bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 2. Bundesliga > 1. FC Kaiserslautern > 2. Bundesliga-status: Hinrunde
Bundesligaen, Bundesliga

Tysklands næstbedste række er gået på juleferie. Derfor gør vi her status på de første 17 runder. Hvem kæmper om oprykning, hvem er i fare for nedrykning, hvem lever det sikre liv i midten af tabellen, og hvem er ligaens farligste angriber? Bulibold giver dig svaret.

Toppen: På ligaens førsteplads finder vi en lille overraskelse. Med 34 point har Eintracht Braunschweig foreløbigt sat konkurrenterne på plads.

Heriblandt de to nedrykkere fra Hannover og Stuttgart, hvor der særligt til sidstnævnte var knyttet store forventninger forud for denne sæson. Begge hold er dog med i topstriden, hvor Hannover overvintrer på en andenplads, mens Stuttgart følger lige i hælene.
Som nævnt var det ventet at Stuttgart ville komme til at dominere ligaen. Truppen er på papiret den klart stærkeste i 2. Bundesliga, men holdet fik en noget svingende start på sæsonen, hvor træner Luhukay, der ellers var ansat som manden til at få styr på klubben, blev fyret allerede inden kalenderen skrev oktober. Ny mand på pinden blev den tidligere ungdomstræner Hannes Wolf, der til trods for godkendte resultater måtte gå på juleferie med to nederlag i bagagen. Blandt andet hjemme til Hannover 96 i næstsidste spillerunde.
Hannover endte deres efterårssæson med en 0-0 kamp mod Sandhausen, men gav et længe ventede comeback til Uffe Bech, der kan blive en vigtig figur for dem i bestræbelserne på at sikre sig oprykning i foråret.

I kampen om oprykning kan Heidenheim og kultklubben Union Berlin måske også blive aktuelle i foråret. Sidstnævnte fik en suveræn start på sæsonen, men er nu en håndfuld point fra opryknings pladserne, selvom både Kristian Pedersen og Jakob Busk har levet godkendte præstationer i efteråret.

Midten: I det bløde midterfelt har vi klubber som Dynamo Dresden, Fortuna Düsseldorf, Bochum, Sandhausen, Kaiserslautern, Greuther Fürth og Kickers Würzburg. Fælles for disse klubber er som sagt, at de fleste højst sandsynligt ikke bliver involveret i hverken opryknings- eller nedrykningskampen. Måske kan Würzburger Kickers lave en hel ekstraordinær sensation og nå Bundesligaen. De ligger på ligaens sjetteplads, men er trods alt oprykkere. Kaiserslautern og Fürth skal måske kigger sig over skulderen, men ellers ser det ud som om, de fleste af disse klubber ikke kommer til at opleve det store drama i foråret.

Mest skuffende må det være for storklubben Nürnberg at være placeret så relativt langt fra toppen. Sidste år var de tæt på at sikre sig oprykning til Bundesligaen, da de tabte til Frankfurt i de afgørende i Relegationskampe. Alois Schwarz overtog holdet i sommer efter et par succesrige år hos Sandhausen, men han har ikke for alvor formået at gøre Tysklands næstmest vindende klub til et hold, der kan kæmpe med om oprykning.

Anderledes positivt ser det som nævnt ud for oprykkerne Würzburger Kickers, der på forhånd var blandt nedrykningskandidaterne, men en flot ‘Hinrunde’ har sendt dem langt væk fra bunden.

Bunden: I den mindre flatterende ende af tabellen finder vi kultklubben St. Pauli sammen med oprykkerne fra minibyen Erzgebirge Aue, mens Arminia Bielefeld ligger til ‘Relegationsspiel’ om 2. Bundesliga/3. Liga. Inden for en overkommelig afstand for de tre mandskaber har vi Karlsruher og 1860 München.

St. Pauli har i en stor del af sæsonen set meget isolerede ud i bunden, men de er dog begyndt at få kontakt med de andre bundhold, og øjner måske et håb om at redde endnu en sæson i landets næstbedste række. Holdet har stædigt holdt fast i karismatiske Ewald Lienen, der især i begyndelsen af sin tid i klubben var en stor succes. Klubben råder blandt andet over danske Jacob Rasmussen, der inden denne sæson kom til fra Schalke 04, men det er endnu ikke blevet til spilletid for den unge dansker.

1860 München var manges bud på en nedrykker før sæsonen. Lige nu ligger den hårdtprøvede München-klub dog en fin snes point over stregen, men de kommer stadig til at skulle slås for overlevelse i foråret.

Nøglepersonerne: Carlos Mané fra VfB Stuttgart har været en af de helt store oplevelser i denne sæson. På sine bedste dage er han en af ligaens bedste spillere, og højrekanten står indtil videre noteret for fire scoringer.

Derudover er det også værd at nævne en spiller som Marc Schnatterer fra Heidenheim. Midtbanespilleren har spillet samtlige kampe for sin klub og har været afgørende for, at de lidt overraskenden kæmper med om oprykning.

Godt nok har Nürnberg ikke levet op til sidste sæson, men de har stadig ligaens topscorer. Guido Burgstaller har scoret 14 mål, og dermed er han en af de meget få på Nürnberg-holdet, der har været bedre spillende i år end sidste år. Efter Burgstaller ligger Terodde fra Stuttgart og Kumbela fra Braunschweig, begge med 11 mål.

You may also like
Schalke 04, maskot, Comebacks
Schalke: (Kon)Kurs mod 3. Liga?
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!
HSV, Optakt, 2. Bundesliga 2021/22
Optakt til runde 28 i 2. Bundesliga: “En storkamp fra 80’erne”
1. FC Kaiserslautern, Relegation, 2. Bundesliga 2022/23
Optakt til runde 27 i 2. Bundesliga: Sidste chance for Alexander Zorniger og Fürth?