bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Danskeroverblik – sådan går det danskerne i Bundesligaen (september-oktober 2020)

En ny sæson er i gang, og det betyder også flere nye danske ansigter. Vi ser nærmere på, hvordan det går alle danskerne – og dem er der hele 17 af – i Bundesligaen og 2. Bundesligaen. Her er det store danskeroverblik.

 

Thomas Delaney – Borussia Dortmund

Der var rygter om, at Thomas Delaney henover sommerpausen var uønsket i Dortmund, som også har købt ind til netop midtbanen. Delaney er i skarp konkurrence igen i denne sæson, hvor man må krydse alt, hvad der kan krydses for, at danskeren ikke løber ind i skader.

Thomas Delaney har heller ikke ligefrem fået en opløftende start på sæson, for det er lige i øjeblikket tydeligt, at han ikke er en del af Lucien Favres foretrukne 11. Godt nok var Delaney med fra start i Super Cuppen mod Bayern, der var en blandet pose bolsjer for danskeren, der først lagde op til et mål, inden han mistede bolden på midten – hvilket betød, at Bayern scorede det afgørende mål til 3-2.

I Bundesligaen har Thomas Delaney fået to indhop på henholdsvis 20- og 23 minutter, mens han måtte se hele kampen mod Augsburg fra bænken.

Delaney må nok erkende, at der er et stykke vej til startopstillingen, men danskeren er ikke kendt for at slå op i banen, så mon ikke han bliver og kæmper – i hvert fald sæsonen ud.

Kampe: 4 (inkl. Super Cup og DFB Pokal)

Mål: 0

Assists: 1

 

Yussuf Poulsen – RB Leipzig

Sæsonen er begyndt ganske udmærket for Yussuf Poulsen, der har fået ny konkurrence i form af Hee-chan Wang, og for nyligt også norske Alexander Sørloth, men danskeren står stadig skarpt. Yussuf Poulsen skulle også kun bruge 31 minutters spilletid, da han blev skiftet ind i pokalturneringen mod Nürnberg, før han havde scoret et enkelt gang – og lagt op til et mål.

I Bundesliga-premieren fik danskeren chancen fra start, og han takkede for tilliden ved at levere en scoring i 3-1-sejren over FSV Mainz, mens han i det næste opgør mod Leverkusen sørgede for en assist, inden han måtte lade sig udskifte efter en halv times spil.

Den tidlige udskiftning skal forklares med en hård opstart – med mange kampe – der har taget hårdt på angriberen, som derfor har været overbelastet. Det betød også, at danskeren så hele kampen mod Schalke fra bænken, hvor han til gengæld kunne se Leipzig vinde med 4-0.

Der er generelt ikke nogen tvivl om, at Yussuf Poulsen er glad for at være i Leipzig, og klubben er åbenlyst også glad for deres danske angriber, som er den spiller, der har spillet flest kampe i Leipzig-trøjen. Den stime bliver forlænget, da klubben inden landsholdspausen annoncerede, at man har forlænget kontrakten med Yussuf Poulsen frem til 2024.

En tillidserklæring fra klubben til danskeren, der er en glad mand i Leipzig, og som også får en stor rolle igen i indeværende sæson, hvor hans tidligere angrebsmakker Timo Werner mangler.

Kampe: 3

Mål: 1

Assists: 1

 

Frederik Rønnow – FC Schalke 04

Frederik Rønnow og Eintracht Frankfurt blev aldrig det match, som begge parter havde håbet på, og derfor er den danske keeper nu at finde i Schalke. Et skifte, der på mange måder giver rigtig god mening. Først og fremmest er der uden tvivl kortere til spilletid i Schalke, da Rønnow burde være stærkere end Ralf Fährmann, og selvom det ikke kører rent resultatmæssigt for traditionsklubben, kan Rønnow være med til at gøre en forskel.

Danskeren blev kastet ind i sin debut – lidt uventet – da Ralf Fährmann måtte lade sig udskifte med en skade mod Leipzig. Det betød, at Rønnow fik sin Schalke-debut i den første kamp efter sit skifte til Die Knappen, og selvom han indkasserede mål, kan danskeren være fint tilfreds.

For selvom man selvfølgelig ikke skal glæde sig over andres ulykke, kommer skaden til Fährmann på et perfekt tidspunkt for Rønnow, der nu skal sætte alt ind på at erobre Schalke-buret. Det burde i hvert fald være muligt.

