bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > Nationalelf > Jürgen Klinsmann og Oliver Kahn i Hall of Fame

Jürgen Klinsmann og Oliver Kahn i Hall of Fame

Hall of Fame

Det tyske fodboldmuseum har udvidet kredsen af spillere, så fem yderlige tyske spillere nu er blevet optaget i tysk fodbolds Hall of Fame. Heriblandt Jürgen Klinsmann, Oliver Kahn og Wolfgang Overath.

I november sidste år besluttede det tyske fodboldmuseum i Dortmund at opføre en Hall of Fame med de 11 største spillere i tysk fodbolds historie. Et såkaldt Gründungself.

Ved den lejlighed fik ikoner som Franz Beckenbauer, Andreas Brehme, Paul Breitner, Günter Netzer, Matthias Sammer, Lothar Matthäus, Gerd Müller, Fritz Walter, Uwe Seeler, Helmut Rahn og Sepp Maier alle en plads på holdet, mens landstræneren fra Miraklet i Bern, Sepp Herberger blev udnævnt som træner for alle tiders tyske hold.

Nu har det tyske fodboldmuseum så besluttet at føje nye navne til listen med hjælp fra 28 af landets mest respekterede sportsjournalister, og her er valget faldet på Jürgen Klinsmann, Oliver Kahn, Wolfgang Overath, Hans-Jürgen Dörner, mens Helmut Schön gør Sepp Herberger selskab på trænerbænken.

I begrundelsen er der lagt vægt på præstationer på både klub og landshold, ligesom det er et krav, at spilleren skal have stoppet sin karriere for mindst fem år siden.

Næste gang juryen samles for at kåre nye spillere til den tyske Hall of Fame er i efteråret 2020. Planen er, at der årligst skal tilføjes nye navne til listen, men antallet af spillere kan variere fra år til år.

foto: www.hof.fussballmuseum.de

You may also like
Stefan Kuntz
Tysk U21-landstræner får Fair Play pris efter kamp mod Danmark
Podcast: Gladbach i front, Rønnows chance og det tyske landshold
Landshold multikulti
Det tyske multikulti-landshold under pres
U21-EM: Fra Völler og Littbarski til Eggestein og Nübel