bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 2. Bundesliga > 1. FC Köln > U17-ligaen er talenternes holdeplads

U17-ligaen er talenternes holdeplads

Efter en varm sommereftermiddag på et udsolgt Stadion Rote Erde i Dortmund kunne 1. FC Kölns U17 hold søndag kalde sig for tyske mestre. Foran de 10.000 tilskuere vandt Köln 3-2 over Dortmund. Et underholdene opgør der nok en gang viste, at U17-ligaen er et glimrende udstillingsvindue for nogle af tysk fodbolds største talenter.

Det er tredje gang, at 1. FC Köln formår at hive pokalen hjem til “Die Domstadt”. De bærende spillere på dette års Köln-mandskab var Jacob Jansen, der scorede to mål i finalen, og målmanden Adam Adamczyk, der formåede at redde et straffespark fra Dortmund kaptajnen Rilind Hetemi. Den meget omtalte Dortmund juvel Moukoko brillerede ligeledes med et iskoldt inderside skud og bragte dermed stillingen på 2-1. Et mål fra Dortmunds Knauff udlignede stillingen men holdte dog kun kort tid. Få minutter efter scorede Kölns højreback Sponsel det afgørende mål til 3-2, og efter de 80 minutter kunne de altså overraskende gå sejrrige fra banen.

Dortmund havde domineret alt og alle i den regulære sæson med ni point i tabellen ned til Köln. Med blandt andet en Moukoko der scorede 46 mål, var Dortmund derfor klare favoritter før slutspillet. De sidste U-17 Bundesliga titler for Köln var tilbage i 1990 og 2011.

I 2011 vandt de 3-2 efter forlænget spilletid mod Werder Bremen. Med dengang havde de spillere som Mitchell Weiser og Yannick Gerhardt. De to spillere har sidenhen vist sig at være habile Bundesligaspillere.

U-17 Bundesligaen er for mange af de unge talenter en smagsprøve på den lange vej til Bundesligaen. Selvom størstedelen af spillerne ikke ender blandt de 18 hold i Bundesligaen, så er der altid klare stjernefrø gemt i U-17 ligaen. I 2016 var Kai Havertz med til at føre Leverkusen til mesterskabet, i 2012 spillede Joshua Kimmich og Timo Werner side om side på VFB Stuttgarts U-17 hold, og i 2005 stod Toni Kroos og Jerome Boateng overfor hinanden i finalen, hvor Jerome Boateng fik titlen med hjem til Hertha BSC.

De tyske ungdomsrækker er ikke kun blevet spændende indikatorer for fremtidens tyske fodboldprofiler. I Danmark er opmærksomheden omkring tysk ungdomsfodbold også steget, hvilket man ser på antallet af danske ungdomsspillere i tyskland. Danske spillere som Jannik Vestergaard (Southampton), Nikolas Nartey (1.FC Köln), Mads Bidstrup (RB Leipzig U19), Jacob Rasmussen (Empoli) og Jacob Bruun Larsen (Dortmund) er blot eksempler på en række danske spillere, der alle har fået spilletid i de tyske ungdomsrækker.

Det tyske U17 landshold har desværre ikke kvalificeret sig til VM i Brasilien i efteråret, mens U21-landsholdet netop nu er til EM i Italien og San Marino.

Foto: Bundesliga.com

You may also like
Kuttenfans, BVB
Optakt: Borussia Dortmund – Gladbach: Borussia-derby på Mittelklasse
DFB-Pokal, lodtrækning, DFB Pokal
Lodtrækning til ⅛-finalerne i DFB Pokal 2023/24
Leverkusen, stadion
Rejsereportage: Fem tyske kampe – en uge i Vesttyskland
Taktisk analyse, Driblestærke
Optakt: Freiburg – Borussia Dortmund: Er Edin Terzic fyringstruet?