløst endnu.

 

Kampe: 28

Mål: 5

Assists: 2

Buli-barometer: ⚽️⚽️⚽️

 

Wahid Faghir – VfB Stuttgart 

Wahid Faghir er bare 18 år gammel, og måske var det lidt for tidligt, at angriberen tog springet fra Superligaen til Bundesligaen. Det kan man dog ikke lave om på nu, men det har været en svær første sæson i det tyske for Faghir, som ellers fik en forrygende hjemmebane-debut.

Faghir blev nemlig helten, da han få sekunder før tid sikrede Stuttgart det ene point mod Union Berlin. Men siden da har det været op ad bakke for danskeren, som kun har spillet seks Bundesliga-kampe.

Først blev Faghir ramt af coronavirus, mens han efterfølgende ikke var der, hvor han skulle være rent fysisk. Det holdt danskeren væk fra banen i lang tid, også for lang tid, inden han fik spilleminutter på Regionalliga-holdet, hvor Faghir til gengæld har vist målnæse med fire mål i otte kampe.

Men i slutningen af sæsonen blev danskeren så knæskadet, og det har også betydet, at Faghir ikke har været i kamp siden den 30. marts. Nu skal angriberen bruge sommerpausen på at blive fit for fight, mens det nok ikke er noget dumt bud at gå et niveau eller to ned, så han kan få fuld spilletid.

Flere medier skriver også, at Stuttgart stadig er overbevist om den 18-årige danskers potentiale, men et lejeophold nok er undervejs, hvilket vil give god mening for begge parter.

 

Kampe: 15 (heraf otte for andetholdet)

Mål: 5

Assists: 1

Buli-barometer: ⚽️⚽️

 

Marcus Ingvartsen – FSV Mainz

Marcus Ingvartsen blev kort inde i sæsonen udlejet fra Union Berlin til FSV Mainz, og selvom der var lidt startproblemer, så har Ingvartsen langsomt arbejdet sig ind i varmen hos Bo Svensson. Lejeaftalen skete efter eget ønske hos Ingvartsen, som gerne ville tilbage i rollen som spidsangriber, og det har han fået muligheden for i Mainz, hvor danskeren er blevet kørt i stillingen i løbet af sæsonen.

For selvom Ingvartsen ikke for alvor har forløst potentialet i år, så har Mainz valgt at gøre lejeopholdet permanent ved at skrive kontrakt med Ingvartsen frem til 2025. Det giver Ingvartsen, hvis store mål er VM til vinter, en enorm ro at vide, at der er tillid hos Mainz.

Denne sæson har derfor været lidt en tilvænnings-sæson for Ingvartsen, som har skulle vænne sig til en ny spillestil, mens han også har skulle finde tilbage i rollen som angriber. Ingvartsen har dog også vist, at han ikke har glemt, hvor målet står, da han har scoret seks mål i 28 Bundesliga-optrædener i sæson, hvoraf han scorede sit første mål i Mainz-trøjen bare få øjeblikke inde i sin debut.

Ingvartsen er blevet skiftet ind 20 gange i sæsonen, men han sluttede sæsonen af med manér ved at score intet mindre end to gange i opgøret mod Frankfurt, hvor han fik 70 minutter på banen. Det giver altid en angriber et selvtillidsboost at score mål, og derfor kom sommerpausen måske også på et uheldigt tidspunkt, men det momentum kan Ingvartsen tage med sig ind til den nye sæson.

 

Kampe: 28

Mål: 7

Assists: 0

Buli-barometer: ⚽️⚽️⚽️

 

Frederik Rønnow – Union Berlin

Ventetiden på juleaften en mørk decemberdag kan føles lang for mange børn, men hvis man synes, at ens tålmodighed var på prøve dengang, så skal man bare prøve at være Frederik Rønnow i denne sæson.

Rønnow, der skiftede til Union Berlin inden denne sæson, havde uden tvivl håbede på, at han langt om længe kunne slå sit navn fast i den tyske Bundesliga ved at være førstemålmand. Det har han dog måtte skyde en hvid pil efter.

