bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt – Runde 25: Hamburg-Derby og Ruhr-hold i krise
St. Pauli, Stadionguide, spilletidspunkter, optakt, højdepunkter, Stadtderby

Der er krise i både den blå samt sort-gule del af Ruhr. I München var alt fryd og gammen indtil Joachim Löw kom på besøg, og så er der kæmpekamp søndag i 2. Bundesliga, når St. Pauli møder HSV i en direkte duel om oprykningspladserne.

 

 Optakt: Werder Bremen – Schalke 04: Sidste chance for Tedesco?

Kampfakta
Spillested: Weser-Stadion, Bremen
Dommer: Petersen
Kamptidspunkt: Fredag, kl. 20.30
TV: TV3 Max  Live stream kampen Werder Bremen – Schalke 04

Tre uafgjorte i træk er status for Werder Bremen, der fortsat hænger på i kampen om de europæiske pladser. Claudio Pizarro sikrede for to runder siden klubben et enkelt point med en sen scoring på Olympia Stadion, og sidenhen er det blevet til yderligere to uafgjorte resultater mod henholdsvis Stuttgart og Wolfsburg. Faktum er dog, at Werder fortsat er ubesejret i 2019, og at de udover Juventus og PSG er eneste hold i Europas top-5 ligaer til at score i samtlige ligakampe.

Men det at lave de afgørende mål har alligevel været Werder Bremens problem, og holdet har spillet hele syv kampe uafgjorte i indeværende sæson. Alligevel kan Florian Kohfeldts mandskab med en sejr over kriseramte Schalke begynde at kigge længere op i tabellen end den 10. plads, som holdet inden runden er placeret på. En sejr vil nemlig sende dem op på en midlertidig ottendeplads, mens et nederlag kan betyde, at holdet ryger længere ned i midterfeltet. Vi tillader os dermed at kalde opgøret for en seks-points kamp for Werder Bremen, der også vandt sæsonens første indbyrdes opgør med 2-0.

Ser vi på Schalke, skal der snart point på kontoen for Tedescos mandskab, hvis ikke denne sæson skal ende mere katastrofal, end den allerede er i forvejen. Schalke indtager 14. pladsen – bare fire point fra Relegationspladsen – og er nu uden sejr i Bundesligaen i seks runder i træk. I sidste uge nåede holdet et foreløbigt lavpunkt, da de tabte med hele 4-0 hjemme mod Fortuna Düsseldorf, i en kamp hvor fansene var så utilfredse, at Schalkes Benjamin Stambouli måtte aflevere anførerbindet tilbage til fansene efter kampen – se episoden her.

Der er heller ikke meget, der tyder på, at den onde stime snart vender, og sædet brænder mere end rigeligt under Tedesco, der ikke kan have mange skud i bøssen tilbage. Schalke er også inde i et svært kampprogram, hvor den udover Werder Bremen står på CL-returopgør mod Manchester City, mens RB Leipzig venter den 16. marts.

Bud på startopstillinger

Werder Bremen: Pavlenka – Gebre Selassie, Veljkovic, Moisander, Augustinsson – M. Eggestein, Bargfrede, Klaassen – J. Eggestein, Kruse (c), Rashica
Schalke 04: Nübel – Caligiuri (c), Bruma, Nastasic, Oczipka – McKennie, Stambouli, Bentaleb – Embolo, Burgstaller, Konoplyanka

Dom og spiltips:

Der er ikke meget, der taler for en sejr til fredagens gæstende mandskab, og Werder Bremen burde også vise, at de rent faktisk har selvtillid – modsat Schalke. Werder Bremen vinder opgøret 2-0. Spil på kampen her.

Optakt: Bayern München – VfL Wolfsburg: Löws fyringer som brændstof for Bayern

Kampfakta
Spillested: Allianz-Arena, Bayern
Dommer: S. Stegemann
Kamptidspunkt: Lørdag, kl. 15.30
TV: Stream kampen Bayern München – Wolfsburg live

Mesterskabskampen er for alvor åbnet op igen, og det skyldtes først og fremmest, at Dortmund har dummet sig i en lang række kampe. Men det skyldtes også, at Niko Kovac har formået at få det gamle Bayern tilbage, som vi kender det, og det er blevet til sejre i de seneste fire kampe i træk. I de seneste 12 kampe har Bayern også vundet 11 kampe, og det er kun blevet til nederlag til Leverkusen i den periode, der strækker sig fra runde 13 til 25.

