bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Top 12 – Bundesligaens største talenter i 2021
Bundesliga, Meisterschale, højdepunkter, podcast, optakt, bundesligaen, 1. og 2. Bundesliga, tysk mester

Igen i år sætter Bulibold fokus på de mange talenter, der i skrivende stund render rundt på Bundesligaens baner med potentiale til at blive morgendagens helt store stjerner. På listen finder du 12 spillere under 21 år, der enten har potentialet til eller allerede har markeret sig som nogle af dem, der har evnerne til at præge Bundesligaen langt ud i fremtiden.

Mest i øjenfaldende på årets liste er, hvor mange gengangere vi har fra sidste år. Det tyder aldeles positivt i forhold til Bundesligaklubbernes formåen i konkurrence med andre store ligaer om at tiltrække og fastholde verdens største fodboldtalenter. Bundesligaen har længe været et yndet mål for især unge britiske fodboldtalenter, og noget tyder på, at den tendens fortsætter med tilgangen af spillere som Jude Bellingham og Jamal Musiala.

Spoiler alert: Sammenlignet med forrige vinter er antallet af englændere steget, mens sidste års mange walisere alle er ude. Derudover må det siges, at især én klub dominerer listen noget så markant i år. Kan du gætte hvilken?

(Sidste års placering er markeret i parentes.)

Der gøres i øvrigt opmærksom på, at man skal have fået sin debut i Bundesligaen for at kunne komme på listen.

 

 1. Erling Braut Håland, 20 år, Borussia Dortmund (3)

Vinder af dette års ’Golden boy’-titel og derfor også en naturlig nummer ét på denne liste. Erling Håland fortsætter denne sæson, hvor han slap den sidste: med masserer af mål. Den norske spydspids har været Dortmunds suverænt største profil i efteråret, kun afbrudt af en mindre muskelskade, der har holdt ham ude i dele af november og december.

Den store angriber, der kom til fra østrigske Salzburg sidste vinter, fortsætter ufortrødent sin enorme udvikling, og vi har derfor endnu til gode at opleve en regulær down-periode fra den stærke normand. Netop her ligger også forskellen på Håland og de efterfølgende navne, hvor stabiliteten er en vigtig faktor, der gør, at Håland bliver denne listes suveræne étter.

At Håland fortsat vil være en stor-profil i Dortmund og Bundesligaen i indeværende sæson er på alle måder en ’no-brainer’. Personligt, glæder vi os derfor mest til at se, hvorvidt Håland i de kommende år kan være med til også at løfte et middelmådigt  (men talentfuldt) norsk landshold under ledelse af den nye landstræner Ståle Solbakken.

 1. Alphonso Davies, 20 år, Bayern München (4)

En anden ung spiller, der kun fortsætter med at storme mod verdenstoppen, er canadiske Alphonso Davies, der i sidste sæson var en vigtig brik hos suveræne Bayern München. Den omskolede venstreback figurerede derfor også på FIFAs nykårede verdenshold for 2020 ved siden af mere forventelige navne som Lionel Messi, Cristiano Ronaldo og Robert Lewandowski.

Unge Davies, der fik sit gennembrud amerikanske MLS for sidenhen at slå stort set alle ligarekorder for sin unge alder, skiftede i januar 2019 til de sydtyske mastodonter. Her var det forventet, at den unge amerikaner først skulle bruge et stykke tid på at tilvænne sig tempoet i den bedste tyske række, men under Hansi Flicks ledelse blev Davies på bare få måneder i efteråret 2019 gjort til en af de bærende kræfter i Bayerns start 11’er.

Men det er ikke kun på banen, at Davies tager store skridt for tiden. Med hans iøjnefaldende baggrund som afrikansk flygtning og opvækst i Canada – et land med relativt få fodboldtraditioner – er fænomenet Davies blevet en yndet historie blandt alverdens fodboldmedier. Det seneste år har Davies derfor også formået at udnytte den store opmærksomhed til at blive et ikon og forbillede på diverse sociale medier i samarbejde med kæresten Jordyn Huitema, der ligeledes er canadisk landsholdsspiller og fodboldstjerne.

