bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Sådan går det danskerne i Bundesligaen – april 2022

Jesper Lindstrøm er flyvende i Eintracht Frankfurt, mens Mads Valentin Pedersen og Jacob Bruun Larsen også er begyndt at sætte deres aftryk. Til gengæld er Jonas Wind kommet i menneskehænder igen efter en fantomstart, mens flere spillere også kæmper for spilletid.

Skala:

1 Buli-bold: Carlos Alberto

2 Buli-bolde: Sven Schipplock

3 Buli-bolde: Marcell Jansen

4 Buli-bolde: Thomas Häßler

5 Buli-bolde: Franz Beckenbauer

 

Yussuf Poulsen – RB Leipzig

Yussuf Poulsen blev desværre skadet i landsholdstjeneste, da Danmark mødte Holland tilbage i marts måned. Men heldigvis ser det nu endelig ud til, at danskeren er blevet fit for fight, og han har spillet de tre seneste kampe for Leipzig.

Inden skaden ramte var Yussuf Poulsen enten med fra start eller blev skiftet ind, men hans målnæse virkede en anelse forkølet, indtil han i denne runde endelig igen kom på tavlen i 2-1-nederlaget mod Union Berlin.

Generelt har Poulsen haft en lidt rodet sæson med småskader hist og pist, men det ser nu ud til, at danskeren er klar både til at spille men også klar til at kampe for Leipzigs placering i toppen i den afgørende fase. Vi ser dog gerne snart, at danskeren – udover sit hårde arbejde i holdets tjeneste – også begynder at være kampafgørende igen.

 

Kampe: 33

Mål: 7

Assists: 3

Buli-barometer: ⚽️⚽️⚽️

 

Jesper Lindstrøm – Eintracht Frankfurt

Første landsholdsmål, triumf mod Barcelona, fast mand i Frankfurt og en scoring fra 35 meter.

Det må være som at svæve på en lyserød sky at være Jesper Lindstrøm i øjeblikket. Danskeren oplever succes på succes, og han har for alvor bevist, at det ikke nødvendigvis behøves at være vanskeligt at tage skridtet fra den danske Superliga til Bundesligaen. Siden sidste gennemgang er Lindstrøm kommet på tavlen med et monsterhug af en scoring mod Hertha Berlin, mens han også har bidraget med to assists mod Bochum. Læg dertil en arbejdsindsats, der siger spar to, mens han også leverede en assist mod selveste Barcelona.

Ja, Lindstrøm var på mange måder afgørende i de to Europa League-kampe mod Barcelona, som Frankfurt eksekverede ud. Den danske offensivspiller har også fået sin første landsholdsscoring på cv’ et, da han scorede mod Serbien efter et flot dansk opspil, og derfor er det svært for alvor at være utilfreds, når man hedder Jesper Lindstrøm i øjeblikket.

Det til trods for, at Frankfurt ikke har vundet i de seneste fem Bundesliga-kampe. Men vi må kippe med den rød/hvide klaphat over det, som Jesper Lindstrøm har gang i, og derfor er der også topkarakter til danskeren.

 

Kampe: 37

Mål: 5

Assists: 9

Buli-barometer: ⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️

 

Jonas Wind – VfL Wolfsburg

Jonas Wind er fortsat en af de første navne på holdkortet i Wolfsburg, men danskeren virkede sammen med resten af holdet til at være gået i stå rent målscoringsmæssigt. Så kom Mainz på besøg. 5-0 vandt folkevognsklubben og det efter to scoringer fra Jonas Wind, der spillede sin måske bedste kamp i den grønne trøje.

Derudover er det værd at nævne, at danskerens mål mod Hoffenheim i 23. spillerunde sågar blev kåret til februars bedste mål, mens Wind også fik prisen som februar måneds rookie. En pris, som også Jesper Lindstrøm tidligere har vundet.

Wind har startet alle kampe i indeværende sæson, hvilket han også selv har givet udtryk for var lidt af en overraskelse.