Kampe: 1

Clean sheets: 0

 

Robert Skov – TSG Hoffenheim

Robert Skov kan godt indstille sig på at spille wing-back igen i denne sæson. I hvert fald har Hoffenheim i de foreløbige tre opgør spillet med en 3-1-4-2-formation, hvor Skov har ligget på venstrekanten – også med offensive beføjelser.

Godt nok var danskeren ikke i truppen i den første kamp i indeværende sæson grundet en mindre skade, men han kom til gengæld ind allerede efter en halv times spil mod Bayern, hvor Skov var med til at slå rekordmestrene med hele 4-1. I det efterfølgende opgør mod Frankfurt spillede Skov 71 minutter, inden han blev skiftet ud.

Derudover skal det også nævnes, at danskeren lavede et forrygende mål i landskampen mod Island, hvor han igen viste prøver på den vilde sparketeknik, som den 24-årige Hoffenheim-spiller besidder.

Derfor virker det også besynderligt, hvis ikke Skov igen er fast mand for Hoffenheim i indeværende sæson, selvom Hoffenheim har hentet navnyndig konkurrence på hans position, da Tottenhams Ryan Sessegnon spiller resten af sæsonen på en lejeaftale i Sinsheim

Kampe: 2

Mål: 0

Assists: 0

 

Jacob Bruun Larsen – TSG Hoffenheim

Jacob Bruun Larsen skiftede i januar måned til Hoffenheim i håbet om mere spilletid, og selvom han er kommet tættere på netop dette, er han stadig ikke fast mand. Faktisk langt fra. Kantspilleren har nemlig endnu sine første spilleminutter til gode i denne sæson, og måske derfor gik der også rygter om, at Bruun Larsen var på vej væk.

I hvert fald blev han spottet i Parken til en FCK-kamp tidligere på måneden, men det havde danskeren ingen kommentarer til. Ikke desto mindre var han fortsat Hoffenheim-spiller, da vinduet lukkede i for lidt mere end en uge siden.

Selv er Bruun Larsen godt klar over, at hans situation lige nu ikke er optimal, men han vil klø på for at få mere spilletid.

”Jeg skiftede for at spille. Det er klart, det ved klubben, og det er derfor, jeg blev hentet. Det er mit mål, og det skal gerne vende”, forklarer han overfor bold.dk.

Kampe: 0

Mål: 0

Assists: 0

 

Marcus Ingvartsen – FC Union Berlin

Marcus Ingvartsen ser ud til – også i denne sæson – at være blandt Urs Fischers 11 foretrukne spillere for Union Berlin. I hvert fald har den danske angriber spillet 2 ud af 3 kampe fra start i Bundesligaen, mens han spillede fuldtid i den nervepirrende pokalsejr over Karlsruher.

I det første Bundesliga-opgør mod Augsburg var danskeren forholdsvis anonym, men det fik han rettet op på, da han mod Gladbach blev skiftet ind og tyve minutter senere leverede en assist til det udlignende mål. I den seneste runde fik danskeren så igen chancen fra start, og den udnyttede han til fulde, da han selv kom på tavlen mod Mainz i 4-0-sejren.

Alt i alt kan Ingvartsen være tilfreds med Bundesliga-starten, hvor han egentlig bare skal fortsætte i samme spor, så skal det nok blive til en masse kampe- og forhåbentlig også en god portion mål.

Kampe: 4

Mål: 1

Assists: 1

 

Jakob Busk – FC Union Berlin

Hvis man troede, at Union Berlin ville satse på Jakob Busk, der fortsat har sin Bundesliga-debut til gode, da man ikke forlængede kontrakten med sidste sæsons førstemålmand, Rafal Gikiewicz, tog man fejl. Union hentede nemlig først Andreas Luthe i Ausgburg, mens man også har lejet Liverpool-keeperen Loris Karius, så det er konkurrence nok.

Det ser dermed ud til, at Busk igen skal affinde sig med en sæson uden spilletid, som han efterhånden er ved at være vant til, men som han tilsyneladende heller ikke har noget problem med.

Kampe: 0

 

Andreas Poulsen – Borussia Mönchengladbach

Den 20-årige venstre back, der stadig ikke har fået sin Bundesliga-debut for Gladbach, er desværre rendt ind i en grim skulderskade. Det holder Andreas Poulsen kampdygtig i hvert fald frem til december måned, så vi får nok ikke venstrebacken i aktion før en gang i det nye år.

Bittert for Andreas Poulsen, der er opsat på at spille i Gladbach og forhåbentlig blive en del af førsteholdstruppen – og en del af startopstillingen på lidt længere sigt. Det kunne dog godt ende med et nyt lejemål til december.

