bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > De kontraktfrie spillere – hvad sker der med Alaba, Boateng, Draxler og Frederik Sørensen?
De kontraktfrie spillere, David Alaba, Frederik Sørensen, Julian Draxler

De spillere der har kontraktudløb til sommer kan allerede nu forhandle med andre klubber, og det er et par prominente navne, der kan forlade deres klubber helt gratis. Vi ser nærmere på, hvad der skal ske med kontraktfrie spillere som David Alaba, Jérôme Boateng, Julian Draxler, Nils Petersen og selvfølgelig Frederik Sørensen.

 

David Alaba, Bayern München
Østrigeren har været i klubben siden 2008, men alt tyder på, at det er forbi i Bayern München efter 13 imponerende år til sommer. Bayern München har tilsyneladende opgivet at forlænge aftalen med Alabas “pengegriske” agent, og kontraktforhandlingerne har udviklet sig til lidt af en saga, hvor der er blevet kastet med mudder fra begge lejre. David Alaba har i denne sæson haft et mindre formdyk, efter han ellers udviklede sig til at være en af verdens allerbedste midtstoppere i løbet af sidste sæson, men med sit fortsat høje niveau, sin alsidighed og sine 28 år er han stadig interessant for de fleste af de store klubber. Real Madrid har længe været rygtet interesseret i Alaba, men på det seneste er særligt Liverpool også begyndt at byde sig til.

Hvor spiller David Alaba i næste sæson? Real Madrid

 

 

Jérôme Boateng, Bayern München
Endnu en midterforsvarer hos Bayern München med en imponerende historie bag sig. Boateng har været i klubben siden sommeren 2011, hvor han kom til fra Manchester City, og han har i de fleste af de sæsoner været den absolutte leder i defensiven. Formen er ikke, hvad den har været, men under Hansi Flick har Boateng fundet et højt, stabilt niveau, og hvis Alaba som ventet forlader sydtyskerne, kunne det give mening at forlænge med Boateng for yderligere en sæson eller to. I november var der godt nok historier i BILD om, at Bayern ikke ville beholde Boateng, men udover de obligatoriske MLS-rygter, er der ikke for alvor nogle klubber, der bliver nævnt som seriøse kandidater til Boateng. På det seneste er Arsenal, dog blevet nævnt i diverse medier.

Hvor spiller Jérôme Boateng i næste sæson? Bayern München

 

Javi Martínez, Bayern München
Bundesligaens dyreste spiller, da han blev hentet til i 2012, og han leverede straks varen. En institution i Bayern, men skader har gjort, at første sæson, og særligt Champions League kampene mod Barcelona, også blev det personlige højdepunkt. Det var forventet, at han ville forlade klubben i sommer, men Bayern München valgte at holde ham, da barndomsklubben Athletic ikke var klar til at smide det beløb, som Bayern krævede. Til sommer er han så fri, og som så mange andre fra Baskerlandet går turen med al sandsynlighed hjem igen. Bør stadig have et par gode sæsoner i sig, men det bliver ikke for Bayern München.

Hvor spiller Javi Martínez i næste sæson? Athletic Club

 

 

Robin Quaison, Mainz 05
Svenskeren var en oplevelse i sidste sæson, men denne sæson har han, akkurat som resten af Mainz-holdet, ikke ramt niveau og har blot scoret to gange og lavet to oplæg i 15 kampe. Til sommer er han fri, og hvis ikke Bo Svensson får Mainz væk fra sidstepladsen i ligaen, skal han videre. Han kan meget vel bruge et godt EM som en affyringsrampe til at lancere sit næste store skifte. Quaison har i flere omgange været nævnt som en mulighed hos Burnley, der dog ikke har bekræftet de historier, snart tværtimod. Det kan sagtens tænkes, at vi skal langt hen på sæsonen og måske endda også efter EM, før vi kender Quaisons nye klub, men Premier League er et godt bud på en ny liga.

Hvor spiller Robin Quaison i næste sæson? Burnley

 

 

Rani Khedira, Augsburg
Har tidligere har været rygtet til blandt andre Brøndby IF. Det skifte er dog ikke aktuelt, for dertil er Khedira for dygtig en spiller. Han har udviklet sig væsentligt, siden han kom til fra RB Leipzig i 2017, og hos Augsburg vil de ganske givet gerne forlænge med ham. Ligesom storebror Sami er Rani oprindeligt fra Stuttgart, og med tanke på hvordan Thomas Hitzlsperger og Sven Mislintat er ved at bygge et nyt lokalt hold op genetablere Stuttgart som Tysklands største talentfabrik, så kan et skifte tilbage til hjembyen måske komme på tale, selvom der her og nu ikke er de store rygter, der bakker op om den tese.
Hvor spiller Ranni Khedira i næste sæson?
Augsburg

 

 

Nils Petersen, Freiburg
Gode, gamle Nils Petersen runder til sommer seks år i Freiburg, hvor han er blevet en klublegende. Han ryger fra tid til anden ind og ud af holdet, men selvom mange kampe efterhånden er som indskifter, har han fået spilletid i samtlige 15 kampe i Bundesligasæsonen med fem mål til følge. Medmindre der kommer et eksotisk bud uden for Europa, så er det svært at se, at Freiburg og Nils Petersen ikke skulle kunne komme frem til den konklusion, at de har det bedst i hinandens selskab.

Hvor spiller Nils Petersen i næste sæson? Freiburg

 

 

Yunus Malli, Wolfsburg
Tyrkisk landsholdsspiller, der særligt i tiden i Mainz udviklede sig til en Bundesligaprofil. Det store skifte blev dog udskudt i flere omgange, og først senere – nok også for sent – kom han til Wolfsburg, hvor han aldrig slog til. Var udlejet til Union Berlin i seneste sæson, men er nu tilbage i Wolfsburg, hvor han dog ikke får spilletid. Det er et farvel til sommer, og på rygteplan er et par tyrkiske klubber blevet nævnt.

