bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Guide: Fodboldrejse til Mainz 05

Guide: Fodboldrejse til Mainz 05

Navn: Opel Arena

 Kapacitet: 34.034

 Åbnet: 2011

 Hjemmehold: Mainz 05

 

Rejse og billetter:
Rent geografisk er vi næsten nede omkring Luxembourg, så hvis du kun skal af sted for en enkelt kamp, så er det en lang biltur at begive sig ud på. Heldigvis ligger byen Mainz kun en god halv times tid i tog fra Frankfurt, hvor der er fine flyforbindelser til fornuftige priser.

Stadion er ikke blandt de største, men tilskuertallene har i et par år været dalene, så medmindre Bayern München eller Borussia Dortmund kommer på besøg, er det ikke videre svært at få billetter til kampene. Du kan bestille direkte på Mainz’ egen hjemmeside eller ved at ringe på telefon +49 (0) 6131 375500.

Hjemmeholdets fans holder til på den nordvestlige del af stadion, mens de gæstende fans står i det sydøstlige hjørne.

 

Hjemmeholdet:
Jürgen Klopp, Thomas Tuchel og Bo Svensson. Mainz spillede indtil begyndelsen af dette årtusinde ikke nogen stor rolle i tysk fodbold, men de har sidenhen udviklet sig til en klub, der tør satse på unge, uprøvede trænere, og hvor i hvert fald to af de tre nævnte er blevet nogle af de største trænere i europæisk fodbold.

Mainz var efter anden verdenskrig en konstant del af det bedste selskab i Tyskland, men da Bundesligaen blev stiftet i 1963, fik de ikke en plads, og en større deroute blev indledt. Økonomiske problemer betød, at klubben faldt helt ned i amatørrækkerne, og i 1982 vandt de faktisk amatørmesterskabet i Tyskland.

I 90’erne vendte Mainz med en ny ledelse tilbage til 2. Bundesligaen, men i mange år havde de svært ved at tage det sidste skridt op til Bundesligaen. Oprykningen glippede altid til sidst, men det lykkedes endelig i 2003/04 sæsonen, da de med rekordlave 54 point sikrede sig en plads i Bundesligaen. Jürgen Klopp, der var blevet træner et par år forinden efter 11 år som spiller i klubben, var manden, der sikrede oprykningen. Med Klopp kvalificerede sig de sig også til Uefa Cuppen i 2006 via Fair Play turneringen, men de rykkede ud af Bundesligaen igen i 2007.

Mainz vendte dog allerede tilbage i 2009, og siden da har de været en fast bestanddel af Bundesligaen. Under Thomas Tuchel var de et midterhold og i nogle år endda et subtophold, men siden Tuchels afgang har de haft det svært, og de er som oftest sluttet i bunden af tabellen.

 

På kampdagen:
Du vil gerne ind på stadion i god tid, men der er ingen grund til at tage ud til Opel Arena flere timer før kampstart, da den bedste pre-match stemning er inde i byen, også selvom der faktisk ligger en kneipe på stadion i det nordvestlige hjørne.

Domsgickel (Grebenstraße 16)er en skøn fodboldbar at indlede din dag med, og hvis du skal have stillet sulten, kan du bestille pizzaer opkaldt efter Mainz’ spillere.

Porter House Irish Pub (Große Langgasse 4) og Zum Heringsbrunnen (Heringsbrunnengasse 1) er ligeledes beværtninger inde i i centrum, hvor der som regel plejer at være en del feststemte tilhængere, og hvis Bayern München kommer på besøg, og du holder med de røde fra syd, så er baren Bavaria det naturlige mødested. HSV-fans kan med fordele drage mod Einstein, mens Schalke-fans kan mødes på Rhabanus-Eck.

Når du skal ud på stadion, så kører der shuttlebusser fra hovedbanegården, og som alle andre steder i Tyskland gælder din kampbillet også til offentlig transport fra fem timer før kampstart og resten af dagen. Alternativt kan du også hoppe på både bus nummer 68 og 69 og stå af på Ackermann Weg, der er tætteste stop på stadion.

Inde på stadion kan du i tilfælde af en Mainz-scoring se frem til karnevalssangen Narrhallamarsch, der spilles efter hvert mål til hjemmeholdet.

 

Seværdigheder:

Mainz har fået sit navn efter floden Main, der løber igennem byen, og det er faktisk en ganske smuk by, der er den hjemsted for Johann Gutenberg, der som bekendt opfandt bogtrykkerkunsten. Han er selvfølgelig æret med en statue, en park og et museum i byen, men ellers er det mest af alt et par katedraler, som byen kan byde på. Dog skal det nævnes, at hvis du er besøger Mainz i karnevalssæsonen, så er det byen med det tredjestørste karneval efter Köln og Düsseldorf.

Men da Frankfurt med tog ikke ligger langt væk, anbefaler vi, at du i årets andre uger slår lejer her, når du drager på fodboldrejse. Frankfurt er Tysklands femtestørste by, og det er Europas finanscentrum.

I Frankfurt kan du hoppe på byens berømte sporvogn ”Ebbelwei-Express”, hvor du kører gennem byen, lytter til musik og drikker egnens nationaldrik i form af æblevin. Er du mere til transport på vand, så tag på bådtur og se blandt andet den imponerende skyline.

For dem der bare vil slappe af er ”Mainufer” et godt bud. Her kan du nyde de grønne arealer, vandet og/eller en af de mange barer i området.

Læs flere guides til din næste Bundesligarejse 

Foto: www.mainz05.de

You may also like
Das Wunder vom Wildpark – Det glemte storhold fra Karlsruhe
Arminia Bielefeld, rejse, fodboldsrejse, fodboldweekend
Spilletidspunkter fastlagt frem til runde 18 i 1. og 2. Bundesliga 
Bundesliga, Bundesligatrøjerne
Historien bag de tyske klubnavne – Borussia, SV og eV. Hvad betyder forkortelserne?
Fodboldcitat, ejerforholdene
Da klassefjenderne mødtes for første gang – historien om kampene mellem Dynamo Dresden og Bayern München