Kampe: 0

 

Frederik Sørensen – FC Köln

Frederik Sørensen spillede sidste sæson i Young Boys, da han var ude i kulden i Köln. Den danske forsvarsspiller er nu vendt tilbage til Köln, men denne gang er danskeren en etableret del af truppen. Köln-træner Markus Gisdol har også fortalt på et pressemøde inden sæson-premieren, at han er positivt indstillet overfor danskeren, der gør det godt. Det er altid en god idé at holde sig venner med træneren, og det er den danske midtstopper også.

Frederik Sørensen har også fået spilletid i alle tre Bundesliga-opgør i indeværende sæson, godt nok var det kun syv minutter sammenlagt i de to første kampe. Til gengæld fik danskeren chancen fra start i opgøret mod Gladbach, som blev tabt med 3-1.

Det positive er, at Frederik Sørensen er inde i varmen i Köln igen, for han har brug for tillid, og det virker det heldigvis til, at Gisdol har til danskeren, der dog allerede har fået skrabet to gule kort til sig.

Kampe: 3

Mål: 2

Assists: 0

 

 

Mads Valentin Pedersen – FC Augsburg

Mads Valentin Pedersen må nok erkende, at han endnu en gang har udsigt til en sæson på bænken i Augsburg. I sæsonens tre første kampe har danskeren været en fast bestanddel af bænken, og der er ikke udsigt til, at han henover natten får overbevist Heiko Herrlich om, at han skal satse på danskeren fremfor Iago på venstrebacken.

Enten skal Mads Valentin Pedersen affinde sig med rollen – eller også skal han forsøge at komme væk fra Augsburg til vinter, for det ligner ikke umiddelbart, at det er her han skal få sit Bundesliga-gennembrud.

Kampe: 0

Mål: 0

Assists: 0

 

Jacob Barrett Laursen – Arminia Bielefeld

Arminia Bielefeld er ny i Bundesligaen i denne sæson, og det samme er Jacob Barrett Laursen, der kom til Bundesliga-oprykkerne fra OB. Venstrebacken, der gjorde det rigtig godt i OB inden salget, er ikke umiddelbart tiltænkt en rolle i startopstillingen hos oprykkerne.

Dermed ikke sagt, at Uwe Neuhaus slet ikke har tiltro til sit nyindkøb, da Barrett har været på banen i to ud af tre Bundesliga-kampe – dog kun som indskifter – mens han fik chancen fra start i DFB Pokalen mod RW Essen, hvor Bielefeld røg ud.

Selvom danskeren ikke har startet inde i Bundesligaen endnu, skal det nok blive spændende med Barrett, der i hvert fald offensivt har nogle kvaliteter, som oprykkerne kan nyde godt af.

Kampe: 3

Mål: 0

Assists: 0

 

 

Asger Sørensen – FC Nürnberg

Nürnberg reddede sig med nød og næppe i 2. Bundesliga i sidste sæson, hvor der skulle en scoring til i det sidste sekund for at sikre overlevelse i Relegations-kampen mod Ingolstadt. Her kan man virkelig snakke om marginaler, og om en scoring i det sjette minuts overtid, som vil stå lysende klart for Nürnberg-spillerne resten af deres respektive karriere som et af de mest dramatiske opgør.

I indeværende sæson har Asger Sørensen været fast mand for Nürnberg, der har fået en blandet sæsonstart, og danskeren har endda spillet fuld tid i alle fire kampe. Rent spilletidsmæssigt ser det altså godt ud for midterfosvareren, der bare spiller stabilt hver kamp, og det bliver han også belønnet for med fuld spilletid.

Kampe: 4

Mål: 0

Assists: 0

 

Simon Makienok – FC St. Pauli 

Simon Makienok var at finde i Dynamo Dresden i sidste sæson, hvor angriberen var en blandet succes – men heldigvis var der flest succeshistorier for danskeren i Dresden. Ikke desto mindre blev det ikke til en kontraktforlængelse hos Dresden, der måtte en tur ned i 3. Liga, og det var måske også fornuftigt for Makienok, der også har niveau til at spille i 2. Bundesligaen, at han ikke blev i klubben.

FC St. Pauli stod i stedet klar med en aftale til den 29-årige angriber, som løber frem til sommeren 2022. I indeværende sæson har Makienok ikke helt kunne bide sig fast som en fast bestanddel af de foretrukne 11 hos Hamburg-klubben endnu, men det er trods alt blevet til pænt med spilletid.

