bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt – FC Augsburg: Går endnu en svær sæson i møde

Optakt – FC Augsburg: Går endnu en svær sæson i møde

Sidste sæson:

Nummer 13 i Bundesligaen.

Efter flere succesrige år med Markus Weinzierl ved roret var tiden i sommeren 2016 inde til et trænerskifte i FC Augsburg. Weinzierl drog til Schalke, og ind kom Dirk Schuster fra Darmstadt. Den nye træner fastslog, at han ville forsøge at bygge videre på det spil, som havde gjort Die Függerstädter til et stabilt midterhold i Bundesligaen.

Det lykkedes ham aldrig, og i december, under et halvt år efter sin ansættelse, blev Dirk Schuster fyret. Dråben, der fik bægeret til at flyde over, var en stime på ni kampe med kun én enkelt sejr til følge. Schusters erstatning fandt man i egne rækker, og akademitræneren Manuel Baum blev gjort til ny cheftræner med to kampe tilbage af efterårssæsonen. Den kun 37-årige træner fik en glimrende start i sit nye job, da han hentede fire point i to svære kampe mod Borussia Mönchengladbach og Borussia Dortmund. Det medførte, at Augsburg overvintrede på 12. pladsen.

Med den nye træner ved roret var man optimistisk forud for forårssæsonen, men desværre for sydtyskerne blev den første halvdel af 2017 aldrig den succeshistorie, man havde håbet på. Holdets målræv Alfred Finnbogason var langtidsskadet, og intet gik sydtyskernes vej. Den 22. april tabte Augsburg med 3-1 til Frankfurt og kunne se tilbage på 13 kampe med sølle fire sejre. Die Függerstädter var i den grad en del af nedrykningskampen, og det var med stor nervøsitet, at de gik ind til de sidste fire kampe i sæsonen.

Heldigvis for Manuel Baums mandskab håndterede Augsburg det store pres, og med en livsvigtig 4-0-sejr over Hamborg og tre pointdelinger i de sidste kampe klarede sydtyskerne med nød og næppe frisag og sikrede sig en ny sæson i Bundesligaen.

Transfers:

Augsburg hører til nederst i den tyske fødekæde og må hvert transfervindue se sine bedste spillere skifte til konkurrerende klubber. Denne sommer har været ingen undtagelse. Den 23-årige midtbaneprofil Dominik Kohr skal fremover repræsentere Bayer Leverkusen, Augsburgs mangeårige anfører og højreback Paul Verhaegh er ny mand i Wolfsburg, og sidst, men ikke mindst, så forlader topscoreren fra sidste sæson Halil Altintop også klbben. Tyrkeren har efter fire gode år i Augsburg skrevet kontrakt med Slavia Prag. Derudover vinker FCA farvel til Marco Schuster, Albian Ajeti, Tim Matavz og Markus Feulner, men ingen af disse vil blive savnet.

Ind er kommet flere spændende navne. Den største sommersigning er indiskutabelt den østrigske landsholdsspiller Michael Gregoritsch, som i sidste sæson spillede 30 Bundesligakampe og scorede fem gange for Hamborg, men aldrig for alvor bed sig fast i startopstillingen. Det kommer han til i Augsburg.

På målmandsposten har man i form af Schalkes Fabian Giefer hentet en seriøs konkurrent til førstevalget Marwin Hitz, hvis fremtid i Augsburg stadig er en smule uvis. Til offensiven kommer fra Venezuela en ukendt 19-årig kantspiller, Sergo Cordova, hedder han, og må forventes at være en mand for fremtiden, hvilket også kan siges om Julian Günther-Schmidt og Marco Richter, som er blevet rykket op fra U23-holdet. Erik Thommy, Shawn Parker og Daniel Opare er alle kommet tilbage til Augsburg efter lejeaftaler i lavere rangerende klubber og skal kæmpe hårdt for spilletid.