Hvor spiller Yunus Malli i næste sæson? Trabzonspor

 

 

Aleksandar Dragovic, Bayer Leverkusen
Leverkusen betalte hele 21 millioner euro for Dragovic tilbage i 2016, da de købte ham hos Dynamo Kiev. De penge har han aldrig været værd, men han har udviklet sig til at være en fin breddespiller for Peter Bosz’ mandskab. Leverkusen meldes dog tæt på at hente Manchester Uniteds Fosu-Mensah, og selvom begge Bender-brødre indstiller karrieren til sommer, så ligner det et farvel til Dragovic. Der er dog ikke de store rygter om nye klubber, hvor et rygte fra december måned, der sender ham til Røde Stjerne, er det mest realistiske indtil videre.

Hvor spiller Aleksandar Dragovic i næste sæson? Røde Stjerne

 

 

Felix Passlack, Borussia Dortmund
Skulle have været ud af vagten i sommer, men ingen bed på krogen, og i stedet fik Passlack lov at blive. Den tidligere U19-anfører har aldrig bidt sig fast på holdet, og han har ikke kunne udvikle sig til den profil, som det var ventet, han ville blive. Der er for mange spillere foran ham i køen til spilletid, og efter flere lejemål ligner det et endegyldigt farvel til BVB denne sommer. Holland kan vise sig som en mulighed igen, men ellers er det nok primært Bundesligaklubber i den lavere ende af tabellen, der er aktuelle.

Hvor spiller Felix Passlack i næste sæson? FC Köln

 

Frederik Sørensen, 1 FC Köln
Det er sket meget, siden Frederik Sørensen var fast mand på rundens hold i de store tyske dagblade, og det endelig lykkedes for ham at komme ind omkring landsholdet. De seneste sæsoner har han ikke haft nogen rolle at spille i Köln, og det er faktisk lidt overraskende, at han har været der så længe, da et farvel næsten blev meldt ud offentligt for år tilbage. Men nu er det slut. Det må det ganske enkelt være. Senest er Frederik Sørensen blevet sendt ned for at træne med reserverne, og hvis ikke allerede der sker noget nu her i januar, så er han væk til sommer. Tyske medier bragte FC København i spil som ny klub, og selvom rygterne er gået lidt i sig selv igen, så er et skifte hjem til Danmark måske ikke helt utænkeligt?

Hvor spiller Frederik Sørensen i næste sæson? FC København

Update: Frederik Sørensen er skiftet til Pescara i Italien

 

 

Julian Draxler, PSG
Set med tyske øjne er det også interessant at se, hvad der skal ske med Julian Draxler, der har kontraktudløb hos PSG denne sommer. Han har egentlig fået fint med spilletid i sin tid hos de franske mestre, men han har aldrig været en nøglespiller for klubben, og det kunne godt være, det var tid til at komme videre for Draxler. Der er mange Schalke-fans, der gerne ser ham retur, men med hans løn, klubbens økonomi og derudover sportslige situation, så er det utænkeligt. Tyskland er dog ikke helt udelukket, og Hertha BSC er flere gange blevet nævnt som en mulighed. Det kræver dog, at de rent sportsligt kan lokke med et mere interessant projekt end en plads i midten af tabellen. Han ville passe godt ind i Leverkusen, men han vil sprænge lønloftet, og derfor bevæger vi os videre til RB Leipzig, der sagtens kunne bruge en spiller som ham. Der er ganske givet også klubber i de fleste andre europæiske topligaer, der kunne bruge Draxler, så hans fremtid er meget åben.

Hvor spiller Julian Draxler i næste sæson? RB Leipzig

 

Sami Khedira

Der har efterhånden været stille omkring Sami Khedira i flere år. Han er fortsat på kontrakt i Juventus, men han har ikke spillet for de italienske mestre siden juni sidste år. Han fylder 34 år til april, men engelske medier har travlt med at sende ham til Everton, hvor han i givet fald kunne blive genforenet med Carlo Ancelotti, som han havde i Real Madrid. Det kan selvfølgelig sagtens ske, men ellers kunne man også forestille sig, at hans flotte udenlandskarriere slutter denne sommer. VfB Stuttgart er i gang med at bygge noget interessant op, hvor de har haft succes med at hente rutinerede profiler, som eksempelvis Gonzalo Castro, til at støtte de unge, og hvis ellers Sami Khedira kunne være tændt på den idé, kunne det være et oplagt match.

Hvor spiller Sami Khedira i næste sæson? VfB Stuttgart

Update: Sami Khedira er skiftet tul Hertha BSC

Øvrige kontraktfrie spillere i juni 2021: Marcel Schmelzer (Borussia Dortmund), Yannick Gerhardt (Wolfsburg), Jetro Willems (Eintracht Frankfurt), Eric Maxim Choupo-Moting (Bayern München), Alessandro Schöpf (Schalke 04), Levin Özunali (Mainz), Julian Baumgartlinger (Bayer Leverkusen), Daniel Didavi (VfB Stuttgart, Nabil Bentaleb (Schalke 04)

 

Foto: www.createformation.com

 

You may also like
Quiz: De dyreste tyske handler nogensinde
Dortmund bekræfter: Jadon Sancho skifter til Manchester United
Marvin Schwäbe på plads i 1. FC Köln
Den tyske rygtebørs: Jadon Sancho til United, mens både Liverpool og Tottenham kigger mod Gladbach