Rønnow har nemlig været i skyggen af en – må man også erkende – velspillende Andreas Luthe, som har holdt danskeren ude i kulden. Rønnow sad således på bænken i 19 runder i træk, før der blev brug for ham i et opgør mod Gladbach, inden han igen måtte se til fra bænken runden efter.

I slutingen af sæsonen blev Luthe dog skadet, og det var Rønnows lod til at komme lidt ind i varmen. I hvert fald udnyttede Rønnow den chance, som han fik, da han stod stabilt og holdt buret rent to kampe ud af de fem kampe, som han fik i træk i april måned.

Derudover har Rønnow også stået et par gange i pokalturneringen samt i Conference League, men det har ikke været helt som ønsket for den danske keeper. Der er dog håb forude, Da Luthe nu er fortid i klubben, og Rønnow er udset til at være førstemålmand i den kommende sæson.

 

Kampe: 13

Clean sheets: 4

Buli-barometer: ⚽️⚽️

 

Zidan Sertdemir- Bayer Leverkusen

Zidan Sertdemir blev i denne sæson rykket op i Leverkusens førsteholdstrup, og den bare 17-årige dansker kan endda også skrive tre Bundesliga-optrædener på cv’et. Selvom der godt nok kun er tale om sammenlagt 15 minutter, så er det stadig de færreste, der i en så ung alder, får lov til at træde ind på den store scene.

Men Sertdemir er talentfuld, og i store dele af sæsonen har han også spillet med på U19-holdet, hvor han i sin rolle på midtbanen har været aldeles målfarlig. Danskeren har nemlig scoret otte mål i 11 U19-kampe, men siden februar måned har han ikke været i kamp grundet en lyskenskade.

Han slutter dog sæsonen med en flot statistik, og han har i hvert fald vist sig frem, men vi må nok forvente, at der stadig går et par sæsoner, før han for alvor får sit gennembrud på seniorplan. Ikke desto mindre har han skabt sig selv et godt udgangspunkt indtil videre.

 

Kampe: 16 (heraf 13 for ungdomsholdet)

Mål: 8

Assists: 3

Buli-barometer: Uden for bedømmelse

 

Mads Valentin Pedersen – FC Augsburg 

Mads Valentin har langt om længe fået sit gennembrud i Augsburg i sin tredje sæson i klubben, hvor han mere eller mindre har været fast mand. Den danske venstreback skulle lige bruge de første par kampe på at spille sig ind i varmen, men han har i løbet af sæsonen også vist, at han er en alsidig spiller.

Mads Valentin har således gjort sig både som 6´er og på venstrekanten, hvor han faktisk har spillet flest kampe. Det er dog noget, der passer danskeren fint, da det er de offensive evner og kvaliteter, som danskeren besidder flest af.

I halvdelen af sine Bundesliga-optrædener har han startet inde, og det gjorde han også i kampen mod Bayern München, som må være sæsonens højdepunkt for Mads Valentin Pedersen. Danskeren scorede nemlig sit første mål i Augsburg-trøjen, da klubben på sensationel vis slog Bayern med 2-1 tilbage i november måned.

Det gav danskeren vinger, og han har gennem hele sæsonen vist et stabilt niveau, mens han dog stadig mangler at tilføre flere målgivende afleveringer. Ikke desto mindre har Mads Valentin Pedersen sparket døren ind til startopstillingen i Augsburg, hvor han har kontrakt frem til 2024.

Nu skal der bare bygges videre i den kommende sæson, hvor danskeren må bevise, at han skal have pladsen i startopstillingen på enten venstrebacken eller kanten.

 

Kampe: 29

Mål: 2

Assists: 1

Buli-barometer: ⚽️⚽️⚽️

 

Nikolas Nartey – VfB Stuttgart

Nikolas Nartey fik i denne sæson sin Bundesliga-debut, og det ser ud til, at han ville slå sit navn fast i indeværende sæson. Danskeren var i kamp i seks ud af syv mulige, men så begyndte han at døje med knæproblemer.