Der hersker ingen tvivl om, at Wind har Florian Kohfeldts tillid, og med to scoringer i seneste kamp, har han igen fået nettet til at blafre.

 

Kampe: 11

Mål: 4

Assists: 0

Buli-barometer: ⚽️⚽️⚽️

 

Robert Skov – TSG Hoffenheim

Efter fem måneder eller 155 dage uden at være i kamp fik Robert Skov langt om længe comeback på grønsværen, da han blev skiftet ind de sidste ti minutter mod Leipzig for to runder siden. Danskeren kunne dog hverken gøre fra eller til, da Leipzig vandt 3-0, men det var et længeventet comeback til Skov, som også fik de sidste minutter mod Greuther Fürth, ligesom han også kom på banen i de sidste minutter mod Frankfurt.

En forløsning uden lige at have Skov tilbage, og vi glæder os til, at han også begynder at få en endnu større rolle hos Hoffenheim. Men 16 spilleminutter er alligevel for lidt at bedømme Skov på, selvom han naturligvis skal stille og rolig op i omdrejninger igen.

 

Kampe: 11

Mål: 1

Assists: 1

Buli-barometer: Uden for bedømmelse

 

Jacob Bruun Larsen – TSG Hoffenheim

Jacob Bruun Larsen har langt om længe fundet sig til rette i en etableret Bundesliga-klub, hvor han også får regelmæssig spilletid. Det er dog mest som indskifter, at danskeren i øjeblikket gør sig, da Bruun Larsen kun har spillet to ud af de seneste otte kampe fra start. Til gengæld har han bidraget med en assist, mens han ellers har været relativt prisgivet med den korte mængde spilletid, som han har fået på banen.

Danskeren har overfor bold.dk heller ikke lagt skjul på, at han gerne vil spille noget mere, men han har samtidig understreget, at Hoffenheim er det rigtige sted for ham lige nu. Bruun Larsen kæmper hver dag på træningsbanen for at gøre sig berettiget til startopstillingen, og selvom der til tider kan virke til at være et stykke dertil, så gælder det om for danskeren at bevise, at han er klar, når der er brug for ham.

Det er dog positivt, at Bruun Larsen næsten kommer på banen i hver spillerunde, og han skal holde hovedet højt, da der er grund til en forsigtig optisme hos danskeren, der også var en del af Kasper Hjulmands seneste landsholdstrup.

 

Kampe: 25

Mål: 5

Assists: 2

Buli-barometer: ⚽️⚽️

 

 

Wahid Faghir – VfB Stuttgart

Wahid Faghir er gledet ud af Stuttgarts førsteholdstrup, hvor han ikke har været med siden december måned. Det har til gengæld betydet, at Faghir er at finde på U21-holdet, hvor danskeren har budt godt ind på det seneste.

Her har danskeren spillet syv kampe, hvoraf han har scoret i fire af dem, hvilket i den grad må siges at være godkendt. Faghir får flere hår på brystet ved at være i kamp for U21, og så må han sætte alt ind på atter at være en del af Stuttgarts førsteholdstrup i den kommende sæson.

For nu er spilletiden i hvert fald vigtig, og den kan han få sammen med succesoplevelser på U21-holdet.

 

Kampe: 13 (heraf 5 for U21-holdet)

Mål: 5

Assists: 0

Buli-barometer: ⚽️⚽️ ⚽️⚽️ (med det forbehold, at han er vurderet på U21-holdet)

 

 

Marcus Ingvartsen – FSV Mainz

Efter en halvsløj start er Marcus Ingvartsen nu for alvor ved at slå igennem i Mainz, som han er udlejet til resten af sæsonen. Men hvis det står til danskeren selv, så vil han gerne binde sig permanent til Mainz og Bo Svensson.

