bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Bayer Leverkusen > Rudi Völler og Michael Ballack optaget i Hall of Fame
Hall of Fame, DFB

Fem nye legender er blevet optaget i den tyske Hall of Fame, og blandt de nyindviede medlemmer er Rudi Völler, Michael Ballack og Berti Vogts.

Få lande har som Tyskland produceret så stor en overflod af legendariske fodboldspillere.

Sepp Maier, Franz Beckenbauer, Paul Breitner, Andreas Brehme, Günter Netzer, Lothar Matthäus, Fritz Walter, Matthias Sammer, Uwe Seeler, Gerd Müller og Helmut Rahn blev alle valgt til Hall of Fame, da det tyske fodboldmuseum slog dørene op i Dortmund i foråret 2019, mens Sepp Herberger (fik en plads på holdet som træner, da han var manden bag Tysklands første VM-titel – Das Wunder von Bern.

Samme år blev det besluttet at optage yderligere fem spillere i Hall of Fame, og den gang faldt valget på Jürgen Klinsmann, Oliver Kahn, Wolfgang Overath, Hans-Jürgen Dörner samt Helmut Schön, der fik en plads på trænerbænken.

Planen har herefter været at optage yderligere en håndfuld spillere om året, og nu er de næste fem navne klar, og det er bestemt ikke hvilke som helst navne.

Berti Vogts, Andreas Möller, Michael Ballack, Klaus Fischer og Rudi Völler er nu en del af det 22 mand store felt, og det var et par stolte herrer, der skulle forholde sig til deres plads blandt de allerstørste legender i tysk fodbold.

“Det at høre til topspillerne i et fodboldland som Tyskland er en storslået historie. Man ved jo hvilke vidunderlige spillere, der i de forgangne årtier har optrådt for Tyskland, og det at jeg nu hører til den kreds af spillere gør mig stolt, for det er ikke nogen selvfølgelighed,” lød det fra Rudi Völler, der var med til at vinde VM i 1990, mens Berti Vogts havde følgende at sige til DFB om sin optagelse i Hall of Fame:

“Jeg er stolt over at komme med. Det havde jeg ikke regnet med. Som lille drenge oplevede jeg, hvordan Tyskland blev verdensmestre i 1954, og det at jeg nu er i Hall of Fame med nogle af disse helte fra Bern, det fylder mig med stolthed.”

Det er 29 af landets mest respekterede sportsjournalister, der har truffet valget, og kriterierne har været spillerens optrædener for både klub og landshold, og at de skal have endt deres karriere for minimum fem år siden. De næste legender i den eksklusive klub udpeges i efteråret 2021.

You may also like
Bundesliga, Meisterschale, højdepunkter, podcast, optakt, bundesligaen, 1. og 2. Bundesliga, tysk mester
Vokuhila: Det bedste Bundesligahår og skæg
EM 1996: Football’s coming home
Hall of Fame
Jürgen Klinsmann og Oliver Kahn i Hall of Fame
Brøndby – Eintracht Frankfurt: Tysk arrogance og et dansk eventyr i Europa