Danskeren fik sin St. Pauli-debut i DFB-Pokalen mod SV Elversberg, hvor man tabte pinagtigt med 4-2, og her spillede Makienok en halv time. I første spillerunde af 2. Bundesligaen var Makienok ikke i truppen, men til gengæld fik han tre minutter runden efter, inden han fik chancen fra start mod Sandhausen.

Makienok kunne desværre ikke finde frem til netmaskerne i det opgør, og han blev også skiftet ud efter 62 minutter. Men Makienok har også noget af en konkurrent i form af Guido Burgstaller, der blev hentet i Schalke. Når det så er sagt, skal Makienok bare fortsætte med at klø på, for han viste i perioder i Dresden, at han godt kunne ramme kassen, og det har St. Pauli også brug for.

Kampe: 3

Mål: 0

Assists: 0

 

 

Nikolas Nartey – SV Sandhausen

 Nikolas Nartey formåede ikke at bide sig fast som en del af førsteholdstruppen i Stuttgart, og det har midtbanespilleren i denne sæson taget konsekvensen af. Han er blevet lejet ud til SV Sandhausen, og det må siges indtil videre at være et klogt skifte.

Den 20-årige dansker har nemlig spillet alle kampe fra start i 2. Bundesliga i indeværende sæson, og han får uden tvivl den spilletid, som han har brug for.

Et skridt i den rigtige retning for Nartey, der i sidste sæson var udlånt til Rostock i 3. Liga, men som nu har taget et skridt op af rangstien, der på alle måder virker fornuftigt og velovervejet.

For alfa og omega er bare – især for unge spillere – spilletid, og det var der måske andre unge spillere, der kunne lære af Nartey. Derudover er danskeren også fast mand på U21-landsholdet, der tirsdag aften sikrede sig kvalifikation til EM-slutrunden.

Kampe: 4

Mål: 0

Assists: 0

 

Emil Berggreen – Greuther Fürth

Emil Berggreen er bare Danmarks svar på en Pechvogel, for danskeren, der i løbet af sommeren er skiftet til Greuther Fürth, er igen, fristes man desværre til at sige, blevet ramt af en skade. Angriberen er nemlig ramt af muskulære problemer, der i øjeblikket holder ham ude på ubestemt tid – og det betyder også, at Berggreen fortsat har sin debut til gode for Greuther Fürth.

Ekstremt uheldigt for Emil Berggreen, der har været så mange skader igennem, og det er bare ikke nogen synderligt god start i en ny klub at løbe ind i en skade – også med angriberens skadeshistorik in mente.

Kampe: 0

Mål: 0

Assists: 0

 

Martin Hansen – Hannover 96

Martin Hansen er desværre 3. målmand i Hannover, og lige nu ser det ikke ud til at ændre sig. Keeperen har endnu ikke været i truppen i indeværende sæson, og der er ikke meget, der taler for, at Martin Hansens situation ændrer sig Hannover lige umiddelbart.

Kampe: 0

 

Andreas Albers – SV Jahn Regensburg 

Andreas Albers havde en flot sæson i 2. Bundesligaen i sidste sæson, hvor han lavede otte mål og seks assists. Det er også blevet belønnet, da danskeren har fået en ny kontrakt hos Regensburg frem til sommeren 2022, hvilket i den grad må siges at være fortjent.

I denne sæson har angriberen også været fast mand i startopstillingen i de tre første runder i 2. Bundesligaen, og senest sørgede han også for, at Regensburg snuppede alle tre point hjemme mod Karlsruher, da Albers leverede en scoring i det opgør.

Det tegner altså igen nogenlunde for Albers’ kometkarriere i 2. Bundesligaen, hvor han har fundet sin rette hylde.

Kampe: 4

Mål: 1

Assists: 0

 

You may also like
Bundesliga, Meisterschale, højdepunkter, podcast, optakt, bundesligaen, 1. og 2. Bundesliga, tysk mester
Optakt: Wolfsburg – Union Berlin: Danskermøder i Wolfsburg inden stor CL-aften for Union
Union Berlin, optakt
Sæsonoptakt: Union Berlin: Jerndefensiven med CL-bold på programmet
Bayern München, optakt, Manuel Neuer
Podcast: Neuers angreb på Bayern, tysk transfervindue og kokainskandale i Frankfurt
Danskere, Bundesligaen,
Sådan går det de danske spillere i Bundesligaen – oktober 2022