bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt – Werder Bremen: Er nedrykningskampen endelig forbi?

Optakt – Werder Bremen: Er nedrykningskampen endelig forbi?

Sidste sæson:

Nummer 8 i Bundesligaen.

Sidste sæson startede rædselsfuldt for Werder Bremen. Sæsonens første kamp var på Allianz Arena, hvor Werder blev sendt hjem med en sæk på 6-0 – et resultat som de endda slap nåddigt fra. Holdet fremstod i en håbløs forfatning, hvor intet hang sammen og forsvarsspillet var uforskammet ringe. De følgende tre kampe bød på tre nederlag, og dermed blev træner Viktor Skripnik fyret efter blot fire kampe. Ind kom i stedet Alexander Nouri fra U/23-holdet.

I den første under tid under Nouri haltede resultaterne dog stadigvæk, og ved vinterpausen lå Werder stadig i den tunge del af Bundesligaen og kunne ikke sige sig fri fra nedrykningskampen.

I løbet af sæsonen gik Nouri på kompromis med Werder-filosien om at stå højt fremme på banen og spille meget offensivt fodbold. I stedet stod holdet dybere og satsede i højere grad på omstillingsspillet. I januartransfervinduet var Thomas Delaney desuden kommet ind, mens Max Kruse sent i efteråret var blevet sin skade kvit. Det betød, at Nouri pludseligt havde fået to spillere ind, som fik stor betydning for den videre sæson.

Werder startede dog forårssæsonen samme stil som i efteråret. Fire nederlag og krisen syntes total. Men så tog noget ved Werder Bremen, som ikke tabte i de efterfølgende 11 kampe. Pludseligt var nedrykning ikke et længere et tema, og i Bremen talte man i stedet optimistisk om Europa League. De tre sidste kampe blev dog alle tabt, hvorfor et gensyn med Europa blev ved drømmen.

Transfers:

Mest bemærkelsesværdigt er det, at Werder over sommeren har sagt farvel til de to klubikoner Clemens Fritz og Claudio Pizarro. De vil begge blive savnet. Dog mest for deres rutine og betydning i omklædningsrummet; på banen var de langt fra blandt holdets bærende kræfter sidste sæson.

Derudover har stjernen Serge Gnabry, som ventet, forladt Bremen. Han udnyttede en klausul, og skiftede for 8 mil. € til Bayern München, som siden har lejet ham ud til Hoffenheim. På en fri transfer er Florian Grillitsch skiftet til netop Hoffenheim, mens venstrebacken Santiago Garcia er taget til Deportivo Toluca. Ligeledes på en fri transfer er trupspillere som Raphael Wolf og Melvyn Lorenzen skiftet til henholdsvis Düsselforf og ADO Den Haag. For et beskedent belød er Marnon Busch gået til Heidenheim, mens Lennart Thy, Leon Guwara og Laszlo Kleinheisler er lejet ud.

Da Felix Wiedwald er taget til Leeds United, er tjekkiske Jiri Pavlenka hentet ind som erstatning. Han kommer for 3 mio. € fra Slavia Prag. Ind er også kommet Ludwig Augustinsson fra F.C. København, mens Jerome Gondorf er hentet på en fri i Darmstadt. Angriberen Yuning Zhang er lejet i West Bromwich, mens midtbanetalentet Nicklas Schmidt er hentet op fra reserverne.

Werder virker dog ikke til at være færdige på transfermarkedet, hvor det forlyder, at de er ude efter en spidsangriber og en ledende skikkelse til midterforsvaret. Werder glippede Davie Selke, og mangler den rene 9’er, som kan give dem et alternativ på toppen. Derudover er midterforsvaret meget tyndt besat, specielt med tanke på Moisanders skade, som holder ham ude til en gang i oktober.

Styrket/svækket:

Svækket

Denne sæson:

Forudsat at Werder Bremen ikke får hentet en midterforsvar og en angriber ind, står holdet svækket i forhold til sidste år.