De blev værre og værre, og siden han spillede fuld tid mod Leipzig den 15. januar, så har Nartey ikke været i aktion. Danskeren er nemlig blevet opereret i knæet, hvilket har holdt ham på sidelinjen siden.

Timingen kunne ikke være ret meget værre, da Nartey så ud til at have overbevist trænerstaben om, at han var værd at stole på uge efter uge. Stuttgart har dog belønnet Nartey med en ny kontrakt, der løber frem til 2025.

Nartey forventes at være klar til den kommende sæson.

 

Kampe: 8

Mål: 0

Assists: 0

Buli-barometer: Uden for bedømmelse

 

Jacob Barrett Laursen – Arminia Bielefeld

Jacob Barrett har for alvor fået sit gennembrud i denne sæson i Bielefeld, hvor han efter sin første sæson i klubben var meget inde og ude af holdet. I denne sæson har det stort set kun været skader, der har holdt den danske venstreback ude af startopstillingen, da han har spillet 24 kampe, heraf 20 af dem fra start.

Barrett kom også på tavlen to gange i denne sæson, og han kom endda også på rundens hold to gange i løbet af oktober måned. Men han har også taget sin tæsk, da han blandt andet måtte en tur på sygehuset med en hovedskade mod Frankfurt.

Overordnet set har det været en godkendt sæson for Barrett rent spillemæssigt, mens det rent resultatmæssigt har været lidt af en mavepuster for Bielefeld, som må en tur ned i 2. Bundesligaen. Jacob Barrett har kontrakt frem til 2023, så han står måske lidt ved en skillevej, hvor han enten skal forlænge – eller også kan han gå gratis næste sommer.

 

Kampe: 25

Mål: 3

Assists: 1

Buli-barometer: ⚽️⚽️⚽️⚽️

 

Oliver Christensen – Hertha Berlin 

Alt godt kommer til den, der venter, og det må vi i høj grad sige passer på Oliver Christensen, som har passet bænken i Hertha tæt på hele sæsonen. Timingen har dog heller ikke været god ved Oliver Christensen i sin første sæson i Hertha, hvor der enkelte gange var brug for ham, men så var han enten skadet eller havde corona.

Det betød også, at det længe så ud til, at han ikke ville få debut i indeværende sæson, men det fik han alligevel. Og hvilken debut. Oliver Christensen fik nemlig debut i Relegationsspiel-kampen mod HSV på Olympiastadion, mens han også vogtede buret i Hamburg, hvor Hertha sikrede sig endnu en sæson i Bundesligaen.

Og det bliver en spændende sæson for den danske målmand på flere måder.

Vi talte tidligere på sæsonen med Oliver Christensen, som også gav udtryk for, at han først til den kommende sæson skulle bide sig fast. Det skyldtes bl.a., at han ikke var en del af sidste sæsons pre-season, men nu har danskeren i hvert fald alle kort på hånden, mens han senest også har fået støtte af Herthas nye direktør, Fredi Bobic.

Han har nemlig bakket op om Oliver Christensen som ny førstemålmand i Hertha Berlin, hvilket uden tvivl må give Griben fra Kerteminde vinger frem mod den vel nok vigtigste sæsonforberedelse i hans hidtil 23 år somre.

 

Kampe: 2

Clean sheets: 1

Buli-barometer: Uden for bedømmelse

 

Læs også: Quiz: Kan du nævne alle danske spillere i Bundesligaens historie?

 

Frederik Winther – FC Augsburg

Frederik Winther har allerede i denne sæson fået sin Bundesliga-debut i Augsburg-trøjen, da han 27. november blev kastet for løverne mod Hertha Berlin – og endda fra start. Winther startede også runden efter, inden han i en lang række kampe måtte se til fra bænken, mens han også blev ramt af corona.