Foruden de ovennævnte har Augsburg hentet to dygtige spillere på en fri transfer. Det drejer sig om Darmstadts 31-årige kantspiller Marcel Heller, som har næsten 100 Bundesligakampe på cv’et, samt RB Leipzigs midtbanemand Rani Khedira.

Styrket/Svækket:

Svækket

Denne sæson:

Den nu tidligere Augsburg-spiller Dominik Kohr blev i slutningen af sidste sæson citeret for at sige, at Augsburg var en helt speciel klub, for her havde spillerne en unik forståelse for hinanden, og man var en fast, sammentømret enhed. Udtalelsen fra den nuværende Leverkusen-spiller er meget sigende for, hvad det er, Augsburg skal satse på i den kommende sæson: Hårdt arbejde, ydmyghed og sammenhold.

Spiller for spiller hører Augsburg nemlig til i Bundesligaens tunge ende, men de hvidklædte har før vist, at de kan komme langt med et begrænset budget, selvom dette da også er blevet større og større i takt med, at Augsburg er blevet et veletableret Bundesligahold. I løbet af sommeren har det største samtaleemne hos Die Függerstädter været, om hvorvidt målmand Marwin Hitz fortsætter i klubben. Hitz, der stadig har et år tilbage af sin kontrakt, har igen og igen været rygtet væk, men for nylig slog sportsdirektør Stefan Reuter i bordet, da han sagde, at man i Augsburg har en så stabil økonomi, at man ikke er tvunget til at sælge sine bedste spillere. Sportsdirektørens udtalelse er en god nyhed for Augsburgs mange fans. Det tyder på, at man har ressourcerne til at hente forstærkninger ind, hvis dette skulle blive nødvendigt.

Nødvendigt kan det blive at hente en ny spiller til venstrekanten. I sæsonoptaktens sidste træningskamp mod PSV Eindhoven gik det nemlig galt for Caiuby, da han efter 23 minutters spil fik en alvorlig knæskade, som man frygter, vil holde ham ude hele efterårssæsonen. Brasilianske Caiuby var ligesom angrebsstjernen Alfred Finnbogason ude i størstedelen af sidste sæson med en skade, og generelt synes Augsburg at være tyndt besat på de forreste pladser. I sidste sæson scorede kun Hamborg, Wolfsburg og Darmstadt færre mål end Die Függerstädter, hvis topscorer, Halil Altintop, blot skulle lave seks mål, for at kunne kalde sig Augsburg-topscorer.

Så hvem skal tage over, hvis de bærende offensive kræfter atter løber ind i skader? Den velkendte body-builer-type Raul Bobadilla, en ukendt fyr fra Venezuela og uprøvede U23-spillere er næppe navne, der havner øverst på topscorerlisten, så meget er overladt i hænderne på Michael Gregoritsch og Alfred Finnbogason, hvis FCA skal forbedre sidste sæsons 13. plads.

I sommerpausen har Augsburg været en tur til England på træningslejr. Her tabte de snævert til Middlesbrough og slog Southampton med 4-0. En ting er dog resultater i træningskampe, noget andet er, hvordan det vil gå, når sydtyskerne inden længe tager hul på klubbens syvende sæson i Bundesligaen….

Bud på placering:

14-16

Bud på idealopstilling: 4-4-1-1

Hitz – Max, Gouweleeuw, Hinteregger, Framberger – Heller, Khedir, Baier, Schmid – Michael Gregoritsch – Alfred Finnbogason

Hold øje med – Daniel Baier

Han ser ikke ud af meget, den 175 centimeter høje Daniel Baier, men hans betydning for Augsburg er kolossal. Han er med sit evige slid og store løbepensum altid første mand på holdkortet og bringer med sine 33 år en god portion rutine. Denne sæson bliver hans niende for Augsburg, og den tidligere tyske U21-landsholdsspiller har netop forlænget sin kontrakt, så den løber yderligere to sæsoner.

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!