bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > Nationalelf > Detaljeret gennemgang af det tyske U21-landshold

Detaljeret gennemgang af det tyske U21-landshold

Som forsvarende europamestre er der altid pres på i den efterfølgende slutrunde. På mandag indleder det tyske U21-landshold dette års slutrunde i en kamp mod Danmark, og som optakt til den kamp og resten af slutrunden kommer her en detaljeret gennemgang af den tyske trup.

De forsvarende mestre fra Tyskland er kvalificeret til slutrunden i Italien og San Marino efter, at holdet sluttede først i en af de ni kvalifikationsgrupper. Dermed har det tyske U21-landshold allerede forbedret resultatet i forhold til sidste gang, hvor Tyskland løftede trofæet ved et U21-EM. Da Tyskland i 2009 blev mestre, kvalificerede holdet sig nemlig ikke til slutrunden i 2011, der i øvrigt blev afholdt i Danmark.

Til denne slutrunde er Tyskland blandt oddssættere spået en placering blandt de fem bedste hold, og her kommer en gennemgang af den trup, der skal forsøge at opnå denne, eller måske en endnu bedre, placering ved dette års europamesterskab:

 

Målmænd

Alexander Nübel (12 U21-landskampe)

22 år, Schalke 04

På målmandsposten er Tyskland dækket rigtig godt ind. Førstemålmand må dog forventes at være Schalkes Alexander Nübel, der vogtede buret i ni ud af 10 kvalifikationskampe og samtidig har erobret pladsen fra Ralf Fährmann i Schalke-målet i løbet af sæsonen.

Som mange måske har set i løbet af Bundesligasæsonen er unge Nübel allerede meget moden af sin alder, og hans udvikling denne sæson har blandt andet tiltrukket interesse fra Bayern München, hvor han kan være udset som Manuel Neuers afløser. Samtidig har Nübel kontraktudløb næste sommer, og han skal derfor spille sig til en kontrakt – om den så bliver hos Schalke, ligarivalerne fra Bayern eller en helt tredje klub bliver spændende at følge.

 

Florian Müller (2 U21-landskampe)

21 år, Mainz 05

Med på landsholdet er også en anden ung, men efterhånden etableret Bundesligamålmand. Florian Müller spillede 24 Bundesligakampe i denne sæson, i ni af de resterende 10 kampe var han ude med skade, og holdte buret rent fem gange. Som en ekstra belønning til den 21-årige Mainz-spiller fik han debut og fuld tid i de to venskabskampe, som det tyske U21-landshold har spillet i år. Men selvom Müller havde pladsen mellem stængerne i de to kampe, er han med stor sandsynlighed blot udset en plads på bænken, da Alexander Nübel må forventes at være foran ham i køen om spilletid ved slutrunden.

 

Markus Schubert (1 U21-landskampe)

21 år, Dynamo Dresden

Han har blot tidligere fået 20 minutter for U21-landsholdet, men 21-årige Markus Schubert er bestemt et navn man skal holde øje med. I dele af sidste sæson og hele denne sæson har Schubert nemlig været førstevalg hos Dynamo Dresden i 2. Bundesligaen, og hele ni rene bure i 31 kampe har imponeret landstræner Kuntz nok til, at Schubert kommer med til Italien denne sommer. Den tyske landstræner er dog ikke den eneste, der er blevet imponeret over Schuberts præstationer, for eftersigende skulle både Arsenal og nedrykkerne fra Stuttgart være ude efter målmandstalentets underskrift, hvis kontrakt udløber denne sommer. Schuberts styrke ligger blandt andet i spillet ude i feltet, hvor han er dygtig til at dominere med redninger og i luftrummet.

 

Forsvarspillere

Jonathan Tah (9 U21-landskampe)

23 år, Bayer Leverkusen

Jonathan Tah er en af de mest rutinerede kræfter på det tyske U21-landshold, og det bliver ham, der bærer anførerbindet. Dette er også selvom han blot har spillet ni kampe for U21-landsholdet. Tah har nemlig det seneste års tid været udtaget og spillet seks kampe for Die Mannschaft, mens han også var udtaget til U21-EM i 2017 – hvor han dog måtte melde fra med en skade.

I denne sæson har Tah også imponeret på klubplan, hvor han spillede 33 ud af 34 kampe i ligaen, og han var også med i 16-delsfinalerne i Europa League. Tahs kendetegn er en sikker pasningsfod, hvilket også er vigtigt for det tyske U21-landsholds opbyggende spil, mens han med sin størrelse også er stærk i luften – både defensivt og offensivt. Tah skal som anfører gå forrest, og han er en af de spillere, der skal præstere, hvis Tyskland skal gøre sig nogen forhåbning om succes.

