bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > (Midt)Ugens duel – Patrik Schick (Bayer Leverkusen) mod Erling Håland (Borussia Dortmund)

(Midt)Ugens duel – Patrik Schick (Bayer Leverkusen) mod Erling Håland (Borussia Dortmund)

Patrik Schick, Erling Håland, Ugens duel

Bundesligaen er allerede tilbage igen, når Bayer Leverkusen og Borussia Dortmund tørner sammen tirsdag aften. Det en en topkamp, hvor den farligste offensiv kan blive afgørende for kampens udfald, og derfor har vi set nærmere på de to klubbers frontangribere, Patrik Schick og Erling Håland.

Det er Bundesligaens nummer tre og fire, der mødes tirsdag aften, når Bayer Leverkusen tager imod Borussia Dortmund på hjemmebane. Begge klubber står noteret for 29 point efter 16 kampe, og derfor kan en sejr blive vigtig i forhold til at hænge fast i toppen.

Vores fokuspunkt er i denne at undersøge, hvilken angriber der kan få størst succes, når kampen bliver fløjtet i gang. Hos hjemmeholdet forventes det, at de har 24-årige Patrik Schick med for start.

Tjekken har i denne sæson spillet 12 Bundesliga-kampe og står bag fem scoringer. Her har Schick scoret alle sine mål i feltet, og det er derfor her, at han skal markeres tæt af Dortmunds defensiv.

Statistikken viser nemlig, at Schick er direkte ufarlig, når han befinder sig uden for feltet, da han blot har taget chancen på mål derfra fire ud af 23 gange.

Leverkusens tjekke er farligst inde i boksen, hvor det er hans venstre ben, som Dortmund-spillerne skal holde øje med. Schick har scoret fire gange med venstre, og en enkelt gang er han kommet på måltavlen takket være sit hovedstød.

Patrik Schick kommer i gennemsnit frem til 1.9 skud på mål per kamp, og det er væsentligt mindre end hans konkurrent hos gæsterne fra Dortmund. Erling Håland kommer nemlig frem til hele 3.6 chancer per kamp.

Nordmanden har generelt været farligere end Schick, da han allerede har scoret 12 mål efter 11 kampe. Men det er jo nærmest også en garanti, når det omhandler Håland. Bundesligaens største talent. Han holder sig dog også til sit venstre ben, da han har scoret ti ud af 12 mål med venstreskøjten.

Det er de færreste, der ville vælge Schick til fordel for Håland, men tjekken er faktisk bedre end nordmanden på et område, nemlig luftspillet. I denne sæson har Schick vundet 2.9 luftdueller per kamp i modsætning til Hålands 2.2.

Det skyldes dog også, at Patrik Schick bliver brugt i flere situationer som targetman i forhold til Erling Håland. Hele 79 dueller i luftrummet har Schick haft, hvor han har vundet 35 og tabt 44.

Vigtigt for begge mandskaber er, at deres angriber kan holde fast på bolden og dermed undgå at sætte en omstilling i gang for modstanderholdet. Her skal Schick hæve sit niveau gevaldigt, da han har mistet bolden mange gange i denne sæson.

26 gange har Patrik Schick tabt boldbesiddelsen grundet dårlig kontrol, og ni gange har han tabt bolden i en duel med en modstander. Dermed ser det ud til, at Erling Håland er fysisk stærkere end sin konkurrent på dette område.

Håland har nemlig kun mistet bolden to gange i en duel med sin direkte oppasser og 14 gange grundet dårlig boldkontrol.

Patrik Schick går ind til kampen som underdog i duellen mod Erling Håland, som har været utrolig farlig i denne sæson. Schick kan dog alligevel blive afgørende, hvis Bayer Leverkusen får udnyttet hans forcer i offensiven.

Ugens duel.
Statistik i Bundesligaen 2020/2021:

Patrik Schick:

Kampe: 12.
Mål: 5.
Skud på mål: 23 (1.9 per. kamp).
Vundne dueller i luften:  35 ud af 79 (2.9 per. kamp)

 

Erling Håland:

Kampe: 11.
Mål: 12.
Skud på mål: 40 (3.6 per. kamp).
Vundne dueller i luften:  11 ud af 24 (1.0 per. kamp)

Få spiltips til alle kampe i Bundesligaen hos SpilXperten

 

You may also like
St. Pauli, podcast
Podcast: Tyskland til VM, vidunderlige Leverkusen, nye problemer i Hertha og St. Pauli som spitzenreiter
Optakt, stadionguide, fodboldrejse
Optakt: Bayer 04 Leverkusen – FC Bayern München
Bundesligaens hurtigste spiller, Jacob Bruun Larsen, Alphonso Davies, Erlling Haaland
Bundesligaens hurtigste spiller 2021/22 – udskiftning i toppen og dansker på listen
Optakt, Højdepunkter, FC Augsburg, Dortmund
Højdepunkter: Borussia Dortmund – Augsburg 2-1