 

 1. Jadon Sancho, 20 år, Borussia Dortmund (1)

Sidste års sikre førsteplads på denne liste. Dengang heftigt rygtet tilbage til England og Manchester United. Måske havde det også været det rigtige valg for Sancho set i bakspejlets (utilgivelige) lys? I dette efterår har Sancho i hvert fald ikke helt vist samme takter som i forrige på et ungt Dortmund mandskab hvor kollegerne Reyna, Moukoko og især Haaland, løber med mange af overskrifterne.

Når alt det er sagt, er der selvfølgelig ingen tvivl om Sanchos helt unikke talent, som en af ligaens klart hurtigste og ikke mindst driblestærke og kreative spillere. Når vi dernæst kigger på hans statistik med 40 mål i 119 kampe for Dortmund i en alder af bare 20 år, så er der vist ingen tvivl om, at her er en spiller vi vil se meget mere til i de kommende år. For hvis det niveau han viser for tiden er hans bund niveau, jamen så er der ingen tvivl om, at her er en spiller med helt enormt potentiale og en stor fremtid foran sig.

 

 1. Youssoufa Moukoko, 16 år, Borussia Dortmund (-)

Havde med stor sandsynlighed været listens klare etter, var den udelukkende baseret på rå potentiale. Men Youssoufa Moukoko, har af gode grunde ikke haft nok tid til at kunne vise sit værd på øverste niveau – han har simpelthen været for ung! Først i dette efterår fyldte han 16 år, og han blev således gammel nok til at spille professionel fodbold ifølge det tyske fodboldforbund (DFB).

Inden da nåede Moukoko at slå en masse rekorder på ungdomsniveau, og siden sin Bundesligadebut har den unge himmelstormer kun fortsat de lovende takter. I det sene efterår blev Moukoko både Bundesligaens yngste debutant (i en alder af 16 år og én dag) og yngste målscorer nogensinde, da han scorede i et opgør mod Union Berlin.

Hvis Götze tilbage i starten af 00’erne blev kaldt Tysklands ”Jahrhunderttalent”, så må Moukoko uden tvivl være nutidens ditto. Spørgsmålet er nu, hvorvidt Moukoko reelt formår at indfri de store forventninger og bliver en af verdens største fodboldspillere på sigt. Konklusion: Skal man pege på én spiller på listen, som vi nok forventer tager store spring opad i de kommende år, så må det uden være kæmpetalentet Moukoko.

 

 1. Florian Wirtz, 17 år, Bayer Leverkusen (-)

Leverkusens Florian Wirtz var indtil Moukokos debut, den daværende yngste Bundesliga-målscorer, efter at han fik debut i en kamp mod Werder Bremen tilbage i maj 2020 i en alder af bare 17 år og 15 dage og kort tid efter scorede mod Bayern München. Sidenhen har han bare lagt på i sit spil, og han har brugt sommerpausen på at spille sig ind som sikker mand i start 11’eren hos Die Werkself.

En fremragende Leverkusen-arvtager fra sidste års nummer to på denne liste, Kai Havertz, der i mellemtiden er rykket til England. Ligesom Havertz er Wirtz bedst i rummet mellem midtbane og angrebet, men med seks mål og seks assist i 28 kampe, er det ikke usandsynligt, at Wirtz med tiden rykkes fra midtbanen og frem som hængende 9’er i angrebet – ligesom Havertz blev det i sin tid.

 

 1. Giovanni Reyna, 18 år, Borussia Dortmund (-)

Hvis der er noget, som kan holde Youssoufa Moukoko lidt tilbage i sin udvikling, så skulle det da lige være mangel på spilletid grundet den store konkurrence fra Dortmunds utrolig brede trup af sultne angrebstalenter. Af dem alle er Giovanni Reyna måske den, der har taget de største skridt i denne sæson.

Da vi skrev listen for et år siden, havde Reyna kun lige nået at få hans Bundesligadebut, og han var derfor ikke på listen. I dag er han et af Ruhr-klubbens farligste offensive våben. Fra at være en yndet indskifter i de døende minutter i sidste sæson, har Reyna i denne sæson formået at spille sig ind i start 11’eren med stor betydning for Dortmunds spil. En oplagt afløser, som allerede nu er kørt i stilling til en stor rolle på holdet, når Sancho en gang måtte forlade Dortmund til fordel for en større adresse.

