bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > Nationalelf > Optakt: Tyskland – Ungarn: Regnbuefarver og hævn fra VM i 1954

Optakt: Tyskland – Ungarn: Regnbuefarver og hævn fra VM i 1954

Både Tyskland og Ungarn kan fortsat spille sig videre fra EM, når de to hold mødes onsdag aften.

Kampfakta:

Spillested: Allianz Arena, München, Tyskland
Dommer: Sergei Karasev
Kamptidspunkt: Onsdag 21:00
TV: DR2

 

Holdnyt:

 

Tyskland:

I lørdags leverede tyskerne en pragtpræstation mod Portugal, da de vandt med 4-2, efter en af de bedste tyske landskampe i flere år. Særligt Robin Gosens spillede en stor kamp, hvor den offensive back var involveret i tre af de fire tyske mål.

Tyskland har i virkeligheden indledt EM med to i ret flotte præstationer mod to af turnerings helt store favoritter i form af Frankrig og Portugal. På baggrund af det må det siges, at tyskerne har fået en ganske flot start på turneringen, og spørgsmålet er, om de har, hvad der skal til for at gå hele vejen.

Først skal de lige gå videre fra gruppen, og torsdag mod Ungarn er et enkelt point i virkeligheden nok, men for som minimum at være sikret en andenplads, skal de slå ungarerne hjemme i München på Allianz Arena, der altså ikke bliver oplyst i regnbuens farver, da UEFA mener det er et politisk budskab og en provokation mod onsdagens modstander.

Sejren mod Portugal har givet selvtillid, men ikke alt er fryd og gammen i den tyske trup, da kampen mod Portugal også efterlod et par skadesramte spillere. Både Mats Hummels og Ilkay Gündogan måtte udgå, men de var begge med i tirsdagens træning, ligesom Toni Kroos var det. Seneste nyt fra den tysk lejr er, at Thomas Müller efter alt at dømme ikke bliver klar til onsdagens kamp. Også Lukas Klostermann sidder ude med en skade.

 

Ungarn:

Ungarerne leverede en mindre sensation, da de lørdag hjemme i Budapest spillede 1-1 mod Frankrig.

De har faktisk formået at give både Portugal og Frankrig ganske hæderlig modstand, selvom de dog i begge kampe blev sat under tungt pres. Det kan dog kun være fordel for tyskerne, at kampen ikke bliver spillet i Budapest. Puskas Arena har været en sand heksekedel i de to første kamp med et fyldt stadion, så spørgsmålet er, om Ungarn kan være lige så stærke uden deres larmende hjemmepublikum.

Ungarn har i form af Willi Orban og Peter Gulasci to sande stjerner fra Bundesligaen, men ellers er det et hold, der er stærkt på kollektivet. Udover de to stjerner og et par udmærkede Bundesliga-spillere er det nemlig langt fra et særligt profileret hold, Ungarn har. Man skal dog ikke undervurdere dem, efter det vi har set fra dem de to første kamp, og selvom det bliver svært, så kan Ungarn spille sig videre til EM, skulle det blive til en sejr.

Sidste gang det lykkedes Ungarn at besejre Tyskland var i 2004 forud for EM slutrunden. Dengang havde Ungarn Lothar Matthäus som træner, mens tyskerne havde Rudi Völler i spidsen.

 

Bud på startopstillinger:

Tyskland: Neuer; Ginter, Hummels, Rüdiger; Kimmich, Gündogan, Kroos, Gosens; Havertz, Goretzka; Gnabry
Ungarn: Gulacsi; Botka, Orban, Attila Szalai; Nego, Kleinheisler, Nagy, Schäfer, Nagy, Fiola; Adam Szalai, Sallai

 

Vidste du, at…:
sidst Tyskland og Ungarn mødtes i en kamp med noget på spil var ved VM i 1954? Den gang var ungarerne storfavoritter efter at have vundet over Tyskland i gruppespillet med hele 8-3, men i finalen var tyskerne bedst og vandt 3-2 i Das Wunder von Bern.

 

Dom:

Vi tror, at Tyskland overvinder Ungarns stærke kollektiv og snupper en flot 4-0-sejr.

You may also like
Tyskland, Bundesliga, EM, VM EM-optakt, Sommermärchen, Major Tom
Major Tom – hvordan et 42 år gammelt hit blev Nationalelfs hymne
Tyskland, EM 2024, Managerspil
Gode råd til EM Manager 2024 – Fire tyske profiler og en joker
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg