bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Bo Svensson præsenteres tirsdag som ny træner i Mainz

Bo Svensson præsenteres tirsdag som ny træner i Mainz

Bo Svensson, Mainz 05, podcast

Rygterne har svirret længe, og nu bliver det så endelig snart officielt. Danske Bo Svensson bliver ny cheftræner i Mainz 05.

Mainz skilte sig inden jul af med træner Jan-Moritz Lichte, der kun fik tre måneder på posten, efter han overtog rollen fra Achim Beierlorzer tilbage i september.
Siden er jagten gået ind på at finde en ny cheftræner, og her har danske Bo Svensson, der har en fortid som spiller i klubben, længe været nævnt som den absolut ønskekandidat.

Bo Svensson arbejdede i flere år som ungdomstræner i klubben, men han valgte i 2019 at skifte til den østrigske klub FC Liefering, der er rugeklub for Red Bull Salzburg. En handel som østrigerne dengang betalte imponerende 1,5 millioner euro for.

Bo Svensson blev tidligere på året også sat i forbindelse med jobbet som træner i FC København efter fyringen af Ståle Solbakken, men nu ser det ud til, at det i stedet bliver i Bundesligaen, at den 41-årige dansker skal tage næste skridt i sin trænerkarriere.

Forud for Mainz’ kamp mod Bayern München, som blev tabt med 5-2, udtalte den nye sportsdirektør, Martin Schmidt, følgende, da han blev spurgt indtil trænerjagten.

”Vi har haft gode samtaler, kontrakterne er på plads, men der er endnu intet underskrevet. Vi præsenterer tirsdag en ny træner.”

Lidt kuriøst var det samme Martin Schmidt, der afløste Kasper Hjulmand på posten, da han blev fyret i Mainz tilbage i 2015.

Ifølge blandt andre kicker, så tager Bo Svensson sin assistent fra Liefering, Babak Keyhanfar med sig, når han som ventet tirsdag bliver præsenteret som ny træner i Bundesligaen. Han bliver dermed den blot femte dansker til at stå i spidsen for en Bundesligaklub efter Kasper Hjulmand, Morten Olsen, Frank Arnesen (Midlertidig træner i en enkelt kamp) og Søren Lerby.

Første opgave for Bo Svensson bliver hjemme mod Eintracht Frankfurt, hvor han skal forsøge at sikre sit hold point, så de kan komme væk fra 17. pladsen.

Foto: www.mainz05.de

You may also like
Højdepunkter, optakt, Bayern München, Borussia Dortmund, Optakt: Bayern – Dortmund
Optakt: Bayern München – Borussia Dortmund
Optakt, Bayern München, højdepunkter
DFL fastsætter kamptidspunkter for runde 27 – 30 i 1. og 2. Bundesliga
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til 22. runde i 2. Bundesliga: Nye trænere i Kaiserslautern og HSV
Champions League finalen 2013, Borussia Dortmund, Bayern München, Højdepunkter, mål, Borussia Dortmund og Bayern München
Optakt: Dortmund – Bayern München: Får Dortmund endelig en sejr mod Bayern München?