Ingvartsen fik efter en lang måltørke åbnet for målkontoen, da han sikrede Mainz sejren over Bayer Leverkusen i 23. spillerunde, og siden har danskeren været i kamp hver uge. På det seneste har det dog været som indskifter, men han kom også på tavlen mod Bielefeld, da han scorede sit fjerde mål i indeværende Bundesliga-sæson.

Ingvartsen lægger ikke skjul på, at han gerne vil fortsætte i Mainz, hvor han er tilbage i sin vante rolle som angriber, og hvis han begynder at lave mål igen, så vil det være underligt, hvis ikke også Mainz vil gå med til det. Det kræver dog, at Union kan se en økonomisk fordel i at vinke farvel til Ingvartsen, der senest blev taget ud i pausen, da Mainz tabte med hele 5-0 mod Wolfsburg.

 

Kampe: 29

Mål: 5

Assists: 0

Buli-barometer: ⚽️⚽️⚽️

 

 

Frederik Rønnow – Union Berlin 

Frederik Rønnow profiterer i øjeblikket af, at Unions normale førstevalg mellem stængerne, Andreas Luthe, har været ude med en muskelskade. Det har banet vejen for Rønnow, der har vogtet buret i fem ud af de seneste seks Union-kampe.

Rønnow har ovenikøbet stadig til gode at tabe, når han har været på banen i Bundesligaen i denne sæson, mens han har holdt to clean sheets senest mod Lindstrøms Frankfurt. Rønnow gør, hvad der bliver forlangt af ham, og man kan håbe på, at han har overbevist Urs Fischer om, at han i den grad er i spil til rollen som førstemålmand, hvis ikke nu, så fra næste sæson af.

Den danske keeper vogtede også buret i midtugen, da Union Berlin i sidste sekund blev slået ud af Emil Forsberg og Leipzig.

Det er i hvert fald ikke nogen dårlig statistik, som Rønnow løber rundt med i øjeblikket, og det er ham også velondt, da han har knoklet i kulissen i store dele af denne sæson. Og nu er chancen kommet, og ligesom boldene, så griber Rønnow den i øjeblikket.

 

Kampe: 12

Clean sheets: 2

Buli-barometer: ⚽️⚽️⚽️⚽️

 

Zidan Sertdemir – Bayer Leverkusen

Stortalentet Zidan Sertdemir spiller desværre ikke i øjeblikket, da han er skadet, hvilket har holdt ham ude i et stykke tid efterhånden. Der er dog ingen tvivl om, at den unge dansker nok skal få flere Bundesliga-kampe under bæltet i den kommende sæson, når han samtidig også har fået flere hår på brystet qua hans hidtil tre Bundesliga-optrædener.

 

Kampe: 16 (de fleste for U-holdet)

Mål: 8

Assists: 4

Buli-barometer: Uden for bedømmelse

 

 

Nikolas Nartey – VfB Stuttgart 

Nikolas Nartey blev tilbage i februar måned opereret i sit knæ, og det er danskeren endnu ikke kommet sig over. De første meldinger lød på, at Nartey var ude i to måneder, men timeglasset er løbet ud, og derfor er det endnu uvist, hvornår danskeren er tilbage på træningsbanen. Til gen gæld kan han så glæde sig over, at hans kontrakt med klubben netop er blevet forlænget til 2025

 

Kampe: 9

Mål: 0

Assists: 0

Buli-barometer: Uden for bedømmelse

 

Jacob Barrett Laursen – Arminia Bielefeld 

Det var lidt af en skrækkamp for Jacob Barrett, da Bielefeld i forrige weekend tog imod Bayern München. Danskeren fik først sendt bolden i eget net, inden han efter en halv times spil også måtte lade sig udskifte med en skade, som vi endnu ikke kender omfanget af.

En dårlig dag på kontoret for den danske venstreback, der har været lidt ude og inde af holdet på det seneste. Danskeren har dog ligesom resten af Bielefeld-mandskabet haft svært ved at finde et solidt bundniveau, og holdet har da heller ikke vundet siden 23. spillerunde.

