bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 2. Bundesliga > Jacob Rasmussen: Selvfølgelig vil jeg gerne spille for førsteholdet

Jacob Rasmussen: Selvfølgelig vil jeg gerne spille for førsteholdet

St. Pauli, Stadionguide, spilletidspunkter, optakt, højdepunkter, Stadtderby

Bulibold.dk har besøgt den danske St. Pauli-spiller Jacob Rasmussen til en snak om livet og hverdagen i den tyske kultklub, hvor han indtil videre blot har optrådt på klubbens U23-hold. Kom med en tur ind i danskerens hverdag og hør om den manglende spilletid, om tiden som profil på Schalke 04s U19-mandskab samt forskellen på dansk og tysk fodbold.

Klokken runder 16.00 på en helt almindelig onsdag. Det er forholdsvis koldt i Hamborg, og pladsen omkring Millerntor-Stadion virker forladt og øde. Den ikoniske hjemmebane for kultklubben FC St. Pauli er kendt som værende et sted, hvor der på kampdage er gang i den overalt på stadion, og et sted hvor nogle af Tysklands mest inkarnerede fans kan findes.

På dette ikoniske sted har danske Jacob Rasmussen hjemmebane. Han skiftede i sommers en tilværelse som U19-spiller i Schalke 04 ud med en plads i førsteholdstruppen hos St. Pauli, og en plads på holdet hos en af de mest kendte klubber i verden.

Vi møder Jacob på St. Paulis kontor. Her prydes væggene af gamle minder, og det velkendte dødningehoved hænger i flere forskellige versioner rundt omkring, mens man gennem nogle vinduer kan ane en af tribunerne på selve stadion.

Efter en kop kaffe og en sludder giver Jacob og en St. Pauli-medarbejder os en rundvisning på stadion, og vi bliver blandt andet ført ned i den berømte spillertunnel, hvor trøjesponsoren Under Armour har været med til, at sætte et vanvittigt imponerende præg på omgivelserne. St. Paulis logo går igennem tunellen i en form for 3D-effekt, og alt er rødt og sort. Man er bestemt ikke i tvivl om, at man er på vej ind på banen hos klubben, som ynder at råbe ”welcome to hell” til modstanderne, når de træder ind på banen på Millerntor.

Foto: Christian Lund Ewald

Foto: Christian Lund Ewald

Livet som St. Pauli-spiller
Efter rundvisningen sætter vi os ned i en lænestol med udsigt udover Millerntor, og efter at have snakket i et par minutter er det tydeligt, at den familiære følelse hos St. Pauli allerede er kommet ind under huden hos den 19-årige fynbo:

“Hele klubben er på en eller anden måde meget familiær. Klubben som helhed, herunder både fansene og spillerne, har et meget tæt forhold til hinanden, og føler sig tæt forbundet, og det synes jeg også er en af de store forskelle på denne klub og andre klubber. Selvom vi ikke spiller super godt, så støtter fansene altid op om os.”

“Pauli er jo en kultklub overalt i verden, og alle folk kender dem, specielt på grund af stemingen til hjemmekampene og fordi fansene er specielle og lidt anderledes. Der er altid god stemning til kampene.”

Jacob Rasmussen har været i St. Pauli siden i sommer, hvor han kom til klubben fra U19-holdet i Schalke 04. Det er endnu ikke blevet til debut på førsteholdet for danskeren, som til gengæld får fuld spilletid for klubbens U23-mandskab i Regionalliga Nord, men den manglende førsteholdsfodbold tager han ganske stille og roligt:

“Der er rigtig dygtige spillere på min position, og derudover skal jeg også vende mig til tempoet og fysikken i voksenfodbold. Men jeg får fuld spilletid for U23-holdet og udvikler mig stille og roligt.”

“Selvfølgelig vil jeg gerne spille for førsteholdet, og det er selvfølgelig også det jeg kæmper for, men hvis vejen går omkring U23-holdet, så tager jeg den vej.”

Der var dog ingen tvivl hos den danske U20-lansdholdsspiller, da St. Pauli meldte sig på banen i sommers, og på trods af den manglende spilletid har han bestemt ikke fortrudt skiftet:

“Når man får en mulighed for at skifte til en klub som St. Pauli, så ville man være dum, hvis man ikke gjorde det. Jeg var super fascineret af klubben som helhed, og når sådan en klub kommer og siger, at den gerne vil have dig, jamen hvorfor så ikke prøve det? Jeg er super tilfreds med at være her, og jeg har ikke fortrudt det overhovedet.”

Fuld fokus, hårdt arbejde og ingen brok
Generelt er den danske forsvarsspiller glad for livet i St. Pauli, og så er han også udmærket godt klar over, at der kræves fuld fokus og hårdt arbejde, hvis han skal slå igennem på topniveau:

“Jeg er fokuseret på at gøre det godt for reserveholdet. Vi er mange unge spillere på holdet, og vi ser det som vores vej til førsteholdet. Min holdning er, at jeg giver den 100% gas i alt, hvad jeg laver, så jeg giver den 100% gas til træning, og til de kampe jeg får i Regionalligaen, og så er det op til træneren at beslutte, om jeg skal fortsætte dernede, eller om jeg skal op på førsteholdet. Jeg vil gøre alt, hvad jeg kan for at komme til at spille på førsteholdet, så fuld gas er den eneste løsning i min bog.”

“Jeg blev heller ikke lovet spilletid, da jeg skiftede til klubben. De sagde, at jeg ville være en del af førsteholdstruppen, og så var det op til mig selv, om jeg skulle spille eller ej. Du kan ikke lave garantier i fodbold, og jeg har heller ikke fået nogle garantier for, at jeg skulle spille. St. Pauli sagde, at de gerne ville have mig, og at jeg indgik i planerne, men at der måske ville gå lidt tid, før jeg fik spilletid.”

Danskeren har heller ikke tænkt sig at brokke sig over den manglende spilletid, selvom St. Pauli med sin elendige sæsonstart måske godt kunne bruge noget friskt blod i bagkæden:

“Så længe de kan komme med gode grunde til, at jeg ikke spiller, så er det okay. Jeg skal have alt på det rene i forhold til træningsindsats og tilgang, før jeg overhovedet vil overveje at stille spørgsmål. Men jeg har slet ikke tænkt mig at stille spørgsmål. Jeg har tænkt mig at give fuld gas til hver eneste træning og til hver eneste kamp, jeg får.”

Den elendige sæsonstart kan godt mærkes i klubben, men i en klub som St. Pauli skal der mere til, før de bliver slået helt ud af kurs:

“Jeg tror det er meget naturligt, at man mærker lidt utilfredshed, men stemingen er optimistisk i klubben, og vi er alle sammen sikre på, at det nok skal vende, og at vi kommer til at få vores point.”

Læs anden del af interviewet på mandag, hvor Jacob Rasmussen fortæller om tiden som anfører for Schalkes U19-hold, omvæltningen fra dansk til tysk fodbold, og hans egen personlige fremtid på klub- og landshold.

You may also like
Kampprogram, 2. Bundesliga 2022/23
Andreas Albers og St. Pauli kan rykke op på Volksparkstadion: – Det kunne ikke være skrevet bedre
1. FC Kaiserslautern, Relegation, 2. Bundesliga 2022/23
Optakt til runde 27 i 2. Bundesliga: Sidste chance for Alexander Zorniger og Fürth?
Optakt, Gladbach
Rocco Reitz – Stutteriets nye stjerneskud
optakt, Hertha, Højdepunkter
Optakt til 20. spillerunde i 2. Bundesliga: Zorniger i zonen og Hertha mod HSV