 

Waldemar Anton (11 U21-landskampe)

22 år, Hannover 96

Selvom ens hold ikke imponerer i løbet af sæsonen, kan enkelte spillere godt stå ud og spille hæderligt. En spiller, der gjorde netop det, er Waldemar Anton fra Hannover. Hannover rykkede ned fra Bundesligaen med blot 21 point i 34 kampe, kampe som Anton spillede fuld tid i. Her udemærkede midtstopperen sig som en spiller, der er rigtig stærk i spillet mod bolden, men faktisk også var den spiller, der gennemsnitligt lavede flest afleveringer per kamp.

Til denne slutrunde forventes det, at Anton skal kæmpe mod Baumgartl om pladsen ved siden af Tah i det tyske midterforsvar, og det er altså op til landstræneren at vurdere hvem, der får chancen for at vise sig frem og måske sikre sig et skifte væk fra en af de to klubber, der begge i næste sæson skal spille 2. Bundesliga.

 

Robin Koch (3 U21-landskampe)

22 år, SC Freiburg

SC Freiburg har i Robin Koch fundet en solid og ikke mindst alsidig spiller. Koch spillede nemlig i denne sæson 15 kampe som defensivmidt og 9 kampe som midterforsvar. På det tyske u21-landshold er Koch dog udset en rolle som reserve i midterforsvaret, hvor han blot har spillet tre kampe inden denne sommers slutrunde. Koch er med sine 192 centimeter stærk i luften og har også sine styrker i den fysiske del af spillet. Disse styrker har dog vakt opmærksomhed fra Champions League-finalisterne Tottenham, der denne sommer skulle være ude efter en langsigtet afløser for Toby Alderweireld. Dog har Koch, som tidligere beskrevet, ikke udsigt til meget spilletid ved denne slutrunde, men han er bestemt en interessant spiller.

 

Timo Baumgartl (15 U21-landskampe)

23 år, VfB Stuttgart

Baumgartl er et navn man skal vænne sig til i tysk fodbold. Stuttgarts midtstopper er efterhånden en etableret spiller i de to øverste rækker i Tyskland, for den 23-årige sydtysker har i fem sæsoner i træk spillet mindst 18 kampe for den netop nedrykkede klub. Denne sæson har dog været skuffende for Timo Baumgartl, der har været ude på grund af en hjernerystelse og ikke vandt sin plads tilbage i midterforsvaret på klubplan, men alligevel er Baumgartls rolle stor på det tyske U21-landshold, hvor han har spillet 15 kampe og været anfører i Tahs fravær. Derfor er det også forventeligt, at vi kommer til at se Baumgartl i aktion ved slutrunden, og kan man forvente at se stærk forsvarsspiller, der tackler igennem.

 

Felix Uduokhai (6 U21-landskampe)

21 år, VfL Wolfsburg

Felix Uduokhai begyndte kun inde i to Bundesligakampe, men Wolfsburg-spilleren er alligevel en fast bestanddel af U21-landsholdet. Siden september 2018, hvor Uduokhai fik debut, har han været udtaget til samtlige kampe og fået fuld i fem af de otte kampe. Uduokhai er 1,92 meter høj, men er af sin størrelse meget adræt og stærk på bolden, hvilket måske også er det landstræneren gerne vil have i sin trup. På baggrund af den skuffende sæson spilletidsmæssigt må Uduokhais plads på landsholdet dog viges til mere kamptrænede spillere som Jonathan Tah, Waldemar Anton eller Timo Baumgartl, og derfor forventes det, at Uduokhai skal agere reserve i midterforsvaret og eventuelt på venstreback.

 

Maximilian Mittelstädt (4 U21-landskampe)

22 år, Hertha Berlin

Berlindrengen Maximilian Mittelstädt har i denne sæson mere eller mindre erobret pladsen som venstre wingback hos hovedstadsklubben Hertha Berlin, hvor det blev til spilletid i 25 Bundesligakampe. Samtidig blev det også til debut på U21-landsholdet for Mittelstädt mod slutningen af sidste år. Han fik fuld tid i sidste eEM-kvalkamp mod Irland og har spillet i alt fire U21-landskampe, men er faktisk førstevalg på venstrebacken til slutrunden. Med gode defensive aktioner og et sikkert pasningsspil har Mittelsädt styr på det defensive spil, men også offensivt kan den 22-årige berliner bidrage med løb op af venstrekanten og indlæg ind mod en angriber.