Det sætter sig naturligvis hos spillerne, men Barrett har trods alt stadig startet i fem ud af de seneste ni kampe i Bundesligaen. Det er et sundhedstegn, men desværre er han altså nu blevet skadet.

 

Kampe: 23

Mål: 3

Assists: 1

Buli-barometer: ⚽️⚽️⚽️

 

Oliver Christensen – Hertha Berlin 

Timing er tit et nøgleord i fodboldens verden, men netop den timing har Oliver Christensen ikke ligefrem haft succes med i Hertha Berlin. Danskeren har fortsat sin debut til gode, men den kunne ellers have været kommet tilbage i februar og marts måned.

Klubbens normale førstevalg, Alexander Schwolow, var nemlig blevet skadet, og det lignede, at danskeren så langt om længe skulle få sin ilddåb. Men uheldigvis blev Oliver Christensen muskelskadet, og så blev det Marcel Lotka, der ellers har stået på andetholdet, der fik chancen.

Læs også: Interview med Oliver Christensen

Nu er Oliver Christensen så skadesfri, men han mangler kamptræning, og derfor har han også flere gange trænet med U23-holdet, fordi han har vogtet buret for dem. Her har danskeren holdt buret rent i tre ud af fem kampe, men det ser fortsat ikke ud til, at OC får sin debut i indeværende sæson.

Tålmodighed og timing er en dyd…

 

Kampe: 5 for U23-holdet

Clean sheets: 3

Buli-barometer: Uden for bedømmelse

 

Mads Valentin Pedersen – FC Augsburg 

Mads Valentin Pedersen er igen inde i varmen i Augsburg, da han er startet på banen i tre ud af de seneste fem Bundesliga-kampe. Den eneste grund til, at han ikke var med i kamoen mod Bayern skyldtes, at danskeren blev smittet med corona-virus.

Men det er også det eneste hår, der har været i suppen hos Pedersen på det seneste, da han mod Wolfsburg i 28. runde for alvor viste sig frem. Her kom danskeren selv på tavlen for anden gang i sæsonen, mens han også leverede en flot assist i 3-0-sejren.

Det kører derfor på mange måder for Mads Valentin Pedersen, der også var tilbage i startopstillingen mod Hertha Berlin, hvor danskeren dog blev skiftet ud efter en lille time, mens han måtte begynde på bænken i nederlaget til Bochum.

Mads Valentin Pedersen har spillet på venstrekanten i de seneste kampe, hvilket han har gjort ganske fornuftigt, og det hele gik altså op i en højere enhed mod Wolfsburg. Det er den Mads Valentin Pedersen, som Augsburg i sin tid købte. Ham, der er målfarlig, og som har blik for sine medspillere på den sidste tredjedel.

Kampe: 22

Mål: 2

Assists: 1

Buli-barometer: ⚽️⚽️⚽️

 

Frederik Winther – FC Augsburg

Der er ikke meget spilletid til danske Frederik Winther i øjeblikket. Den unge danske midtstopper har dog været at finde på bænken i størstedelen af Augsburg kamp i denne sæson, og det må forventes, at Winther får en rolle i den kommende sæson.

Indtil da må han affinde sig med rollen på bænken, og så må han fortsætte med at klø på ude på træningsbanen, mens han kan trøste sig med, at han allerede har fået spilleminutter i Bundesligaen.

 

Kampe: 6

Mål: 1

Assists: 0

Buli-barometer: Uden for bedømmelse

 

Jakob Busk – Union Berlin

For Jakob Busk er det et spørgsmål om tid, før han skal videre. Busk har ikke spillet en eneste kamp i Bundesligaen for Union på trods af tre sæsoner i den bedste tyske række, og den danske keeper har også udløb til sommer.

Han har tidligere givet udtryk for, at Danmark ikke er noget dumt bud på næste stop, hvilket også vil give god mening. Men på det seneste har Busk faktisk været med på bænken, da Andreas Luthe har været skadet, hvorfor Rønnow har været førstevalg, og så har der altså været plads på bænken til Busk for første gang i indeværende sæson.

 

Kampe: 0

Buli-barometer: Uden for bedømmelse

 

Asger Sørensen – FC Nürnberg 

Asger Sørensen jagter fortsat oprykning til Bundesligaen med FC Nürnberg, hvor det i øjeblikket er enormt tæt i toppen af 2. Bundesliga. Asger Sørensen er fortsat en af de første navne på holdkortet, hvilket skyldes, at forsvarsspilleren altid er en mand, som man kan regne med.

Det handler også om, at Asger Sørensen ikke er bleg for at tage en advarsel, hvis det er det, der er nødvendigt. Netop det gjorde den 25-årige dansker i topopgøret mod Darmstadt, og det kostede ham en karantænedag, hvorfor han heller ikke var med mod Werder Bremen senest. Han var tilbage mod Sandhausen, og det med første sæsonscoring, men det endte med et 4-2-nederlag.

 

Kampe: 31

Mål: 1

Assists: 0

Buli-barometer: ⚽️⚽️⚽️⚽️

 

Mikkel Kaufmann – HSV

Det skal være skidt, før det bliver godt, sådan lyder et gammelt ordsprog. Og det må man også sige, at det har været for Mikkel Kaufmann, der er på leje i HSV. Danskeren har fået minimal med spilletid i hele sæsonen, hvor han også kun har startet på banen en eneste gang.

Det i sig selv er slemt nok, da danskeren jagtede flere spilminutter, end han kunne få i FCK. Men i 27. spillerunde var Kaufmann helt udeladt af HSV-truppen af disciplinære årsager, hvilket han selv mente var lidt af en overreaktion.

Kaufmann var dog med i truppen igen til den efterfølgende kamp, hvor han fik 21 minutter på banen, mens han også er blevet skiftet ind i de efterfølgende to kampe. I forrige spillerne mod Karlsruhe fik Kaufmann så sin første starter, men han har stadig til gode at score i HSV-trøjen.

Hans lejeaftale udløber til sommer, og det ligner en retur til FCK, selvom angriberen så småt er ved at få vind i sejlene.

 

Kampe: 27

Mål: 0

Assists: 0

Buli-barometer: ⚽️⚽️⚽️

 

Andreas Albers – SSV Jahn Regensburg 

Andreas Albers har efter en længere scoringskrise endelig fundet sine målstøvler igen. Den danske angriber, der er fast mand i Regensburg, har scoret i fire ud af de seneste fem kampe, hvilket taler for sig selv.

Det har også været pointgivende scoringer, da Regensburg har hhv. spillet to uafgjorte og vundet en i de fire kampe, hvor Albers har scoret på det seneste. Den gode periode bringer Albers op på ni sæsonscoringer, tæller vi pokalen med, hvilket samtidig gør ham til den dansker, der har scoret flest mål på tværs af de to bedste rækker i indeværende sæson.

Det fortæller omvendt også om en lidt tandløs dansk sæson set ud fra målscoringen.

Det skal dog ikke tage noget fra Albers, som er første mand i startopstillingen, og han har kun misset to kampe grundet skader.

 

Kampe: 31

Mål: 9

Assists: 4

Buli-barometer: ⚽️⚽️⚽️⚽️

 

Mikkel Kirkeskov – Holstein-Kiel 

Mikkel Kirkeskov roder desværre med akillessene-problemer, hvilket har holdt ham ude siden slutningen af februar måned. Udtur for danskeren, som ellers var begyndt at bide sig fast på Holstein-Kiel-mandskabet.

