Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Tyskland vil uddele 10.000 regnbueflag til tilskuere på stadion - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Tyskland vil uddele 10.000 regnbueflag til tilskuere på stadion
Homofobi, Tyskland, Regnbuens farver, One Love

Allianz Arena må ikke oplyse i regnbuens farver, men de tyske fans kommer efter at alt dømme alligevel til at sende et kraftigt signal, når mere end 10.000 regnbueflag kommer ind på stadion.

Dette EM vil for altid stå i regnbuens tegn. Først lavede UEFA et selvmål af rang, da de overvejede at indlede en sag mod Tyskland, fordi Manuel Neuer havde et regnbuefarvet armbånd på. Så trak de i land, men da München og Allianz Arena ønskede at lyse stadion op i regnbuens farver til kampen mod Ungarn, så trak UEFA igen i bremsen.

Sådan et politisk budskab ville de ikke acceptere, fordi de mente, det var en provokation mod Ungarn og deres nyligt indførte love, der begrænser homoseksuelles rettigheder. Men hvis det europæiske fodboldforbund troede, at der dermed var lagt låg på sagen, så kan de godt tro om igen.

Flere spillere og trænere har sidenhen vist deres opbakning, herunder danske Kasper Hjulmand, ligesom det næppe var nogen tilfældighed, at Mats Hummels sad i en meget spraglet T-shirt under det tyske pressemøde tirsdag aften med skriften ’ Love Unites’.

”Jeg ville personligt have elsket det, hvis stadion var lyst op,” lød det således fra Hummels.

I en form for protest mod UEFA og støtte til homoseksuelle, så har otte tysker klubber, 1. FC Köln, Eintracht Frankfurt, Hertha BSC, Wolfsburg, Augsburg, Hannover 96, Dynamo Dresden og Fortuna Düsseldorf valgt at lyse deres stadion op i regnbuens farver, mens yderligere 38 klubber i Tyskland har planlagt diverse aktioner for at vise deres støtte.

Mens Allianz Arena altså ikke må lyse op i regnbuens farver, så bliver rådhuset i München udsmykket med regnbuens farver, og foran stadion er det planlagt at uddele over 10.000 regnbueflag til tilskuere, som de kan tage med ind på stadion.

UEFA kan efterfølgende vælge at straffe det tyske fodboldforbund, skulle de vurdere, at regnbueflag på stadion er et politisk budskab. Tidligere har eksempelvis FC Barcelona fået store strafe af UEFA for at dele det catalanske uafhængighedsflag ud til deres tilskuere i forbindelse med Champions League kampe. Straffen kan i givet fald være op til 1 million euro.

 

Foto: www.fcbayern.com

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Tyskland, EM 2024, Managerspil
Gode råd til 2. runde ved EM-manager
Tyskland, Bundesliga, EM, VM EM-optakt, Sommermärchen, Major Tom
Major Tom – hvordan et 42 år gammelt hit blev Nationalelfs hymne
Tyskland, EM 2024, Managerspil
Gode råd til EM Manager 2024 – Fire tyske profiler og en joker