Han fik dog yderligere to kampe i løbet af sæsonen, der må siges at være godkendt for den 21-årige stopper, som har haft et lærerigt år i Augsburg. Frederik Winther kom faktisk også på tavlen i sin officielle debut, da han spillede fra start i DFB-Pokalen, som blev krydret med et debutant-mål.

Man må i hvert fald forvente eller håbe på, at det helt store gennembrud kommer i den kommende sæson, hvis klubben vil satse på ham, og han har i hvert fald gjort sit til, at klubben er opmærksomme på ham.

 

Kampe: 7 (fem for førsteholdet, inkl. pokalen)

Mål: 1

Assists: 0

Buli-barometer: Uden for bedømmelse

 

Jakob Busk – Union Berlin

Det er en atypisk, men smuk historie. Jakob Busk havde egentlig taget afsked med Union Berlin efter flere sæsoner som reserve, men nu er han tilbage i klubben igen på en ny kontrakt. Spilletid er der ikke udsigt til, men nogle gange betyder andre ting mere.

 

Kampe: 0

Buli-barometer: Uden for bedømmelse

 

Asger Sørensen – FC Nürnberg

Asger Sørensen er en af de danske spillere, der har spillet allerflest minutter i indeværende sæson, han er nemlig nr. to på listen – hvem der er nr. 1 vender vi tilbage til.

Asger Sørensen har spillet 30 ud af 34 2. Bundesliga-kampe, og han har kun misset fire pga. karantæner og skader. Danskeren har været stabil for Nürnberg, der holdt sig til i sub-toppen, men som i endnu en sæson må spille i den næstbedste tyske række.

Den dansker stopper har dog tidligere givet udtryk for, at han godt kunne tænke sig at udfordre sig selv i Bundesligaen, men det kræver altså et klubskifte, hvis ikke ambitiøse Nürnberg rykker op. Hvorvidt sådan et kommer på tale er uvist, men Asger Sørensen har i hvert fald masser af tillid – og får også spilletid herefter. Det er langt fra givet, at det vil ske i en ny klub på et højere niveau, selvom man naturligvis forstår den evt. udfordring.

Asger Sørensen har været en af de bedste for Nürberg i denne sæson, men om der er nogle Bundesliga-klubber, der bider på vides ikke. Men ikke desto mindre har han endnu en gang, fristes man til at sige, spillet på et stabilt og højt niveau over en hel sæson.

 

Kampe: 31

Mål: 1

Assists: 0

Buli-barometer: ⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️

 

Mikkel Kaufmann – Hamburger SV

Mikkel Kaufmann blev inden sæsonen sendt til HSV på leje fra FC København, og det har været lidt af en blandet pose bolsjer for danskeren i havnebyen. I starten af sæsonen var det småt med både tillid og spilletid, og det var meget sporadiske minutter, som angriberen fik på banen. Generelt har han i snit fået ni minutter pr. kamp i 2. Bundesligaen, og så er det svært for alvor at gøre et indtryk.

Det gjorde naturligvis vilkårene udfordrende, men han kom dog oftest på banen, som en af de første, når der skulle satses. Men intet mindre end 24 gange blev Kaufmann i løbet af sæsonen skiftet ind, mens det kun blev til to kampe i startopstillingen.

I slutningen af sæsonen fik Kaufmann lidt flere spilleminutter. uden det stadig var prangende, men han scorede ikke desto mindre et uhyre vigtigt mål i den sidste kamp i sæsonen. Hans andet mål i sæsonen kom nemlig i den sidste kamp ude mod Hansa Rostock, hvor han kun var på banen i ti minutter. Og havde Kaufmann ikke scoret det mål, ja så havde HSV slet ikke skulle spille Relegationsspiele, hvor Kaufmann fik indhop i begge kampe.

Men grundlæggende har lejeopholdet ikke været som håbet for danskeren, og selvom der var tale om, at HSV ville gøre opholdet permanent, så er det en and. For der nemlig netop blevet offentliggjort, at Mikkel Kaufmann i den kommende sæson er lejet ud til Karlsruhe, hvor tilliden forhåbentlig er større end i Hamburg.