Den unge amerikaner, der i øjeblikket tager enorme skridt i sin udvikling, kommer oprindeligt fra New York og er søn af en af USA’s bedste fodboldspillere gennem tiden, Claudio Reyna. Reyna senior spillede foruden en lang årrække i Premier League, også i en periode for skotske Glasgow Rangers sammen med den hollandske landsholdskaptajn Giovanni van Bronckhorst. Giovanni Reyna er eftersigende opkaldt efter netop Van Bronckhorst, og han skal derfor forsøge at følge i fodsporerne på den tidligere Barcelona-profil, foruden to forældre der begge var amerikanske landsholdsspillere. Umiddelbart store sko at skulle udfylde for en meget ung mand, men for nuværende gør han det på flotteste vis.

 

 1. Jude Bellingham, 17 år, Borussia Dortmund (-)

At Jude Bellingham blot rammer denne liste som nummer 7, må siges at være en kæmpe cadeau til Dortmund for at være europæisk frontløber på talentudvikling. Bellingham var i sidste sæson det ubestridt største og mest omdiskuterede talent i engelsk fodbold. At han vælger Bundesligaen frem for Premier League understreger en tendens de senere år, hvor flere britiske spillere foretrækker spilletid og udviklingsmuligheder i Tyskland frem for penge og prestige i hjemlandet.

Det er nærmest helt utroligt, at en fast mand hos topholdet Dortmund og listens nummer syv overgås af hele fire holdkammerater her på listen, men Dortmund er på alle måder førende i forhold til at give unge talenter førsteholdsdebut – i Tyskland såvel som i resten af Europa.

Jude Bellingham har spillet relativt fast på Dortmunds midtbane i efteråret, og således i perioder været med til at fortrænge Thomas Delaney til enten bænken eller forsvaret. Ikke dårligt af en nytilkommen 17-årig fra Birmingham City i The Championship.

Fun facts: Bellingham nåede kun at spille 41 kampe og score fire mål i Englands næstbedste række. Dette tiltrods gjorde den unge englænder så stort et indtryk, at barndomsklubben Birmingham City allerede har valgt at gøre ham den ære at frede hans rygnummer 22 for fremtiden.

I sin sidste kamp for Birmingham spillede de mod Derby County, der havde en aldrende Wayne Rooney på holdet. Rooney var på daværende tidspunkt mere end dobbelt så gammel som sin modstander Bellingham.

 

 1. Jamal Musiala, 17 år, Bayern München (-)

Den bare 17-årige Jamal Musiala har gjort kometkarriere hos de tyske mestre med indsats i hele 12 ligakampe (foruden tre i Champions League og to pokalkampe) og tre mål til følge. Den unge offensivspiller, der er født i Stuttgart, har dobbelt statsborgerskab, hvorfor han for nuværende repræsenterer det engelske u21-landshold, efter at have boet i London siden han var 7 år gammel. Hans fodboldopvækst fik han hos Chelsea FC.

Musiala er den yngste debutant for Bayern München, efter at han blev indskiftet i en kamp mod Freiburg i sommer. Bare få måneder skulle der gå, før han igen slog klubrekorder, da han blev Bayern Münchens yngste målscorer nogensinde, da han scorede i 8-0 nedsablingen af Schalke tilbage i september. Han har et flot løb med bolden og virker meget moden i sit spil trods sin unge alder.

 

 1. Ryan Sessegnon, 20 år, Hoffenheim (-)

Ryan Sessegnon slog igennem i Fulham helt tilbage i 2017/18-sæsonen, hvor han i en alder af bare 16 år fik debut i The Championship. Her blev han den yngste målscorer i rækken nogensinde, og han kronede desuden sæsonen af med at blive kåret til ligaens bedste spiller.

Fulham rykkede op, og Sessegnon spillede dernæst 35 kampe som fast spiller i Premier League, hvorefter stort set alle Premier League-konkurrenterne stod i kø for at få fingrene i det store talent fra Vestlondon. Vinderne i det spil blev Tottenham fra den anden ende af byen, som rendte med den unge spillers underskrift, men Sessegnon blev taberen, da spilletiden efterfølgende udeblev.

