bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Ny dansker til Bundesligaen – Mads Valentin Pedersen skifter til Augsburg

Ny dansker til Bundesligaen – Mads Valentin Pedersen skifter til Augsburg

Vi har en håndfuld af dem i forvejen, og u kommer der så nyt dansk blod til Bundesligaen. FC Nordsjællands Mads Valentin Pedersen er det nyeste skud på stammen, da han har skrevet under på en kontrakt med FC Augsburg.

Den kommende Bundesliga-sæson bliver yderst spændende at følge med. Ikke mindst fordi Dortmund virkelig har oprustet, og BVB derfor skal tages seriøst som en titeludfordrer til mægtige Bayern, der har siddet solidt plantet på Bundesliga-tronen. Og så kan vi heller ikke komme udenom de danske spillere i Bundesliga, og torsdag er det blevet bekræftet, at vi får en dansker mere at se i den kommende sæson.

FC Augsburg har nemlig forstærket sig med den danske venstreback Mads Valentin Pedersen, der kommer til fra FC Nordsjælland. Mads Valentin kommer direkte fra U21-EM, hvor Danmark ikke kom videre fra gruppespillet – modsat Tyskland, der stormede i finalen. En finale, der i øvrigt er en gentagelse af finalen for to år siden, når de søndag møder Spanien. Augsburg og den danske venstreback har papir på hinanden frem til den 30. juni 2024, men hvad er det for en spiller, som Augsburg får glæde af?

Jo, det er først og fremmest en meget offensivorienteret back, der har spillet på en stabilt niveau hele sæsonen i FC Nordsjælland. Mads Mini Pedersen har uden tvivl sin styrke fremad i banen, og dermed passer han glimrende ind på Augsburgs-hold, hvor han dog ikke er udset til at blive fast mand, da han får konkurrence fra Philipp Max, der har været en profil for sydtyskerne i de sidste sæsoner. Max har dog af flere omgange været rygtet på vej til større klubber, og med Konstantinos Stafylidis væk, har Augsburg brug for en back-up, som de kan køre i stilling som potentiel arvtager for Max.

Men det er ikke sikkert, at det nødvendigvis er Mads Valentin Pedersen, der skal varetage den opgave, da klubben for nyligt købte brasilianske Iago til venstrebacken og dermed gjorde ham til deres næstsdyreste indkøb nogensinde.

Augsburg bliver Mads Valentin Pedersens anden klub i karrieren, da han har arbejdet sig op fra ungdomsholdet i FCN – til nu at blive solgt til Augsburg. Selv er den 22-årige venstreback glad for skiftet til udlandet, og han ser frem til at spille i Bundesligaen.

”Bundesligaen er en af de bedste ligaer i verden. Jeg glæder mig over, at jeg får en chance her i Augsburg for at bevise mig i Bundesligaen. FC Augsburg er en klub, som jeg som ung spiller meget nemt kan videreudvikle mig i”, fortæller den nytilkommende dansker til klubbens hjemmeside.

Augsburgs direktør Stefan Reuter er også glad for den nye tilføjelse til truppen, der kommer til at forstærke truppen.

”Mads Pedersen har været med omkring alle Danmarks ungdomslandshold, og han har et stort potentiale. Til trods for hans unge alder har han allerede fået indsamlet stor erfaring, og vi er overbeviste om, at han vil tilføre vores hold nogle kvaliteter”, fortæller direktøren.

Mads Valentin Pedersen kommer dog ikke til at deltage i Augsburg træningsopstart fra start, da han har fået lidt længere ferie grundet U21-slutrunden.

You may also like
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 9 – Alles auf ”Die Fuggerstädter”
Optakt, Bayern München
Optakt: Bayern München – Augsburg: Trodsreaktion efter kampen mod Villarreal?
Bundesliga, Meisterschale, højdepunkter, podcast, optakt, bundesligaen, 1. og 2. Bundesliga, tysk mester
Interview med Mads Valentin Pedersen: Selvtræning i stuen, mål mod Bayern og gennembrud i Bundesligaen
Højdepunkter: Augsburg – Bayern München 2-1: Mads Pedersen sænker Bayern