bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > Nationalelf > UEFA vil ikke tillade regnbuefarver på Allianz Arena

UEFA vil ikke tillade regnbuefarver på Allianz Arena

I Tyskland og hos overborgmester Dieter Reiter i München havde man ønsket, at Allianz Arena skulle lyse op i regnbuefarver til kampen mod Ungarn, men det har UEFA nu sat en stopper for.

Først kom det frem, at UEFA ville åbne en sag mod Tyskland, fordi Manuel Neuer spm anfører havde haft et regnbuefarvet armbånd på mod Portugal, men så trak det europæiske fodboldforbund hurtigt i land, da de indså, at det ikke var et politisk statement at støtte homoseksuelles rettigheder, men derimod en “god sag”, som det lød i begrundelsen, de afgav til DFB.

Nu er der så igen problemer i forhold til regnbuefarverne og UEFA. Tyskland, eller nærmere bestemt München, havde nemlig ønsket, at Allianz Arena skulle lyse op i regnbuefarver til kampen mod Ungarn, da det er pride måned, og fordi netop Ungarn har været meget i vælten det seneste stykke tid,  da præsident Viktor Orbán netop har vedtaget en lov, der i bund og grund sidestiller seksuel diversitet og kønsdiversitet med pædofili, og hvor al materiale målrettet børn, der omhandler homoseksualitet eller kønsskifte, bliver forbudt. Tidligere har Ungarn også gjort det umuligt for homoseksuelle par at adoptere.

UEFA begrunder afslaget med, at de 11 stadioner til EM-slutrunden kun skal lyse op i UEFA’s egne farver samt farverne på de lande, der spiller kampene. DFB har i følge tyske BILD valgt at imødekomme UEFA’s ønske, og i stedet bliver Allianz Arena så oplyst i regnbuefarver den 28. juni, Christopher Street Day, da der ikke skal spilles nogen kampe i München den dag.

Ideen med at oplyse stadion i regnbuefarver havde ellers fået stor opbakning fra flere af de tyske spillere, ligesom Ungarns Willi Orban, der til daglig spiller i RB Leipzig, også var fortaler for aktionen.

Læs også: UEFA åbner sag mod Tyskland for støtte til homoseksuelle 

You may also like
Fodbold i hagekorsets skygge – Tyskland og nazismen
VM, VM 1974, Tyskland
Ny tysk VM-skuffelse: Hvordan pokker kunne det gå så galt igen?
Tyskland, Bundesliga, EM, VM EM-optakt, Sommermärchen
De tyske fans boykotter VM i Qatar
Homofobi, Tyskland, Regnbuens farver, One Love
Tyskland vil ikke bære One Love anførerbind ved VM