I sommeren 2020 var det derfor oplagt, at Sessegnon søgte videre for at kunne genstarte karrieren og finde fast spilletid. Destinationen blev Hoffenheim på en lejekontrakt, og succesen fulgte straks. Robert Skov er blevet fortrængt fra venstrebackpladsen, fordi Sessegnon har sat sig tungt på pladsen med to mål og to assist i 11 kampe.

Umiddelbart virker Sessegnon for dyr til Hoffenheim på den lange bane, men skulle han alligevel vælge at blive i Tyskland til næste år, så er det bestemt en spiller vi vil se meget frem til at følge i Bundesligaen fremadrettet.

 

 1. Joshua Sargent, 20 år, Werder Bremen (10)

Den amerikanske angriber Sargent bliver, ligesom sidste år, hængende på en 10’ende plads i udkanten af denne liste. Meget lig hans hold Bremen, der igen i år hænger i, lige over nedrykningsstregen.

Når alt kommer til sin ret, skal det dog siges, at dette ikke nødvendigvis skyldes Sargents fodboldspil. Den unge amerikaner med de ikoniske, røde krøller, har endnu en gang lagt på i sit spil, og dermed gjort sig selv til en fast mand på holdkortet hos de grønblusede.

Der er bare ét problem: målene. Til trods for fast spilletid, har Sargent kun formået at score tre mål i denne sæson, hvoraf to faldt i pokalturneringen. Hvis Sargent skal få sit endelige gennembrud, er det derfor spørgsmålet, om ikke han bør søge videre til en anden adresse for endelig at kunne finde målnæsen og selvtilliden som angriber. Werder mangler en målfarlig angriber og Sargent et hold med selvtillid og succes. Spørgsmålet er derfor, om det nogensinde bliver et godt match med Bremen?

 

 1. Tanguy Nianzou Kouassi, 18 år, Bayern München (-)

Franske Nianzou Kouassi er et af de nye ansigter i Bayern-truppen denne sæson. Det unge forsvarstalent var tilovers hos Champions League-finalisterne fra Paris Saint Germain, mens der var plads hos Bayern, der længe har døjet med forsvarskvaler. Kimmich spiller mest på midtbanen, og Alaba, der er blevet omskolet fra venstreback til centerforsvarer, rygtes videre til sommer. Hernandez er ofte skadet, og Boateng er langt fra tidligere tiders niveau og står med kontraktudløb til sommer.

Kun Pavard og Davies spiller fast på hver sin back, men midterforsvaret er der stadig mange spørgsmålstegn omkring, efter at de har lukket hele 25 mål ind i ligaen indtil videre – flest af alle i top seks. Lige nu rækker det for de forsvarende mestre, men kun fordi de har verdens bedste fodboldspiller, Lewandowski, i offensiven, der tilsvarende scorer absurd mange mål.

Der er ingen tvivl om, at sportschef Hasan Salihamidzic har fokus på defensiven i indeværende transfervindue, og skulle førnævnte Alaba eller Boateng skifte, er det ikke helt usandsynligt, at vi vil se Flick give mere spilletid til unge Nianzou Kouassi.

Franskmanden har kun fået spilletid i en enkelt kamp i denne sæson, men med hans CV på diverse franske ungdomslandshold samt to mål i seks kampe for PSG i forrige sæson, så er der ingen tvivl om, at her er en mand for fremtiden. Flick har tidligere taget chancer med unge spillere – Davies, Musiala eller Zirkzee som de bedste eksempler – og skulle han igen sætte sin lid til en af de unge, så vil Nianzou Kouassi bestemt være værd at holde øje med.

 

 • Joshua Zirkzee, 19 år, Bayern München (8)

Sidste års store joker på denne liste, der med iøjnefaldende to mål på bare seks minutters spilletid i december 2019 sneg sig ind på listen i sidste øjeblik. Meget er dog hændt siden for det unge hollandske angrebstalent, der for nuværende repræsenterer Bayerns andethold i den tredje bedste række.

Når han alligevel formår at klemme sig ind igen i år på denne liste, så skyldes det, at hans reserveholdskarriere med alt sandsynlighed bliver en kortvarig overgangsperiode, mens han forhandler en kontrakt eller lejeaftale på plads med et andet hold. Adi Hütters frankfurtermandskab virkede længe som et oplagt bud, men siden da har Frankfurt hentet Luka Jovic tilbage fra Real Madrid, og det er dermed igen usikkert, hvor Zirkzees nærmeste fremtid ligger.

