bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 2. Bundesliga > FC St. Pauli > Guide: Fodboldrejse til FC St. Pauli

Guide: Fodboldrejse til FC St. Pauli

Kampprogram, 2. Bundesliga 2022/23

Sådan køber du billetter til FC St. Pauli

FC St. Pauli spiller deres hjemmekampe på Millerntor-Stadion, som er et stadion af ældre karakter, der dog har fået en upgrade. Der er plads til 29.546 tilskuere, og stadion er placeret ganske centralt i Hamborg. Billetpriserne svinger fra mellem €12,50 til €43, og der er både stå- og siddepladser.

St. Pauli er en populær klub både i og uden for Tyskland. Der er derfor altid tryk på billetsalget til kampene, hvad end de er i bunden eller toppen af ligaen. Vi anbefaler derfor, at du planlægger din rejse til en St. Pauli-kamp i god tid, så du kan være klar til at købe billetter når de bliver frigivet.

Billetter kan købes via den officielle hjemmeside www.fcstpauli.com. Er der udsolgt kan man forsøge at benytte sig af billetbørsen (”ticketbörse”) på hjemmesiden, hvor fans kan sælge billetter, som de ikke skal bruge alligevel.

Transport til Hamborg og Millerntor-Stadion

Som dansker er det ganske nemt at komme til Hamborg. Man kan selvfølgelig flyve, men det er en kostelig affære. Derfor vælger de fleste at køre selv eller at springe på et tog.

En anden mulighed er at tage bussen. Eksempelvis kører selskabet Flixbus fra København til Hamborg flere gange om dagen, og billetter kan fås helt ned til €15 hvis du er heldig.

Når du er ankommet i Hamborg skal du blot finde en U-Bahn, og stå af på det stop der slet og ret hedder St. Pauli. Herfra er der en gåtur på godt og vel tre minutter til stadion.

På kampdagen

Millerntor ligger i det berømte og berygtede område nær Reeperbahn, som er en lang gade fyldt med kulørte lamper, barer og diskoteker, og de fleste St. Pauli-fans mødes på en bar i nærheden inden kampstart.

Det kan også være værd at ankomme til stadion i god tid og besøge St. Pauli-shoppen, som bestemt ikke er en fanshop som alle andre. Gulvet er nemlig belagt med brosten, og man har en følelse af at gå rundt i en lille hule, når man besøger shoppen. Du kan selvfølgelig få alt fra trøjer til lommelærker med St. Pauli-logo i shoppen.

Udenfor stadion står diverse gadesælgere klar med kolde øl, og bag Nordtribunen, som du kan kende på det enorme St. Pauli-logo på facaden, findes også boder med merchandise, fadøl og mad. Derudover er der også en bar under tribunen, hvilket der også er under den ene langsidetribune, som i øvrigt er en bar der styres af fangrupperingerne.

På selve stadion skal du gøre dig klar til at høre en masse rockmusik, og når spillerne løber på banen akkompagneres de af AC/DC og deres tunge nummer ”Hells Bells”. Et indløbsnummer som kan give den mest garvede fodboldfan kuldegysninger, og specielt hvis mørket har sænket sig over Hamborg, når kampen spilles.

Tips til seværdigheder

Er man på forlænget weekend er Hannover 96, Wolfsburg, Eintracht Braunschweig og Werder Bremen inden for overskuelig rækkevidde fra Hamborg. Naboerne fra HSV spiller ikke hjemmekampe i samme uge som St. Pauli, så det kræver et lidt længere besøg, hvis du også vil se Bundesligaens dino.

Hvis man har mod på mere St. Pauli-feeling er der som sagt masser at se i bydelen, og har man lyst til at give den gas i nattelivet er Reeperbahn oplagt.

Man kan selvfølgelig også besøge Miniatur Wunderland, der netop har fået en model af Millerntor-Stadion, eller tage på kanalrundfart. Og så har byen langt om længe også fået et operahus, som bestemt er et besøg værd.

Se mange flere guides til fodboldrejser i Tyskland i vores oversigt

 

You may also like
Optakt, Højdepunkter, HSV, St Pauli
Højdepunkter St Pauli – HSV: Historiens vildeste selvmål?
Fans, spilletidspunkter, kampprogram, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 15 i 2. Bundesliga: Stadtderby og topopgør
Das Wunder vom Wildpark – Det glemte storhold fra Karlsruhe
2. Bundesliga, St. Pauli
Optakt til runde 13 i 2. Bundesliga – Stikker Hamburg-klubberne af?