Bayern er inden rundens start á point med Borussia Dortmund, der dog har en målscore, der er to mål bedre end rekordmestrene. Lørdag venter Wolfsburg på Allianz Arena, og skal vi være ærlige er der ikke meget, der taler for, at Bayern IKKE henter yderligere tre point.

Spillemæssigt spiller alt igen, men alligevel har der været problemer i løbet af ugen. Denne gang af den mere uforskyldte af slagsen. Tirsdag kom landstræner Joachim Löw nemlig på anmeldt besøg for at meddele Jérôme Boateng, Mats Hummels og Thomas Müller, at de ikke længere har en fremtid på landsholdet. En aktion der er blevet mødt med stor kritik af Bayern-ledelsen, da de, mener det fjerner fokus fra spillerne på et vigtigt tidspunkt af sæsonen.

Lørdag gælder det altså Wolfsburg, der kommer til Allianz-Arena med selvtillid i bagagen. På trods af, det ”kun” blev til et point hjemme mod Bremen i sidste uge, kan holdet fortsat leve højt på den 3-0-sejr de fik på Borussia-Park tilbage den 23. februar. Det er også en noget lignende præstation, der skal til, hvis Bruno Labbadia og co. vil trække sig sejrsmæssigt ud af lørdagens opgør, hvor de går ind til kampen som underdogs.

Bud på startopstillinger
Bayern: Neuer – Kimmich, Süle, Hummels, Rafinha – Thiago, Javi Martinez – T. Müller, James, Gnabry, Lewandowski
Wolfsburg: Casteels – William, Knoche, Brooks, Rousslion – Guilavogui – Gerhardt, Arnold – Mehmedi – Steffen, Weghorst

Dom og spiltips:

Der burde være klasseforskel på de to mandskaber især, når man har in mente, hvor stærke Bayern har været på det seneste. Lewandowski er også ved at finde sit gamle jeg, og vi tror rekordmestrene vinder opgøret mod Wolfsburg i sikker stil med 3-0. Spil på opgøret Bayern München – Wolfsburg.

Foto: Alexander Hansen

 

Optakt: Borussia Dortmund – VfB Stuttgart

Kampfakta
Spillested: Signal-Iduna Park, Dortmund
Dommer: Cortus
Kamptidspunkt: Lørdag, kl. 15.30
TV: Livestream kampen Borussia Dortmund – VfB Stuttgart direkte

I midtugen blev Lucien Favres Dortmund-mandskab slået ud af Champions Leagues 1/8-finale med et samlet nederlag på 0-4 til engelske Tottenham. Dortmund var inden opgøret mere end presset, da de tabte det første opgør i England med 0-3, og de var derfor pisket til at lave fire mål. Det blev dog langt fra tilfældet, til trods for flere store muligheder, røg Dortmund ud, og nedturen fortsatte dermed for Thomas Delaney og holdkammeraterne, der kun har formået at vinde en ud af de seneste otte kampe på tværs af alle tuneringer.

Forspringet er også smidt i toppen af Bundesligaen, og selvom holdet fik en moralsk vigtig sejr i 23. spillerunde hjemme mod Leverkusen på 3-2, kom BVB ned på jorden igen i sidste weekend, da holdet tabte 2-1 til Augsburg efter store individuelle fejl. Nok engang var det Achraf Hakimi, der så mindre heldig ud ved en modstander-scoring, og den unge marokkaner har været en dyr herre for Dortmund i foråret med flere graverende fejl.

De fejl skal gerne minimeres mod et Stuttgart mandskab, der har fået en smule vind i sejlene efter det i sidste runde blev til en overbevisende 5-1 sejr mod Hannover 96.

I den kamp lykkedes det Stuttgarts at sætte sig på kampen, men lørdag må vi forvente at se Weinzierl gå mere defensivt til værks. Augsburg lykkedes med at stå dybt, og vi har også tidligere set blandt andre Nürnberg have succes med at stå langt tilbage mod Dortmund, der har haft det svært, når der ikke er blevet plads til deres hurtige omstillinger. Og så skal Stuttgart håbe på, at Sancho og resten af Dortmunds farlige offensiv ikke rammer dagen, hvilket de ikke har gjort de seneste kampe.