 

Kampe: 33

Mål: 2

Assists: 0

Buli-barometer: ⚽️⚽️

 

Andreas Albers – SSV Jahn Regensburg

Sølle to kampe.

Det er antallet af kampe, som Andreas Albers i løbet af sæsonen har misset i 2. Bundesliga for SSV Jahn Regensburg, da han var ude med sygdom. Ellers har danskeren været tæt på at spille fuld tid i de øvrige 32 kampe, hvor han er startet 30 af dem. Det vidner om en enorm stabilitet hos den danske angriber, der er den dansker med flest spilleminutter i benene i indeværende sæson.

I Hinrunden var der lidt længe imellem målene for Albers, som dog stadig fik vist tillid uge efter uge, da han også arbejder hårdt i holdets tjeneste. I Rückrunden begyndte målene langsomt at komme, og han endte da også med ni sæsonscoringer, hvor han scorede fem af dem i seks kampe.

Andreas Albers har dermed igen i år bevist, at han er en mand, som man kan stole på, også selvom det gik ned ad bakke for Regensburg, som spillede en fantom første halvsæson. Hvis han skulle have haft fuld plade, så havde det krævet et par sæsonscoringer mere og lidt mere kynisme, men ikke desto mindre kan han se tilbage på en mere end godkendt sæson, hvor han også endte som topscorer i klubben.

 

Kampe: 34

Mål: 10

Assists: 4

Buli-barometer: ⚽️⚽️⚽️⚽️

 

Simon Makienok – St. Pauli

To skridt frem og et tilbage.

Sådan kan meget nogenlunde beskrive Simon Makienoks sæson i Dynamo Dresden, hvor den høje angriber ikke får forlænget sin kontrakt. Danskeren er dermed ledig på transfermarkedet, hvor Karlsruhe angiveligt er interesseret i angriberen, men da klubben lige har sikret sig Mikkel Kaufmann, virker den historie til at være død.

Hvis vi kigger tilbage på Makienoks sæson, så startede han med at være marginalspiller og være lidt inde og ude af holdet. Fællesnævneren er dog, at han fik spilletid i størstedelen af kampene, men han manglede også selv at sætte kronen på værket i form af mål.

Han skrev sig dog ind i historiebøgerne i St. Pauli, da han blev dobbelt målscorer mod HSV i derbyet i tredje spillerunde. Men efter de to scoringer gik der otte runder, før danskeren igen fik nettet til at blafre. Op imod jul blev han, som så mange andre, også ramt af corona, hvilket holdt danskeren på sidelinjen i tre kampe.

Se også: Simon Makienok matchwinner mod HSV

Men siden da har Simon Makienok været indblandet i alle kampene i Hinrunden, hvor han også ramte en fornuftig stime med tre scoringer i tre kampe. Det og så målene mod HSV må være højdepunktet for danskeren, som nu skal videre fra FC St. Pauli efter en godkendt sæson, der omvendt også har gået lidt op og ned.

 

Kampe: 27

Mål: 6

Assists: 2

Buli-barometer: ⚽️⚽️⚽️⚽️

 

Mikkel Kirkeskov – Holstein-Kiel

Store dele af Mikkel Kirkeskovs sæson er desværre blevet ødelagt af en akillessene-skade, som han pådrog sig i starten af 2022. Den betød, at den danske venstreback missede 12 kampe, inden han langt om længe fik comeback i næstsidste spillerunde mod FC Nürnberg.

Det var lidt af en lettelse for Kirkeskov igen at komme i aktion – også selvom det kun var de sidste syv minutter – da det uden tvivl var en cadeau til danskeren fra Holstein-Kiel. Kirkeskov havde ellers lige spillet sig ind i varmen, da skaden indtraf, så timingen kunne ikke have været værre for danskeren, der trods alt nåede at spille 15 kampe i sæsonen trods skaden. 10 af dem spillede Kirkeskov fra start, hvilket trods alt vidner om et vist niveau, som han forhåbentlig får tid og plads til at vise endnu mere af i den kommende sæson.