Truppen indeholder dog en række profiler, som giver Baumann god mulighed at kunne bygge et slagkraftigt mandskab op om. Det bliver nok ikke i denne sæson, at Werder vender tilbage til europæisk fodbold. I stedet skal sæsonen bruges til at lægge yderligere til på den fine sæsonafslutning. Der venter dem en sæson, hvor de højest sandsynlighed kommer til at ligge i den midterste del af ligaen, men de skal stadigvæk orientere sig mod nedrykningspladserne. De kommer med al sandsynlighed ikke i fare, men render de først ind i en dårlig stime, kan det blive en svær sæson.

De mister et stærkt offensivt kort i Serge Gnabry, som kunne afgøre kampene på egen hånd. Udover dette nederlag på transfermarkedet har Werder dog foreløbigt har tre store successer: De har kunne holde Kruse, Delaney og Junuzovic. Sidstnævnte er i øvrigt udnævnt som ny anfører efter Clemens Fritz’ afgang.

Defensiven er dog stadigvæk svag, og vi kommer nok til at se et par kampe med en Werder-defensiv som blamerer sig og lukker de 4-5 mål ind. Det bliver en stor test, hvordan de vil håndtere Moisanders skade i de første kampe. Nouri spiller helst en 3-5-2, men det bliver spændende om den finske stoppers fravær får ham til at sadle om i en fireback-kæde. Det er også et vigtig spørgsmål, om den nye målmand Pavlenka er i stand til at tage skridtet fra den bedste tjekkiske række til Bundesligaen.

Den centrale midtbane virker til gengæld stærk. Startendende har man de dynamiske spillere Junuzovic og Delaney, som lægger foran unge Maximillian Eggestein. Han brød igennem på sekseren i foråret, og virker som en spiller klubben kan bygge videre på. Med Gondorf og tilbagevendte Phillipp Bargfrede har man en god bredde.

På toppen kommer kontra-duoen Bartels og Kruse til at spille sammen, og det bliver vigtigt, at de fortsætter takterne fra sidste sæson. Deres betydning kan være forskellen på om Werder ender solidt placeret i den øverste halvdel, eller om man i stedet må kæmpe med i bunden.

Går Werder Bremen en sæson i møde, hvor de på intet tidspunkt tager del i nedrykningskampen, må det siges at være en succes. Alt derefter må betragtes som en bonus.

Bud på placering: 9-14

Bud på idealopstilling: 3-5-2

Pavlenka – Veljkovic, Sané, Moisander – Gebre Selassie, Delaney, Eggestein, Junuzovic, Augustinsson – Kruse, Bartels

Hold øje med – Johannes Eggestein

”JoJo”, som han kaldes, kan i denne sæson få sit gennembrud for klubben. Han er bror til midtbanespilleren Maximillian Eggestein og kommer fra klubbens egen ungdomsafdeling. Den 19-årige angriber kommer ikke til at være Nouris førstevalg i angrebet, men dette kan være sæsonen, hvor han bider sig fast i førsteholdstruppen. Hvor meget spilletid han vil få den kommende sæson er naturligvis også afhængig af, hvorvidt Baumann ender med at finde den rette angriber på transfermarkedet. Han er en stærk afslutter og har gjort sig bemærket i opstartsfasen, hvor han har fået en del spilletid og blandt andet har scoret mod Ajax og West Ham.

Werder-fansene har store forhåbningerne til angriberen, som lige nu gælder som en af de største tyske angrebstalenter. De håber at se ham bryde igennem på samme vis, som Selke gjorde det for få sæsonen siden.

Podcast: Interview med Thomas Delaney

Læs også: Guide: Fodboldrejse til Werder Bremen

You may also like
Kuttenfans, BVB
Optakt: Borussia Dortmund – Gladbach: Borussia-derby på Mittelklasse
Optakt, højdepunkter, FC Köln, Bayern München
Optakt: FC Köln – Bayern München: Kriseramte Köln får besøg af vanvittige Kane
Fortuna Düsseldorf, optakt, gratis, Fortuna für Alle
Optakt til runde 14 i 2. Bundesliga: Das Politisches Derby
2. Bundesliga, St. Pauli
Optakt til runde 13 i 2. Bundesliga – Stikker Hamburg-klubberne af?