Bud på startopstillingerne:

Dortmund: Bürki – Hakimi, Weigl, Akanji, Diallo – M. Götze, Witsel, Reus – Sancho, Paco Alcácer, Guerreiro
Stuttgart: Zieler – Kabak, Pavard, Kempf – Beck, Castro, Insua – Ascacibar – Zuber – Esswein – M. Gomez

Dom:

Vi tror ikke på, at Stuttgart kan stille noget op mod Dortmund, som snart må finde melodien igen, hvis ikke Bayern skal overtage førstepladsen. Dortmunds offensiv har utrolig meget potentiale, og vi så det forløst, før februar måned gik i gang. Stuttgart har ligaens næst dårligste forsvar, og Dortmunds spillere kan næppe være lige så uskarpe som i opgøret mod Augsburg. Vi tror Dortmund løber af sted med en sikker 3-1-sejr mod Stuttgart.  Spil på kampen Dortmund – VfB Stuttgart.

Foto: Søren Kristensen

Optakt: FC St. Pauli – Hamburger SV: Kampen om Hamburg

Spillested: Millerntor-Stadion, Hamburg – St. Pauli
Dommer: Brych
Kamptidspunkt: Søndag, kl. 13.30
TV: Stream kampen St. Pauli og HSV direkte

Vi slutter benhårdt af i bogstavlig forstand. Det er endelig blevet tid til kampen om Hamburg! St. Pauli vs. HSV. Det bliver ganske enkelt ikke ret meget større i havnebyen, som i flere uger har ventet på lige netop dette opgør. Da de to mandskaber mødtes tidligere på sæsonen, var det på Volksparkstadion, hvor det endte i en halvkedelig 0-0-løsning. Stemningen var fantastisk, og vi kan i hvert fald godt forvente noget lignende rent stemningsmæssigt, når opgøret fløjtes op på ikoniske Am Millerntor søndag eftermiddag.

HSV indtager fortsat andenpladsen i 2. Bundesligaen med 47 point, men de sidste par kampe har Hannes Wolfs mandskab ikke ligefrem imponeret. I sidste weekend blev det til en snæver 1-0-sejr hjemme mod Greuther Fürth, hvor Aaron Hunt blev matchvinder fem minutter før tid, men spillet var bestemt ikke kønt.

Vi skal dog ikke ret meget længere ned i tabellen for at finde St. Pauli, der virkelig har spillet en solid sæson, og der er grund til optimisme i klubben, som ligger på fjerdepladsen i 2. Bundesligaen. Markus Kauczinskis mandskab har vundet de seneste to kampe, og generelt har holdet været stærke på hjemmebanen, hvor det er blevet til syv sejre, to uafgjorte, mens det er blevet til tre nederlag.

Fanfortælling: Hamburg ist braun-weiß
Fanfortælling: HSV og mig – den nødvendige lidelseshistorie

Bud på startopstillinger:

St. Pauli: Himmelmann – Kalla, Avevor, Hoogma, Buballa – Knoll, Buchtmann – Miyachi, Møller Dæhli, Sobota – Meier
HSV: Pollersbeck – G. Sakai, Bates, van Drongelen, Douglas Santas – Mangala – Narey, Hunt, Holtby, Jatta – Lasogga

Dom og spiltips:

Begge mandskaber vil dø med støvlerne på for at få denne sejr, og vi håber på, at vi får et lidt mere målrigt opgør, end sidst de to hold mødtes. Vi tror det bliver meget få marginaler, der afgør opgøret, men vi tror også, at det bliver storebror HSV, der løber med en 2-1 sejr. Spil på opgøret mellem St. Pauli og Hamburger SV 

You may also like
Optakt, Højdepunkter, HSV, St Pauli
Højdepunkter St Pauli – HSV: Historiens vildeste selvmål?
Fans, spilletidspunkter, kampprogram, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 15 i 2. Bundesliga: Stadtderby og topopgør
Kuttenfans, BVB
Optakt: Borussia Dortmund – Gladbach: Borussia-derby på Mittelklasse
Optakt, højdepunkter, FC Köln, Bayern München
Optakt: FC Köln – Bayern München: Kriseramte Köln får besøg af vanvittige Kane