 

Kampe: 15

Mål: 0

Assists: 1

Buli-barometer: ⚽️⚽️⚽️

 

Andreas Poulsen – Gladbach (Ingolstadt)

Andreas Poulsen blev inden indeværende sæson sendt afsted på endnu et lejeophold, der denne gang ført ham til Ingolstadt. Normalt lejer en større klub en ung spiller ud til et lavere niveau, for at han kan få spilletid og udvikle sig. Men det var ikke tilfældet for Andreas Poulsen, som knap nok fik chancen i Ingolstadt.

Her nåede venstrebacken at spille to kampe, inden han måtte tage plads på bænken igen. I december måned klubben fik en ny træner, men Rüdiger Rehm så bestemt ikke danskerens vej, hvilket har været den altoverskyggende historie i løbet af sæsonen.

Andreas Poulsen har nemlig ikke set skyggen af spilletid i store dele af sæsonen, hvor han først til sidst i sæsonen har fået chancen igen. Heldigvis gav Andreas Poulsen træner Rehm noget at tænke over, da han i sin første førsteholdskamp i over et halvt år scorede et vidundermål mod Erzgebirge Aue.

I sæsonens sidste kamp fik danskeren så sin bare anden startplads i sæsonen, mens han nu igen kan vende snuden hjem mod Gladbach. Eller. Der er interesse fra bl.a. AaB, som vil have tilknyttet danskeren, hvis kontrakt udløber med Gladbach i 2023, og der er ingen tydelig tegn på, at han for alvor får chancen i traditionsklubben.

 

Kampe: 8

Mål: 1

Assists: 0

Buli-barometer: Uden for bedømmelse

 

Martin Hansen – Hannover 96

Det har – ligesom for flere andre – været lidt af en mellemsæson for Martin Hansen i Hannover 96, hvor den danske keeper har været inde i varmen men også ude i kulden. Danskeren startede som andetvalg for Ron-Robert Zieler, men da han blev skadet i oktober måned, blev Martin Hansen kastet for løverne.

I Zielers fravær stod Martin Hansen godt, og hvad der forventes af en målmand, men så blev han ramt af corona-virus, da han ellers havde spillet ni kampe i træk. Det satte naturligvis keeperen ude af spil i et par kampe, inden han igen måtte erstatte en skadet Zieler i 25. spillerunde.

Zieler kom sig dog hurtigt over sin skade, og han vogtede buret i resten af sæsonen, på nær den sidste kamp, hvor Martin Hansen fik alle 90 minutter.

Martin Hansen har i løbet af sæsonen vist et fint niveau, og han har i hvert fald bevist, at han står og puster Ron-Robert Zieler i nakken. Hvem ved, hvad der sker i løbet af en opstart? Det eneste, der ikke taler for, at Martin Hansen for alvor kan slå Zieler er pinden, er at han ikke har tysk pas ligesom Zieler.

Vi må se, hvad der sker i den kommende sæson, hvor begge keepere i øvrigt har kontraktudløb.

 

Kampe: 13

Clean sheets: 2

Buli-barometer: ⚽️⚽️⚽️

You may also like
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 3: Farvel til Musiala
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold
Optakt til Bundes Manager runde 10 – Wind Of Change
Bundesliga, Meisterschale, højdepunkter, podcast, optakt, bundesligaen, 1. og 2. Bundesliga, tysk mester
Optakt: Wolfsburg – Union Berlin: Danskermøder i Wolfsburg inden stor CL-aften for Union
Bundesliga, Meisterschale, højdepunkter, podcast, optakt, bundesligaen, 1. og 2. Bundesliga, tysk mester
Sæsonoptakt: VfL Wolfsburg – Kovac eller kaos