 

Kampe: 14

Mål: 0

Assists: 1

Buli-barometer: Uden for bedømmelse

 

Simon Makienok – St. Pauli 

Simon Makienok sluttede februar måned godt af med en scoring, da han spillede fuld tid mod Ingolstadt. Scoringen og indsatsen betød også genvalg til den høje dansker, som i det efterfølgende to kampe takkede for tilliden, da han kvitterede med to scoringer.

Makienok er også startet på banen i seks ud af de seneste otte opgør, hvilket er danskerens bedste stime hidtil i St. Pauli-trøjen. Det er også det rigtige tidspunkt for Makienok at vise sit værd, for han spiller for en ny kontrakt, da den nuværende udløber til sommer.

Hvis Makienok kan fortsætte med at være afgørende, som han var i starten af februar og starten af marts måned, så burde en kontraktforlængelse være mulig – specielt hvis han er med til at bombe St. Pauli i Bundesligaen.

Foruden spillet på grønsværen, har danskeren også taget ansvar udenfor banen. Makienok og kæresten har nemlig åbnet deres hus for ukrainske flygtninne, hvilket virkelig viser, hvad danskeren er lavet af.

Vi letter på hatten for Makienok, der har vist, at hårdt arbejde betaler sig på den lange bane.

 

Kampe: 27

Mål: 6

Assists: 2

Buli-barometer: ⚽️⚽️⚽️⚽️

 

Andreas Poulsen – FC Ingolstadt 

Spilletid har været altafgørende for Andreas Poulsens lejeaftale til FC Ingolstadt, men han har bestemt ikke fået, hvad han har ønsket. Tværtimod.

Succesoplevelser har ikke været til stede, og danskeren har slidt mange udskiftningsbænke op i løbet af sæsonen. Men Andreas Poulsen viste sig alligevel at blive afgørende for Ingolstadt, da de slog Erzgebirge Aue for et par runder tilbage.

Danskeren blev skiftet ind med tyve minutter tilbage, og Poulsen gjorde for alvor opmærksom på sig selv, da han kort før dommerens slutfløjt hamrede et flot langskudsmål ind, så Ingolstadt vandt 3-2.

Langt om længe lidt succes til danskeren, som nok kan se frem til enten et permanent skifte væk fra Gladbach eller endnu en lejeaftale. Scoringen betød dog ikke, at Poulsen fik chancen i den efterfølgende spillerunde.

 

Kampe: 6

Mål: 1

Assists: 0

Buli-barometer: Uden for bedømmelse

 

Martin Hansen – Hannover 96

Martin Hansen er tilbage i den kedelig rolle som andetvalg i Hannover 96-buret igen, hvor han dog også har været skadet. Og timingen, ja den sad ikke i skabet.

Martin Hansen måtte nemlig i aktion, da Ron-Robert Zieler blev skadet i 25. spillerunde mod SV Sandhausen. Danskeren stod hele anden halvleg, men han fik også nogle knobs og måtte behandles på banen, hvorfor han heller ikke var i truppen i de efterfølgende tre kampe.

Nu er Martin Hansen dog tilbage, men han må igen se til fra bænken og håbe på sin chance.

 

Kampe: 12

Clean sheets: 4

Buli-barometer: Uden for bedømmelse

You may also like
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold
Optakt til Bundes Manager runde 10 – Wind Of Change
Bundesliga, Meisterschale, højdepunkter, podcast, optakt, bundesligaen, 1. og 2. Bundesliga, tysk mester
Optakt: Wolfsburg – Union Berlin: Danskermøder i Wolfsburg inden stor CL-aften for Union
Bundesliga, Meisterschale, højdepunkter, podcast, optakt, bundesligaen, 1. og 2. Bundesliga, tysk mester
Sæsonoptakt: VfL Wolfsburg – Kovac eller kaos
Bundesliga, Meisterschale, højdepunkter, podcast, optakt, bundesligaen, 1. og 2. Bundesliga, tysk mester
Højdepunkter: Hertha BSC – Wolfsburg 0-5: Jonas Wind med frækt lob på Oliver Christensen