 

Lukas Klostermann (17 U21-landskampe)

23 år, RB Leipzig

135 førsteholdskampe, to landskampe, 17 U21-landskampe og deltagelse i både Champions League og Europa League. Lukas Klostermann har trods sine 23 år allerede gjort sit indtog på den største fodboldscene. Derfor er det også en selvfølge, at Klostermann er udtaget og skal spille højreback for U21-landsholdet ved denne slutrunde. Med fart og gode offensive aktioner er Klostermann en moderne back, men samtidig har tyskeren lært at forsvare og er derfor en sikker skanse i højre forsvarsside. De offensive kvaliteter viste Klostermann på fornemmeste vis ved at score hele fem mål i 26 kampe i Bundesligaen, mens det i de 17 U21-landskampe også er blevet til to scoringer.

Med sine 189 centimeter rager Klostermann op, og han er bestemt værd at holde øje med denne sommer.

 

Benjamin Henrichs (13 U21-landskampe)

22 år, AS Monaco

Henrichs er en af de blot to spillere, der spiller uden for Tysklands grænser, da han sidste sommer skiftede Leverkusen ud med AS Monaco. Selvom Monacos sæson langt fra var imponerende, og de i lang tid kæmpede mod nedrykning, er Henrichs udtaget til denne EM-slutrunde. Dette kan blandt andet skyldes hans alsidighed, hvor han både kan spille begge backs, begge kanter og centralt på midtbanen. I de 22 Ligue 1-kampe, Henrichs deltog i, spillede han 10 i venstre side, 11 i højre og en centralt, mens det i ni ud af 13 kampe på u21-landsholdet har været i højre side. Henrichs er stærk i tacklingerne og generelt i det defensive spil, men har også udviklet sig offensivt, men til denne slutrunde er det nok mest defensive positioner, man skal forvente at se Henrichs på. Han er nemlig med stor sandsynlighed udtaget som reserve til begge backs og skal overtage ved karantæner, skader eller formnedgang hos enten Klostermann eller Mittelstädt.

 

Midtbanespillere

Arne Maier (5 U21-landskampe)

20 år, Hertha Berlin

Den yngste spiller i den tyske trup er Arne Maier. Han er fra 1999 og er derfor en af de blot fire spillere, udover Johannes Eggestein, Schubert og Nmecha, der også kan deltage i næste U21-EM. Arne Maier har allerede spillet 48 førsteholdskampe for sin klub Hertha Berlin, og halvdelen af disse kampe var i denne sæson. Her missede Maier de 10 kampe grundet skader, men han er altså blevet fit for fight til landsholdsudtagelsen. Om Maiers defensive disciplin og gode afleveringer kommer i brug er dog mere usikkert, da den unge berliner kan se frem til en plads på bænken. Maier skal dog samle erfaringer til den næste slutrunde, og her giver udtagelsen altså god mulighed for det.

 

Maximillian Eggestein (11 U21-landskampe)

22 år, Werder Bremen

En af de helt store åbenbaringer i denne Bundesligasæson var at finde på Werder Bremens centrale midtbane, hvor Maximillian Eggestein imponerede store dele af fodboldtyskland med sit ærgerrige og fremadrettede spil. Fem mål og fem assists må siges at være godkendt for unge spiller, der samtidig fik fuld tid i samtlige kampe. Maximillian er ikke den eneste Eggestein på det tyske U21-landshold, hvor også lillebror Johannes er udtaget. Dog er det Maximillian, der med stor sandsynlighed kommer til at spille mest ved denne slutrunde. Fra sin position centralt på midten skal Eggestein bidrage i pasningsspillet, men især offensive løb ind i modstandernes målfelt er et kendetegn hos storebror Eggestein.

 

Florian Neuhaus (12 U21-landskampe)

22 år, Borussia Mönchengladbach

For to år siden tabte Florian Neuhaus og resten af 1860 München nedrykningskampene til Jahn Regensburg, der dengang spillede i 3. Bundesliga. To år senere har Neuhaus været med til at føre Düsseldorf til oprykning i Bundesligaen og sin nuværende klub Gladbach til en 5. plads og kvalifikation til næste års Europa League-gruppespil. Her spillede Neuhaus en stor rolle, og han havde en fod med i 25% af Gladbachs mål i denne sæson. De 25% er fordelt på fire scoringer og 10 assists. Disse flotte bedrifter, kombineret med solide præstationer i de foregående 12 landskampe, blev kronet med en udtagelse til EM-slutrunden, og her skal Neuhaus fra 10´er-positionen forsøge at assistere sine medspillere eller selv sparke bolden i kassen, når Tyskland skal på banen.