Se listen fra 2020 over de største talenter i Bundesligaen

Boblere

Blandt de nævneværdige boblere, som lige præcis ikke nåede listen i år, skal især nævnes en række unge drenge hos Schalke 04. Den økonomisk nødstedte klub har svært ved at bruge penge, hvorfor klubbens akademispillere får uventet meget spilletid på første holdet i denne sæson. Resultaterne har dog også været derefter, og derfor er klubbens eneste spiller fra listen sidste år, Rabbi Matondo (7), da også gledet ud. Den walisiske landsholdsspiller har desværre slet ikke fået tingene til at fungere i denne sæson, hvorfor han nu har taget konsekvensen og er skiftet til Stoke City på leje for resten af sæsonen.

Meget af det samme kan siges om de to tysk-tyrkiske spillere Ahmet Kutucu og Ozan Kabak, der begge spillede en vigtig rolle for Schalke i forrige sæson men nu glimre ved sit fravær i indeværende. I stedet for Kutucu har andre unge angribere taget over, såsom Can Bozdogan og Matthew Hoppe.

Sidstnævnte Hoppe spillede en helt fantastisk kamp i 15. spillerunde mod Hoffenheim. Her scorede den 19-årige amerikaner et vaskeægte hattrick, således at Schalke med en 4-0 sejr lige præcis undgik at tangere Tasmania Berlins rekord for flest Bundesligakampe i streg uden sejr. Alle tre mål iskoldt afsluttet – to med lob over en fremadstormende Oliver Baumann og det sidste med en fræk dribling uden om den høje Hoffenheim målvogter. For at komme på denne liste skal man dog præstere godt over en længere periode, men Hoppe er bestemt en joker til næst års liste, skulle Schalke formå at redde sig i Bundesligaen.

En der glimter ved sit fravær er RB Leipzigs Dominik Szoboszlai, der blev hentet til denne vinter fra søsterklubben Red Bull Salzburg. Ungaren er et kampe talent, som de med rette har store forventinger til i Leipzig, da han kan dække flere positioner på midten af banen, men han har endnu ikke spillet for sin nye klub, og derfor kan vi ikke have ham på listen, selvom han med noget nær garanti er højt placeret på næste års liste over Bundesligaens største talenter.

Af andre relevante navne bør nævnes Real Madrid talentet Reinier, der spiller på leje i Dortmund men endnu mangler fast spilletid og ikke har grebet chancen. Det samme gælder hans brasilianske landsmand Paulinho i Leverkusen, der stadig har sine første spilleminutter til gode i denne sæson grundet en drilsk knæskade.1. FC Kölns venstreback Noah Katterbach gjorde et stort indtryk i sidste forår, da han fik debut som 18-årig, men han kæmper stadig for at blive fastmand hos bukkene fra Rhinen, selvom han vandt prisen som det største tyske talent i sommer.

Bayern München har en del spillere på listen, men den lejede Tiago Dantas samt amerikanske Chris Richards, der allerede har fået sin debut for førsteholdet er også værd at nævne.

Sidst men ikke mindst bør vi nævne det franske forsvarstalent Maxence Lacroix i Wolfsburg, der er ved at spille sig varm hos folkevognsklubben og den tyske ungdomslandsholdspiller Lazard Samardzic, der lidt overraskende har fået spilletid i hele fire kampe for RB Leipzig, efter sit sommerskifte fra Hertha Berlin.

You may also like
Optakt, højdepunkter, FC Köln, Bayern München
Optakt: FC Köln – Bayern München: Kriseramte Köln får besøg af vanvittige Kane
Champions League finalen 2013, Borussia Dortmund, Bayern München, Højdepunkter, mål, Borussia Dortmund og Bayern München
Optakt: Dortmund – Bayern München: Får Dortmund endelig en sejr mod Bayern München?
Fodboldcitat, ejerforholdene
Da klassefjenderne mødtes for første gang – historien om kampene mellem Dynamo Dresden og Bayern München
Borussia Dortmund, BVB, Investorer, spilletidspunkter, optakt
Optakt: Borussia Dortmund – Werder Bremen: Dortmund jagter førstepladsen