 

Nadiem Amiri (19 U21-landskampe)

22 år, Hoffenheim

Driblinger, langskud og hårdt arbejde er 22-åriges Nadiem Amiris kendetegn på en fodboldbane. Den dygtige Hoffenheimspiller vækker ikke kun begejstring i Bundesligaen, men også på det tyske U21-landshold skal Amiri denne sommer udfolde sit talent. Denne sæson har dog indtil videre ikke været Amiris bedste, hvor det kun blev til 13 optrædener i Bundesligaen grundet skader, mens Amiri i de tre sæsoner inden har fået spilletid i mindst 25 kampe. Alligevel kan offensivspilleren med afghanske rødder ofte trække den hvide landsholdstrøje over hovedet og har allerede spillet ved EM-slutrunden i 2017 og spiller fast, når han ikke er skadet.

Amiri forventes også at skulle spille fra start denne sommer, hvor hans udgangspunkt kommer til at være som venstrekant, men han kan som højrebenet drible ind i banen og afslutte med sit stærke ben.

 

Mahmoud Dahoud (17 U21-landskampe)

23 år, Borussia Dortmund

På det tyske U21-landshold og i Dortmund spiller Mahmoud Dahoud. Dahoud er garant for driblinger i bunkevis og farlige dybdebolde, og denne sommer kan tyske fodboldfans håbe på, at han fra sin position på den centrale midtbane kan sætte sine medspillere op og dermed endnu engang være med til at løfte trofæet ved Europas mest prestigefyldte ungdomslandsholdsturnering. I Dortmund i denne sæson har Dahouds rolle været mindre end sidste år, og det er blevet til under 700 Bundesligaminutter i denne sæson. På U21-landsholdet har situationen dog set anderledes ud, og Dahoud scorede blandt andet i sidste testkamp inden EM, hvor han forventes at starte ved siden af Eggestein på den centrale midtbane.

 

Suat Serdar (5 U21-landskampe)

22 år, Schalke 04

Blandt de mange midtbanefolk skal der også være nogle til bænken. En af de spillere, der kan se frem til en bænkplads denne sommer, er Schalkes Suat Serdar. Serdar kom ind omkring u21-landholdet i 2017, men spillede i kvalifikationen dog kun fire minutter som indskifter i 0-0-kampen mod Kosovo og 45 minutter, ligeledes som indskifter, mod Irland. I de 45 minutter nåede Serdar dog at score to gange og bidrog derfor til Tysklands sejr på 6-0. På klubplan har sæsonen også været en blandet fornøjelse. Schalke sluttede på den dårligste placering i otte år, og Serdar havde undervejs fire karantænedage og spillede blot 20 kampe fra start på et skræntende hold. Han blev dog alligevel udtaget til truppen, hvor han forventes at skulle være backup på den centrale midtbane.

 

Eduard Löwen (7 U21-landskampe)

22 år, Nürnberg/Hertha Berlin

Spilleren med russiske rødder går en stor sommer i møde. Löwen har først og fremmest netop sat sin underskrift på en kontrakt med Hertha Berlin, og han er derudover også udtaget til U21-EM. Dog kan han se frem til to vidt forskellige roller. På Herthas hold er tredje dyreste indkøb nogensinde og kan forventes at kæmpe om en startplads, mens udsigten til spilletid er en del længere på landsholdet. Her har den snart tidligere Nürnberg-spiller indtil videre spillet syv kampe. Siden en skade har holdt ham ude i tre af de seneste fire kampe, er han med høj sandsynlighed anvist til bænken af Dahoud og Eggestein. Löwen spillede også blot halvdelen af mulige minutter i Bundesligaen på et svagt Nürnberghold, der rykkede ud af Bundesligaen på sidstepladsen.

 

Levin Öztunali (25 U21-landskampe)

23 år, Mainz 05

Når den spiller, der scorede flest mål i kvalifikationen og samtidig er udtaget til slutrunden, blot lavede tre mål i 10 mulige kampe, er målscoring måske et problem. Levin Öztunali bidrog med netop de tre scoringer, og han er samtidig også den spiller med mest U21-landsholdserfaring i truppen. 25 kampe, heraf to kampe med de senere U21-europamestre i 2017 og syv mål gør ham også til den spiller med flest mål i den nuværende U21-trup. Levin Öztunali fik debut på U21-landsholdet som 19-årig, og alt dette vidner om talent hos tysk/tyrkeren. Dog er dette talent ikke, endnu, blevet udfoldet til fulde, da Öztunali stadig spiller i midterklubben Mainz og endnu ikke har etableret sig selv som fast mand i Bundesligaen.

Öztunali er meget driblestærk og kan holde fast på bolden i selv små rum, hvilket også bliver hans rolle ved denne slutrunde. Her er Öztunali træner Stefan Kuntz´ førstevalg på højrekanten, hvorfra han både skal afdrible modstandere og teste målmanden med skud udefra.

 

Marco Richter (4 U21-landskampe)

21 år, FC Augsburg

Hurtige kantspillere er eftertragtede i moderne fodbold, og netop sådan en har Stefan Kuntz fundet i Augsburgs Marco Richter. 21-årige Richter, der har en fortid i Bayern Münchens ungdomsafdeling, har haft en flot sæson i Bundesligaen, hvor han i 25 kampe var involveret i 10 mål, disse var fordelt på fire scoringer og seks assists, hvilket også fik Kuntz´ øjne op for den unge kantspiller. Han fik debut i september sidste år og har bådet spillet som angriber og højre- og venstrekant. Til denne slutrunde er Richter det meste af kampen nok at finde på bænken, men han kan naturligvis komme i spil som supersub. Med sin fart, gode langskud og hurtige spil kan Richter være et farligt kort at spille, når en kamp skal åbnes op.

 

Angribere

Johannes Eggestein (6 U21-landskampe)

21 år, Werder Bremen

Lillebror til Maximillian, Johannes Eggestein, er også udtaget til den endelige tyske EM-trup. Johannes Eggestein har et mere offensivt udgangspunkt, da han i den forgange sæson oftest spillede som højrekant og dernæst spidsangriber, men hans gennembrud har ikke været ligeså markant som sin storebrors. Han startede i blot 12 kampe og lavede fire mål i de alt 23 Bundesligakampe han fik spilletid i. På u21-landsholdet har Johannes Eggesteins rolle været endnu mindre. Han har siden sin debut i september 2017 spillet seks kampe og scoret et enkelt mål, men alligevel har Stefan Kuntz altså fundet plads til angriberen i sin trup, der har scoret mål på samtlige ungdomslandshold fra u15 til u21.

Eggestein er en alsidig afslutter, men har i kraft af sin placering på kanten også udviklet sig til at blive en stærk dribler. Eggestein er ikke umiddelbart blandt de startende 11 ved denne slutrunde, men hvis Luca Waldschimdt har svært ved at finde nettet, er det Eggestein, der skal forsøge at gøre det. Desuden har den unge angriber, der kan score med både højre, venstre og hovedet, alderen til også at være med ved næste EM-slutrunde.

 

Luca Waldschmidt (10 U21-landskampe)

23 år, SC Freiburg

Når en spiller der ”blot” lavede ni mål i 30 Bundesligakampe er udset rollen som frontangriber for en af verdens største fodboldnationer er dette en af de få svagheder på holdet. Luca Waldschmidt er angriberen bag de ni mål, og han er Tysklands bedste bud på en topscorer. På U21-landsholdet har Waldschmidt dog ikke brændt banen af med mål efter mål, for det er blevet til tre scoringer i ti kampe og kun et mål i kvalifikationen til slutrunden. Om Luca Waldschmidt kan forbedre sin målscoringsstatistiker denne sommer bliver spændende at følge, for han skal med stor sandsynlighed spille i front for det tyske landshold, og det forventes, at det er ham, der skal score målene, og dermed spiller han en vigtig brik i Tysklands jagt på trofæet.

 

Lukas Nmecha (1)

20 år, Preston North End/Manchester City U23

Lukas Nmecha er den anden af de to 20-årige i Stefan Kuntz´ trup til slutrunden. Angriberen har tidligere repræsenteret det engelske U21-landshold, og det var først i den sidste træningskamp inden EM, at han fik debut for Tysklands ditto. Han fik nemlig lidt over 30 minutter mod netop England, en kamp Tyskland vandt 2-1.

Til dagligt spiller Lukas Nmecha for Manchester Citys U23-hold, men var i den forgangne sæson udlånt til Championship-klubben Preston North End, hvor det blev til tre scoringer og otte assists i 41 kampe, hvor cirka halvdelen dog var som indskifter.

Lukas Nmecha er driblestærk og har et godt spark, men er ikke spået den store rolle på det tyske u21-landshold ved denne slutrunde, hvor han må siges at være tredjevalg på angriberpositionen.